Szkoda tylko, że z tej strony z plikami nie da się pobierać wieczorami tego patcha bo ograniczenie do 64 kb jest.
Wersja do druku
Szkoda tylko, że z tej strony z plikami nie da się pobierać wieczorami tego patcha bo ograniczenie do 64 kb jest.
Normalnie ograniczenie dla zwykłych użytkowników nie posiadających konta. Na rapidshare tak było lub jest teraz. Masz trzy wyjścia z tej niefortunnej sytuacji. Starasza się to przecierpieć, ściągając pliki w nocy. Możesz użyć jakiegoś akceleratora pobierania. Ewentualnie zakładasz tam konto i pobierasz bez ograniczeń. Zrobiłem tak na wakacjach, kiedy ściągałem patch do Ogniem i Mieczem pod Medka 2. Niestety, od tego czasu zapomniałem hasła do konta, jakiego maila używałem do rejestracji, jak też nie pamiętam jakie bzdury konieczne do weryfikacji powypisywałem w profilu :lol:
Więc, tak, brian AI oczywiście działa z ID, nowa wersja pozwala na wybranie opcji z powiększonym zasięgiem ruchu dla armii oraz z odblokowanym czworobokiem i mozliwością handlowania prowincjami (czego ja nie wgrywam bo potem mam za sąsiadów Irokezów).
Dodałem kilka wczesnych jednostek z hetmanatu dla RON-u (mi. inn., jako dragonów, hajduków i piechoty magnackiej) Wkrótce jak otrzymam odpowiedz od Lordsitha to opublikuję aktualizację:)
Hej, tak do końca tygodnia powinienem założyć temat o ID, żeby Twój submod miał godną oprawę :) Na forum jest temat o ID, ale z czasów kiedy było jeszcze tylko submodem poprawiającym zachowanie AI.
Opcja wymiany regionów, choć wprowadza w grze rożne dziwolągi, w moje kampanii Francją jest dla mnie wielkim wsparciem. W pierwszej turze pozbywam się kolonii na rzecz Hiszpanii, otrzymując w zamian na drodze dyplomatycznej Flandrię, Lombardię i jedno z dwojga: Sardynię lub Gibraltar. Wydaje się to nieopłacalne, ale dzięki temu mam w Europie więcej prowincji, zapewniających mi lepszą pozycję startową do podboju. Ameryką zajmuję się, kiedy mam Europę u swych królewskich stóp ;)
A ja mam takie pytanie. Może było to gdzieś tutaj poruszane, ale nie mam siły przebijać się przez 14 stron tematu, zwłaszcza że przez kilka ostatnich godzin szukałem rozwiązania problemu z CTD na TWC.
Mam wersję angielską empire. zgrałem sobie dartha w wersji 8.0.1 i Polish Regiments Unit Pack. Wszystko pięknie mi się wczytuje, tylko nie wyświetlają mi się nazwy jednostek, widzę jedynie ze jest to ciężka kawaleria, lub lekka kawaleria itp. Jest jakiś sposób, żeby to naprawić ?
Temat wałkowany wiele razy. Niekompatybilny plik tekstowy. Stary_Marcin zajmował się wersją pod DME.
Wydanie nowej wersji pod ID troche sie przedłuży ze względu na ciągle ukazujące się poprawki. Nowa wersja bedzie współpracować z ID 4.5.
Ale ja gram na czystym DME.
Mam problem z rekrutowaniem husarii. Zainstalowałem moda, wszystko ładnie pięknie, jednostki są, ale oprócz husarii. W drzewku technologii pokazuje mi, że w koszarach mogę ją rekrutować, ale gdy 'przychodzi co do czego' to nie mogę. Co robię źle? Z góry dzięki za pomoc.
Nazgol napisz na priv do starego_marcina. On robil wersje pod DME. Moze ci pomoze. Stawiam na plik tekstowy. Oje sa baardzo kaprysne.
Mhajdyla napisz cos wiecej. Jaka wersja moda, inne submody, grasz z DME czy z ID.
Niedlugo nowa odslona moda pod ID. Juz teraz moge zdradzic ze pojawi sie wersja Late Campaign i kilka innych drobiazgow.
Pozdrawiam
gram na DME 8.01 platinum z polish regiments unit pack i nic więcej. Early campaign. Dzięki za odzew!