Re: Pytania początkujących graczy
Cytat:
Zamieszczone przez Niko
Mam pytanie.
Gram Rzymem i nie wiem jak rekrutować niektóre jednostki. W Bitwie Własnej mam do wyboru takie jednostki jak "Orla Kohorta" czy "Kohorta Legionowa" ale w kampanii nie mogę już ich rekrutować. Także w encyklopedii nie pisze jakich budynków czy technologii wymagają te oraz inne jednostki. Jak je mam rekrutować w kampanii?
Pozdrawiam.
Te jednostki zostaną odblokowane w miarę postępów w badaniach. Istniejące jednostki będziesz mógł wtedy ulepszyć do nowej wersji, i tak np: "Pierwsza kohorta" -> "Orla kohorta", "Hastati"/ "Principes" -> "Legioniści" -> "Kohorta Legionowa" itp. Nie pamiętam teraz które to konkretnie badania, ale była to pierwsza gałąź militarna
Cytat:
Zamieszczone przez nowy2142
Masz zablokowane serwery ponieważ masz inną wersję niż ci ludzie proste nie?
Co do umocnień generał musi mieć odpowiednią umiejętność (albo armia, miesza mnie się to). Kliknij prawym na skille generała i otworzy ci się encyklopedia z drzewkiem rozwoju. Na pewno to tam znajdziesz. I gadżety można rozstawiać tylko gdy się bronimy. I tu ręki nie dam sobie uciąć ale gdy fortyfikujesz armię taka umiejętność nie jest potrzebna by armia mogła rozstawić jakąś niespodziankę.
Taka ciekawostka że raz bot miał dowódcę co to rozstawił pułapki. Niestety bez ładu i składu rozstawił wszystko co miał w linii przed swoją armią. A szkoda bo już na jakieś urozmaicenie liczyłem ;)
No wiem że mają inną wersję ale zastanawiam się dlaczego. Czy ściągnięte mody wpływają też na multi? A co do fortyfikacji to wiem jak je mieć ale nie wiem jak się je rozstawia :mrgreen: , klikałem na nie a potem nie mogłem ustawić ich na polu bitwy.
Czy jeśli wygrałem wojnę domową w kampanii Rzymem i wybrałem potem opcję imperium to już niebezpieczeństwo kolejnego wybuchu rebelii rojalistów zażegnane czy nadal muszę pilnować wpływu rodu??
Już się nie musisz martwić o wpływy, wojny domowe wybuchają co najwyżej raz na każdą rozgrywkę.
Jak ustawić aby jednostki po jednym kliknięciu nie biegły (doubletime) tylko maszerowały powoli ?
Można to zrobić przez wciśnięcie "ctrl" i wtedy wskazanie miejsca do przemieszczenia jednostki.
Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
Już się nie musisz martwić o wpływy, wojny domowe wybuchają co najwyżej raz na każdą rozgrywkę.
Trochę lipa z tym jest. Wolałbym, żeby ryzyko wojny domowej było cały czas. Trzeba będzie liczyć na moderów w tym temacie.
Dzięki. Tu jeszcze pytanko natury ekonomicznej. Czy jeśli w wiosce mam żelazo i bonusy z niego płynące to cała prowincja korzysta z tych bonusów czy tylko w tej wiosce ?
Cytat:
Zamieszczone przez segate
Dzięki. Tu jeszcze pytanko natury ekonomicznej. Czy jeśli w wiosce mam żelazo i bonusy z niego płynące to cała prowincja korzysta z tych bonusów czy tylko w tej wiosce ?
Cała prowincja korzysta ze wszystkiego :) Np. warsztat możesz mieć w jednej wiosce, a budynki rekrutacyjne w innej. Na terenie całej prowincji możesz wtedy rekrutować oddziały z ulepszonymi mieczami i pancerzami.
Cytat:
Zamieszczone przez Promulgacja
Cytat:
Zamieszczone przez _yourself_
Trochę lipa z tym jest. Wolałbym, żeby ryzyko wojny domowej było cały czas. Trzeba będzie liczyć na moderów w tym temacie.
Popieram. Może nie "cały czas" bo nie da się grać, ale historia Rzymu to w końcu również historia buntów, wojen domowych i uzurpacji :)