-
Re: Potop Total War
A ja mam pytanie z innej beczki, czy jeśli mam zainstalowanego moda OiM2 to mogę też zainstalować moda Potop bez ryzyka, że coś mi się posypie w OiM? Już dosyć długo gram w tego moda toteż chciałbym zagrać w coś nowego, ale ochota rozjechania raz na jakiś czas szarżą husarii czeladzi kozackich czy osmańskich jest zbyt wielka :D
-
Możesz spokojnie instalować.
-
No spoko dzieki, ale jeszcze raz tak dla pewności chodzi mi o to żebym mógł bez deinstalacji OiM grać w Potopa ;)
-
Chyba Kolega już Ci odpowiedział. Ja mam 10 modów w tym OiM i mogę grać. Potopu nie mam.
Potop raczej nie nadpisuje żadnych plików gry to zagrożenia nie powinno być żadnego, ze OiM przestanie działać.
-
-
Progres? Raczej rewolucja:) Wszystko zmierza pomału do przodu zrobione zostało sporo modeli wojaków po reformach, dochodzą oddziały gwardyjskie. Opracowywana jest koncepcja nowych eventów i rozbudowa EDB. Trochę to potrwa na razie Attyla poprawia animacje, ja staram się zebrać jednostki w spójna całość i dopasować to do EDB, jest też kilka pomysłów które trzeba przemyśleć, ale spokojnie prace trwają.
-
Sadam to może napiszesz te kilka pomysłów, a forumowicze to skomentują, a nóż widelec coś mądrego wpadnie :D
chyba że nie możesz z różnych powodów to nie było pytania ;)
-
Hej tak z ciekawości, czemu przy zmianach w dscr-export-unit gra się zawiesza?
To znaczy nie zrozumcie mnie zle, ja na tym pliku pozjadałem już zęby - wiec nie jest tak, że zmieniam nie to co trzeba.
Po prostu chciałem lekko upgaedować hussarię, a tu lipa :)
Any help?
-
CzłowiekRzodkiewka nie wiem czemu tak jest zapytam twórcę.
goro496 główne kwestie z jakimi teraz walczymy to w miarę realne odwzorowanie reform wojskowych (plan jest taki żeby do reform werbować jednostki na zasadzie najemników czyli duży koszt zaciągu i utrzymania, a po reformie już jako wojsko z poboru z małym kosztem utrzymania), druga kwestia to dobór oddziałów gwardyjskich dla nacji z w miarę historyczny odwzorowaniem, trzecia to budynki i dobór do nich jakiś sensownych bonusów, czwarta to zasady działania pospolitego ruszenia i to chyba tyle z ważniejszych kwestii.
-
A unormowano czas rekrutacji (w znaczeniu 50 tur do podstawowej kawalerii)?