NIE nie ruszy na żadnym sprzęcie poniżej GF 780 GT!
Czy są tu dzisiaj moderatorzy? A , niedziela korzystają z pięknej pogody , ale za to jutro będzie na forum co robić bo to już chyba 5 temat na dziś "Czy mi pójdzie"
Wersja do druku
NIE nie ruszy na żadnym sprzęcie poniżej GF 780 GT!
Czy są tu dzisiaj moderatorzy? A , niedziela korzystają z pięknej pogody , ale za to jutro będzie na forum co robić bo to już chyba 5 temat na dziś "Czy mi pójdzie"
Radeon HD 4600 1 GHZ
5 Gb ram ddr 3
procesor AMD Athlon 64 dual Core 6000+
da rade bez zaciec? ale w drodze jest gefors gtx 295 czy na tej ruszy ?
można osunąć przepraszam za problem :)
Z całym szacunkiem, ale skoro CA mówiło, że Rome II będzie chodziło tak samo lub tylko trochę gorzej, jak Shogun 2, który na tej karcie śmiga - to nie jest wina karty graficznej.Cytat:
Zamieszczone przez Sabat
Może niezrozumiale się wyraziłem - na średnio-wysokich mam papierowo 30 fps i praktyczne 2-4 fps, a gra jest niegrywalna. Na najniższych możliwych detalach z poodznaczanymi wszystkimi opcjami jest prawie dokładnie to samo. A to oznacza, że coś tu mocno nie gra.
Rome II to ostatnia gra od CA, którą kupiłem tak szybko po premierze. Każdy kolejny zakup poprzedzę odczekaniem kilku miesięcy na patche i poprawki.
Cytat:
Zamieszczone przez Sabat
Nie chce mi się polemizować na ten temat z Tobą, ponieważ najwyraźniej nie potrafisz zrozumieć o co mi chodzi - Twój problem. Po drugie robi się offtop a po trzecie to co jest napisane to jedno a to co ja widzę u siebie to co innego, także zlituj się i przestań chranić.
Owszem mylisz się - moja karta ma 512 mb i ta opcja jest dostępna. Może to chodzi o to, że 620M to karta z laptopa ?Cytat:
Zamieszczone przez Ghastly
@Up potwierdzam, rowniez mam karte z 512 Mb i opcje ta mam zaznaczona.
Chyba kpisz. Mamy nie wytykać błędów kiedy gra jest niegrywalna? :lol: zapłaciłem 130 zł! W związku z czym oczekiwałbym że za pieniądze dostanę produkt a nie shit. Zresztą, odnieś to do życia. Załóżmy że masz malowania w pokoju, zapłaciłeś gruby hajs, ale farba pęka lub w kilku miejscach jest inny kolor. I co wtedy? Mówisz ,,spoko, przecież to tylko ludzie, mogą popełniać błędy" ? Żenada.Cytat:
Zamieszczone przez Sethinify
Teraz podam dokładną specyfikację swoje sprzetu.
Marne 1440x900
Intel Core i7-3770K, 3.5GHz
GTX 660 2GB
16 GB Ram
Myślę że mam grubo ponad wymagania zalecane, a gra tnie jak cholera na średnich. I co teraz powiesz, panie specjalisto?
P.S Dodam, że nie tylko Polacy narzekają, polecam stronę oficjalną TW na FB ;)
Ja nadal czekam na cud czyli porządny pacz optymalizacyjny. Rome 2 nie jest najpiękniejszy - sama grafika nawet bywa gorsza niż w Shogunie2. Do tego nie moge wybrac sobie mocy antyaliasingu;/ !?. po ostatnim beta patchu nic sie nie zmieniło tyle że niebo jest pomarańczowe. Mam wrażenie ze przełączanie opcji graficznych czasem nie zaskakuje albo nie działa, albo zwyczajnie gra jest brzydka(odznaczyłem opcje limitu pamięci). Nie pojmuje zwyczajnie jak to możliwe że piękniejsze tytuły na moim Radeonie HD 7770 Oc 1gb działają na maksa niemal tak jak było z Shogunem a tu gra sie tnie.
W obudowie do tego cisza wiatraczek karty graficznej nie przyspiesza wcale. Nie wiem co w tej grze jest tak wymagającego na zbliżeniach przy małej bitwie pokaz slajdów....
129 zloty w piach?! Ta gra przy takim wygladzie(słabym) nie ma prawa ciąć się powiedzmy na srednio wysokich ustawieniach. Ale jest nauczka by nie kupowac orginału niestety.
Jest to mój pierwszy post na tym forum, tak więc witam wszystkich.
Stwierdzam po kilku eksperymentach, że ten benchmark jest cholernie mało wiarygodny, przykład:
ustawienia nr 1:
aa: wł
jakość tekstur: ultra
filtrowanie: x16
Jakość cieni: wysoka
jakość wody: wysoka
jakość nieba: wysoka
model shadera: 5
jakosc. efek. czastecz.: wysoka
roślin. alfa: wył
rozmiar oddziału: Duży
jakość mod. budynków: bardzo wysoka
jakość modeli jednostek: wysoka
jakość drzew: wysoka
jakość trawy: bardzo wysoka
jakość terenu: bardzo wysoka
głębia obrazu: wysoka
zaptaszkowane:tylko V-sync, efek. odksztalcenia i SSAO
ŚR FPS: 57kl/s
MIN FPS: 41kl/s
ustawienia nr 2:
aa: wył
jakość tekstur: średnia
filtrowanie: trójliniowe
Jakość cieni: wysoka
jakość wody: wysoka
jakość nieba: wysoka
model shadera: 5
jakosc. efek. czastecz.: wysoka
roślin. alfa: wył
rozmiar oddziału: Duży
jakość mod. budynków: wysoka
jakość modeli jednostek: wysoka
jakość drzew: wysoka
jakość trawy: wysoka
jakość terenu: wysoka
głębia obrazu: wył
zaptaszkowane: NIC
ŚR FPS: UWAGA 51kl/s... To jest żenada. Przecież ustawienia nr 1 są po prostu wyższe a tu 5 klatek różnicy na "-" dla ustawień niższych.
MIN FPS: 36kl/s... bez komentarza.
sprzęt: x4 965/HD7850 1GB/ 6GB/ WIN 7 x64/ be quiet! 630W
sterowniki: 13.10 beta
Gra oczywiście oryginalna (jestem fanem TW) z patchem 1.1, chociaż jak słusznie jeden kolega zauważył, w górnym prawym rogu w menu dalej pisze: V1.0.0 (taki ucięty napis).
Mapa kampanii: ujdzie, ok 25 - 28fps, jak zaznaczę np. generała to potrafi spaść do 17fps.
Bitwa o historyczna: "Bitwa o Kartaginę" nie da się grać, już na początku 22fps.
Oblężenia dużych miast: tak sobie, niektóre ładnie chodzą, inne podobnie jak wspomniana Kartagina.
Bitwy na otwartych przestrzeniach: tu jest ładnie, dziś bitwa w lesie, 5k spartan vs 5k rzymian: widok oddalony ok 40fps, podczas bitwy widok oddalony: 32-35fps, jak zbliżyłem kamerę przy niezłej zadymie to spadek do 16-22fps.
A według benchmarka powinienem nie mieć żadnych problemów...
Pozdrawiam, i łączę się z Wami w bólu :E