ale widziałeś tych mieczników i gwardie w kampanii u npc?
Wersja do druku
ale widziałeś tych mieczników i gwardie w kampanii u npc?
Jeszcze się z Litwą nie biłem w mej kampanii Polską, to nie patrzyłem na ich armię, więc nie wiem czy robią, zagram za jakiś czas Zakonem to popatrzę.
EliminatorT słusznie zauważył jakiś czas temu, że w wersji 1.05 moda na podstawkę medka nie da się rozwinąć miast i zamków do wyższych poziomów (Duże miasto/Forteca). Przez pewien czas zastanawiałem się co może ten błąd powodować i dopiero nie dawno doznałem oświecenia :D . Diabeł tkwił w niepotrzebnym wpisie w pliku export_descr_buildings.txt, który blokował możliwość tworzenia niektórych budynków. Na szczęście zlikwidowałem ten wpis i w moim pierwszym poście umieściłem pliczek (patch), jaki należy pobrać i wkleić do odpowiedniego folderu. Eliminuje to problem i nie wymaga rozpoczynania kampanii od początku, zatem można kontynuować swoją rozgrywkę, a po paru turach zmiany powinny się przyjąć ;) .
Musiałem odinstalować PK z pewnych względów. Teraz zainstalowałem je ponownie, w identyczny sposób jak poprzednio, ale gra crashuje się zaraz po włączeniu. Reinstalowałem teutonic kilka razy, ale nic to nie dało. Oto log:
Brakuje kilku plików, ale dlaczego?Kod:19:18:22.312 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
19:18:22.312 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
19:18:22.312 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
19:18:22.328 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
19:18:22.328 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
19:18:22.328 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
19:18:22.328 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
19:18:22.328 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
19:18:22.328 [system.io] [always] mounted pack mods/teutonic/packs/data.pack
19:18:22.328 [system.io] [always] mounted pack mods/teutonic/packs/localized.pack
19:18:23.109 [data.missing] [error] data/ui/shared.sdfile not found
19:18:23.125 [data.missing] [error] data/ui/strategy.sdfile not found
19:18:23.687 [script.err] [error] Script Error in mods\teutonic/data/export_descr_unit.txt, at line 1793, column 1
Could not find soldier battle model for unit type 'Polish_Guard'.
19:18:23.687 [data.invalid] [error] DATABASE_TABLE error found : error reading record from file mods\teutonic/data/export_descr_unit.txt.
Zrób tak:
1.Reinstaluj kingdoms .
2.Ściągnij TPK (Teutonic Polish Kingdom).
3.Wypakuj do folderu gdzie masz teutonic (ja mam D/MEDIEVALII/mods/teutonic.
4.Zgadzasz się na podmiane plików.
5.Uruchamiasz moda z folderu.
Aramegilu mam pytanie:grzebałeś trochę w AI komputera? bo gram sobie w medka na twoim modzie i patrze a tu rebelianci OBLEGAJĄ wrocław.(zdobyli go ale szybko go odbiłem :) )
Witam :P gdy gram (oczywiście Polską :P) gdy atakuje jakąś armie (a raczej oni moją ;_;) to podczas ładowania wyskakuje błąd o nazwie "napotka" o co b? ;_;
Odświeżam ;_; a tu log
http://speedy.sh/Qe9U5/system.log.txt
AI nie potrafię edytować, dlatego nic z tym nie robiłem :/ . Aczkolwiek fajnie, że zdarzają się takie kwiatki z rebeliantami, bo dzięki temu gra jest przynajmniej troszkę ciekawsza :D .Cytat:
Zamieszczone przez EliminatorT
Cytat:
Zamieszczone przez Luqass[PL
Postaram się temu jutro przyjrzeć i coś poradzić ;)Cytat:
Zamieszczone przez Luqass[PL
O co chodzi z tym "log"?