Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez Ghastly
Żeby patch zaczął działać muszę zacząć nową kampanię czy stare save'y działają ?
Zgadnij :P
Na tej super grze od super CA po każdym wydanym patchu (a nie zanosi się zeby nie była to liczba trzycyfrowa) trzeba zaczynać całą grę od nowa - z tego powodu 90% grajacych powoli odechciewa się gr w to coś - cza bedzie pchnac na Alleziemniakizamiastelefomowwpudeklach za 89zł i tyle ;)
Cytat:
Na tej super grze od super CA po każdym wydanym patchu (a nie zanosi się zeby nie była to liczba trzycyfrowa) trzeba zaczynać całą grę od nowa - z tego powodu 90% grajacych powoli odechciewa się gr w to coś
Nie przesadzaj, przy Crusader Kings 2 co patch trzeba zaczynać nową grę i jakoś nikomu to nie przeszkadza.
Ten drugi patch spieprzył mi całkowicie te grę !!! Nic nie poprawiło dalej tnie mapa jak cieła tak samo jak bitwy przy zbliżeniu. Nie mogę wybrać czy komputer ma pokazywać ruchy SI czy nie po prostu zniknęło te okienko w ustawieniach. Zagrałem 30 tur i masakra. Gorzej niż przed tym patchem. Przez 30 tur komputer nic nie robi tylko stoi w miejscu i tyle się dzieje na mapie kampanii kompletnie nic !!! a poziom ustawiłem na bardzo trudny. Nikt nikogo nie atakuje zero ruchów nic !!!! Tylko Epir się poruszał przechodząc jednym wojskiem z Larissy do Apolloni i tak przez 30 tur. Przed tym patchem jeszcze coś mogłem pograć a teraz już nic kompletnie spieprzyli tą grę przynajmniej mi tak chodzi nie wiem jak Wam. Żałuję, że w ogóle kupiłem tą grę, w filmikach tak wszystko idealnie to wyglądało a tu taka beznadzieja. Taki wkurzony jestem bo za te 156 zł mogłem sobie kupić battlefield 4 premium !!! a teraz gó.... kupię. Może uda mi się jeszcze sprzedać to badziewie. No nic wracam do romka 1 i później lecę MTW 2, ETW i NTW i kupię Shoguna 2 + dodatek zmierzch samurajów a tego Total War Rome 2 nie chcę widzieć na oczy !!! Żygać mi się chcę jak zagram przynajmniej z 5 min. Ta gra już dla mnie nie istnieje dopóki nie zrobią porządku z Nią. Przynajmniej z książeczki, która jest w pudełku zrobię sobie papier do podcierania tyłka. Z tego wszystkiego tylko to się nada.
To co tu napisałem to prawda tak właśnie chodzi mi Total War: Rome 2 Mapa kampanii mi gorzej chodzi.
P.S Jak coś to przepraszam za ortografię
Cytat:
Zamieszczone przez Myrkull
Nie przesadzaj, przy Crusader Kings 2 co patch trzeba zaczynać nową grę i jakoś nikomu to nie przeszkadza.
Rozumiem , że Ty tzn. wszyscy ????
Mateuszd760 nie denerwuj się , nikt nie kazał Ci za 160zł kupować tego shitu :) - wiec nie możesz mieć do nikogo pretensji. Ja sprzedałem streama za 89zł z pocałowaniem w ręke ;) Wiec i Ty sprzedasz - w sumie straciłem 28zł :) , ale przynajmniej miałem i mogę się wypowaidać na temat tego cyrkowca jakim jest kolejna odsłona TW. Gra będzie grywalna już na początku 2015 roku, wiec za 24,99 sie kupi :P Będe do przodu, a Ty wyjdziesz na 0 wiec same pozytywy i nie ma co smutkować :) Pozdrawiam.
Patch jest niezły. Zacząłem nową kampanię Egiptem na pełnym podglądzie AI - a tury mi idą jak błyskawica. Co prawda ze zmianą dotyczącą jedzenia i nędzy (chyba maks kara za nędzę z jednego budynku, czy tez jak kto woli brud, bo i tak można tłumaczyć "squalor" jest teraz -12) - ta gra będzie koszmarnie łatwa w aspekcie zarządzania.
Poza tym odblokowane jest osiągnięcie za ukończenie prologu - tylko po jego zakończeniu trzeba rozegrać jedną turę jakiejś innej kampanii.
Co do AI się nie wypowiem, bo poza końcówką prologu na nowym patchu rozegrałem może z jakieś 5 tur, jedną bitwę lądową i jedną morską.
Z tym brudem to mogli tylko poprawić zarządzanie AI, a nie ułatwiać i tak już za łatwą grę. Ale pewnie większość "gimbów", które kupiły grę narzekały tylko na to, że "co jest? buduje wszystko jak leci, a mi tu się osada buntuje, CA ratunku"...
Ehh.
Nie wiem, odpaliłem dzisiaj i nie zauwazyłem, żeby coś zassało. Wcześniej miałem beta patch 2. Gram na laptopie i mam to co kolega wyzej. Jest gorzej. Far Cry 3 na srednich ustawieniach może chodzić w granicach 50-60 fps. Rome II na srednio-niskich nie. Pokaz slajdów, podczas kampanii mam teraz ok 15-20. Wyłączone zbedne procesy, steam na offline. Zaczęta nowa kampania, zeby grac na patchu. A kompa mam :
Intel core i5 2,5 GHZ
8 GB Ram
Radeon HD6650M 4GB
Nie wiem, ale na moje oko ta gra powinna chodzić lepiej. Na ULTRA ustawienia się nie nastawiałem ale przy srednich jestem zawiedziony. Tym bardziej, ze chodziła lepiej.
Wygląda na to, że tym co gra działała dobrze przed patchem - po nim działa jeszcze lepiej. A tym co działała źle - działa jeszcze gorzej...
Cytat:
Zamieszczone przez Vasyshq
Nie wiem, odpaliłem dzisiaj i nie zauwazyłem, żeby coś zassało. Wcześniej miałem beta patch 2. Gram na laptopie i mam to co kolega wyzej. Jest gorzej. Far Cry 3 na srednich ustawieniach może chodzić w granicach 50-60 fps. Rome II na srednio-niskich nie. Pokaz slajdów, podczas kampanii mam teraz ok 15-20. Wyłączone zbedne procesy, steam na offline. Zaczęta nowa kampania, zeby grac na patchu. A kompa mam :
Intel core i5 2,5 GHZ
8 GB Ram
Radeon HD6650M 4GB
Nie wiem, ale na moje oko ta gra powinna chodzić lepiej. Na ULTRA ustawienia się nie nastawiałem ale przy srednich jestem zawiedziony. Tym bardziej, ze chodziła lepiej.
Twoja karta graficzna nadaje się do wyświetlania pulpitu i to na rozdzielczosci max. 1280x768 pikseli , więc akurat w Twoim przypadku nie może być mowy o jakichkolwiek roszczeniach odnośnie pokazu slajdów w R2. Gra działa po patchu płynniej każdemu kto posiada kartę graficzną o chociaz minimalnych predyspozycjach stosowania w grach.