-
Dobrze, mam już , znalazłem coś takiego recruit_pool "Roman_Auxiliary_Spearman" 1 0.425 5 0 requires factions { romani, papal_states, } and not hidden_resource italia and event_counter rr2 oraz co mnie najbardziej interesowało to to italia or hidden_resource grecia and event_counter rr1 1 and not event_counter rr2 1
recruit_pool "First_Cohort_Northern" 1 0.18 0.999 3 requires factions { romani, } and hidden_resource britannia or hidden_resource gallia or hidden_resource germania or hidden_resource scandia and event_counter rr2 1 , kompletnie w tym nie siedzę więc nie za dużo mówią mi te cyfry xd
-
W data w world a potem w base masz descr_events tam szukaj co znaczy rr1 i inne.
"Roman_Auxiliary_Spearman" 1 0.425 5 0 requires factions { romani, papal_states, } and not hidden_resource italia and event_counter rr2
oraz co mnie najbardziej interesowało to to italia or hidden_resource grecia and event_counter rr1 1 and not event_counter rr2 1
Pogrubiony warunek to warunki dla jednostki pomocniczej włóczników, raczej posiłkowej (auxilia) jakiej dostarczały podbite ludy dla Rzymu jako wsparcie. Warunek to nie w Italii i event rr2 cos tu źle skopiowałeś chyba.
Po oraz to Italia lub Grecja i event rr1 ale tylko do czasu eventu rr2
Te eventy to może być data w grze, albo jakaś reforma wojskowa czy inne takie.
-
Hey , miałem teraz więcej czasu żeby się tym zająć, znalazłem coś takiego jeśli chodzi o legiony po pierwszej reformie rzymskiej, recruit_pool "First_Cohort_Early" 1 0.18 0.999 3 requires factions { romani, } and hidden_resource hispania or hidden_resource italia or hidden_resource grecia and event_counter rr1 1 and not event_counter rr2 1 , i właśnie zastanawiam się co oznaczają te liczby 0.18. 0.999 i 3 ? czy to ma właśnie coś do czynienia z momentem kiedy można je rekrutować ?
-
"First_Cohort_Early" 1 0.18 0.999 3
W/w zapis oznacza, że można ich tylko doszkalać, uzupełniać straty, a nie rekrutować.
Liczby od lewej 1 startowa liczba jednostek
0.18 odnawianie co turę
0.999 ile ich można wyszkolić tu niepełne 1 więc tylko doszkalanie i 3 doświadczenie.
Trzeba zmienić 0.999 na 1 i usunąć map.rwm z kampanii w jaką grasz i powinno dać radę ich rekrutować, ale może być wymagana nowa kampania. Sprawdź i daj znać czy działa.
Inne tylko Rzym w prowincjach takich jak: Hiszpania, Italia, Grecja eventrr1 i brak eventu rr2
-
Wgrałem patch 1.1 zagram Rzymem, zaciekawił mnie ten mod. Bo do Rome 2 coś nie mogę się przekonać.
-
Można pobrać moda z normalnego hostingu, bo na mega mi się zawiesza, a inne linki pobierają po 100-200 kb albo linki powygasały.
-
Użyj przeglądarki Google Chrome, Mega na niej działa.
-
Przy 99 % zatrzymało mi się na chromie i nie chciało ruszyć
-
97 % zcieło się drugi raz :( Chyba nie uda mi się nigdy tegeo pobrać..
-
Ja też niekiedy muszę pobierać więcej niż 1 raz. Patch mi się pobrał szybki i od razu. Ale on wielki nie jest. Próbuj o innej porze. Ew. na czas pobierania wyłącz antywira (może coś blokuje), ale ja pobieram z włączonym zawsze.