Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
zgadzam sie z postem wyzej. Jeszcze 5-6 lat temu nie bylo mowy zeby wydali takiego bubla, gry ktore wtedy wychodzily byly w pelni grywalnymi produktami, a patche pojawialy sie stosunkowo rzadko eliminujac mniejsze bledy. Tu zaplacilismy za pelna wersje gry a dostalismy jakies niedokonczone gowno w ktore ledwo da sie grac. A patchow pojawi sie pewnie dziesiec milionow bo praktycznie kazdy.aspekt gry jest do poprawy. Ostatecznie wyvhodzi na to ze kupilismy gre teraz a otrzymamy jej pelna wersje za jakis rok. Juz nie wspomne o tym ze kilka dni.przed premiera pisalem ze znowu beda oszczedzac na testerach, ktorych chyba te penisy z CA w ogole nie zatrudniaja. To ostatni orginal jaki kupilem jesli chodzi o.total wary, nie mam zamiaru juz wspierac tego dziadostwa ktore reprezentuje soba CA, a w multi i tak nie gram wiec strata niewielka dla mnie.
Hej ja od wczoraj gram w rome2 i w większości się z wami zgadzam. Bitwy są za krótkie, interfejs mało czytelny ( najbardziej czytelne menu dla mnie miał shogun2). No i też mnie wkurza to że teraz musimy czekać na patche żeby te błędy zostały wyeliminowane!
PS. Mam pytanie jak można kupić państwa greckie? nie mam wersji przedpremierowej i nie mam Sparty, Aten i Epiru :(
Zapominacie o kilku rzeczach. Teraz produkt tworza ksiegowi. W gre laduje sie kupe kasy i ona nie tylko ma sie zwrocic ale ma dopiescic akcjonariuszy. Sega na 100% przyspieszyla proces produkcyjny bo zapewne ichni CO mial wybor albo to albo nara. Tak dziala korpo.
Plusem jest to ze gre tworcy dlugo wspieraja...tak jak Blizzard i Redzi. To sa wyjatki...wiekszosc innych ma to w dupsku...sprzedaj i zapomnij.
Zapominacie o kilku aspektach...po pierwsze marketing ktory zachwalaprodukt jako lepszy niz w rzeczywistosci. Po drugie i najwazniejsze...sentyment. To gubi...dlatego wlasnie na ogol sequele sa gorsze.
Jeszcze na jedno wezcie poprawke. Wiekszosc z Was to wyjadacze w tej grze...w pewnym sensie masochisci. Jestescie wspaniala...ale mala grupa docelowa. Ludzie chca milo pograc i wiekszosc nie bedzie sie skupiala na tym ze rzymianie biegna z podniesiona tarcza. Oni sie bawia bo jest fajna naparzanka.
Zeby kazdy byl szczesliwy Rome 2 powianien byc mocno modowalny. To jest najwieksza szansa tej gry w oczach waszych...hardkorow:-P
Ale z pozycji konsumenta mam szczerze w dupie to czy gre stworzyl Jezus Chrystus czy zul spod sklepu i jakie kto z kim ma uklady. Kupujac cos place za pelnowartosciowy produkt zdolny w 100% do uzytku ( chyba ze otwarcie powiedziane jest co z danym produktem jest nie tak)
Slucham? Gra nie dziala...jest niepelnowartosciowa? Bzdura...ona po prostu nie przypadla ci do gustu. Prawda jest taka za nogliby to zostawic jak jest. Ale patchuja...wsluchuja sie w nasz glos. No ale lepiej po polsku narzekac i uzywac bzdurnego argumentu...jestrm konsumentem. Uwierz...maja wiecej konsumentow zadowolonych a ewentualna strata Ciebie niewiele zmieni.
Ludzie psiocza i narzekaja...pojawi sie nowa gra nowy marketing i zapomna znow sie napala. Potem histotia sie powtorzy. Zwracam uwage raz jeszcze...hardkorowych graczy jest malo i nie stanowia glownego zrodla zarobku. CA mimo tego wychodzi na przeciw i gre poprawia a mogliby zrobic to samo co z sim city. Jeden wiekszy patch i nara.
Państwa Greckie można kupić np na steam za ponad 7€ ;o trochę drogo jak na 3 państwa :|
EDIT: kraven2000 żartujesz sobie? Spójrz na jakiekolwiek aktualności co są dodawane na oficjalnej stronie Rome II. Ilu ludzi uważa grę za niegrywalną. Sam mam mocny sprzęt, ale ten bubel nie chce i tak dobrze działać. Spadki fps od tak, przy obracaniu kamery o 1mm. Albo jak było wspominane przy przelocie ptaka. I już się robią irytujące domniemania że to wina słabych sprzętów. Może powinienem wydać kolejne parę tysięcy na najnowszą kartę graficzną i 32 gb ramu? Żałosne.
Przepraszam z góry, ale jestem jeszcze poirytowany wczorajszym meczem i patchem.
Mam pytanie : mam dużą armie na statku (flota) ale niewiem jak wyładować jednostki do miasta czy na brzeg?
Floty nie da się wyładować na ląd... tylko do portów.
To pamietaj ze krzycza niezadowoleni. Szesliwi graja i sie bawia. Ponadto kurcze...sa ludzie co maja juz ponad 100h z tytulem i psiocza jaki to on straszny. Skoro taki badziew to po kiego sie tyle godzin meczysz?
Zobaczymy niedlugo wyniki sprzedazy...porownaj potem je do ilosci niezadowolonych.
Na serio uważasz wynik sprzedaży = zadowolonym graczom? :|
I co z tego że ma ktoś przegrane 100 godzin, kiedy powiedzmy musi grać tylko na mapie kampanii. Zresztą o czym ja rozmawiam. Mam sprzęt jaki mam, wydałem na niego kupę kasy, a gra nie działa tak jak powinna, może i by była dobra. O ile naprawią optymalizację, a póki co ona LEŻY i tyle. Spotkałem się z sytuacjami nawet na forum, gdzie ludzie posiadający trochę gorszy sprzęt mogą cieszyć się pełnią zabawy. Więc takie uwagi możesz zachować dla siebie, bo to tylko budzi wściekłość tych którym powinno działac bez zarzutów.