Jeśli są przywódcą koalicji - nie. Jeśli jej członkiem - tak.
Wersja do druku
Jeśli są przywódcą koalicji - nie. Jeśli jej członkiem - tak.
Rzeczywiście musiałem wcześniej zawrzeć rozejm z innym członkami koalicji i dopiero wtedy mogłem ich anektować - dzięki!
wie ktoś czy można a jeśli tak to jak, zmienić ustrój z arcybiskupstwa/teokracji?
sprowokuj rewoltę i daj wygrać rebeliantom. Z imperium też nie da się zmienić ustrój decyzją.
To słabo :/, dzięki za odpowiedź.
Ma to symbolizować wyjątkowość tychże rządów.
Niby tak ale trochę ogranicza to swobodę podejmowania decyzji. Po za tym nie wyobrażam sobie kraju protestanckiego z ustrojem na przykład arcybiskupstwa :P
Gram sobie Polską i od ponad stu lat mam sojusz z Francją, jako przeciwwaga dla HRE i super mocnych Austro-Węgier. Kiedy wybuchły wojny religijne, nie miałem z tym żadnych problemów (polska + idee Humanizmu = zero minusów/buntów na tle religijnym). Zerknąłem po jakimś czasie jak tam radzi sobie mój supermocny, bloboniebieski sojusznik:
Załącznik 629
Załącznik 630
Chyba czas poszukać nowych sojuszy... :v
Muszę przyznać że w żadnej z dotychczasowych gier u mnie Francja nie została tak rozbita wewnętrznie, ale to właśnie cały urok tej gry. W tej chwili to chyba już tylko Hiszpanie Ci zostali jako kolejny potencjalny sojusznik.
Może Wlk. Brytania? Francji już nie odratujesz.