Od jutra wszystko u mnie wraca do normy, to nadrobie tury itp ;)
Sorki za wszelkie opóźnienia.
Wersja do druku
Od jutra wszystko u mnie wraca do normy, to nadrobie tury itp ;)
Sorki za wszelkie opóźnienia.
Dalej poszukiwany chętny na Bułgarów w wko35. Sytuacja stabilna. Dookoła sojusz i dwa PoNy. Dla kreatywnych i cierpliwych.
Jest tam też Gruzja. Po gorączce - wojna z Turcją ustabilizowana, wygodna do poprowadzenia dalej.
Nie będzie mnie do poniedziałku, jeśli tury do mnie dotrą to prosiłbym o cierpliwość.
Wrócę i wszystko szybko pięknie pyknę :)
Jutro jadę na ok. dwa tygodnie, będę miał dostęp do komputera i internetu, aczkolwiek mogę być rzadko osiągalny na GG.
Przepraszam ale przez ten Tydzien nie będę miał dostępu do medievala , więc prosiłbym we wszstkich KO aby jacys sojusznicy lub MG robili tury
Siadł mi komputer do robienia turek, nie wiem kiedy będę mógł robić, może nawet całkowicie oddam wszystko. Na razie jest tylko wk35, turke zrobi MG.
Wszystkie zaległe tury jutro. WKO33 jakoś mi przemknęła i nie zauważyłem. Sorki.
Jednak do wczoraj nie miałem internetu. Dzisiaj nadrobię zaległości(mko21 i wko32)
Oddam 3 KO :
Krucjata XIII Egipt - sytuacja bardzo dobra kasa na + zero wojen i możliwość uczestnictwa w ataku na rozpadającą się Turcję przez koalicje (do mnie lub mg)(Biz,Antiochia,Jerozolima).
Brytania XLIII Walia-sytuacja tragiczna wojna z Norwegią i sojusz z Anglią jest wojna 2 vs 3 z Irlandią,Norwegią i Szkocją (po hasło do dentora)
MKO XXXV Węgry - sytuacja dobra dopiero pierwsze 2 tury (do mnie lub do mg)
Ja chętne przejmę dopiero przeczytałem wszystko ,ale skoro komputerowi dałem popalić to tu pewnie też dam radę.
W poniedziałek wyjeżdżam, wracam za 10 dni.
Do tego czasu zastąpią mnie:
WKO32 - Avasil
Krucjata 13 - Destroyer
WKO 35 - janker92
MKO 27 - Markus
MKO 34 - Profesor (jeszcze się nie zgodził, ale MG może zrobić)
MKO 35 - HunterPL
WKO 36 - Adi (tu ta sama sytuacja co w MKO34)
MKO 32 - Destroyer (też nie dostałem odpowiedzi, ale tu robiłem ostatnio, więc w 10 dni może nie dojdzie, ewentualnie będzie wstrzymane z jeden dzień)
Gdyby był problem z zastępstwami to pisać PW, gdyż będę miał dostęp do internetu.
A tam oddaje ostatnie moje KO nie mam już czasu ani chęci grać w to gracz ze mnie jak napisał Mefisto chu.... i mogę trafić na CL mam to gdzieś.
Oddaje :
WKO XXXIV Turcja -sytuacja tragiczna wojna z Biz i Egiptem krócej mówiąc państwo to totalny bordel na kułkach
WKO XXXV Bułgaria - państwo słabe,małe finanse ,ale można coś zrobić
Tury za mizutsu będę robił w z powodu ,że dobry sojusznik a go na lodzie mi się nie chce zostawić.Pakuje walizki i spier..... stąd gdy tylko przyjedzie tyle mam do powiedzenia cze.
Mogę jeszcze te Bułgarię ?.
A bierz sobie i tak pewnie cie pierwszy lepszy zniszczy no ,ale cóż pobaw się w to jak chcesz.Do mg leć po hasło bo mi się nie chcę odpowiadać na pw.
na cl powinienes trafic nie za odejscie ale podejscie do sprawy nie chce ci sie dac hasla? w kulki se lecisz?
Fakt lecę dobra Medrzec na pw ci wysłałem hasło do Bułgarii i do Węgier.
Turcję dokończę bo tego raczej nikt nie zabierze ,ale jak ktoś chętny zapraszam.
A tam wyślę ci wszystkie hasła od razu nie będę cię do KO zniechęcał.
Wysłane.
Witam wszystkich ;)!
Jestem nowy w tutaj,ale dużo już grałem samemu,i chciałbym wkońcu się sprawdzić w grze z żywym przeciwnkiem ;D
I tutaj mam pytanie do was,bo forum tam przejrzałem,ale wolalbym,żebyście mi doradzili i polecili,czy jest jakaś gra do wzięcia,taka ,żebym sobie poradził oczywiscie :)
Jakby co to nie krzyczcie,na mój nick,wnerwiłem się już,bo wszystko jak wpisywałem,to za długie było ^ ^
może Bizancjum w mko29? Sytuacja chyba dobra, państwo jakoś się trzyma. Jest pod władaniem Wenecji, więc myślę, że gracz, grający Wenecją udzielałby Ci wskazówek ;)
Jeśli chcesz spróbować, to pisz do gracza AleCzemuNie.
Ponoć Turcja w mko35. Tura 3 stan pewnie prawie początkowy.
Okej,dzięki,obczaje obie :) Jeśli,ktoś ma jakieś propozycje,jeszcze to chętnie słucham ^ ^
Krzyżaki 43 - Niemcy. Szukamy cały czas zastępcy na to państwo.
jaka sytuacja ? Jak będę wiedział coś więcej chętnie wejdę
Ostatnio straciły 2 armie milicji i Pragę, ale to już dawniej. Nic nie wskazuje na to, żeby miały upaść, ale sytuacja sojuszu Polska - Mongolia - Litwa jest lepsza niż sojuszu Niemcy - Zakon - Nowogród.
Bierzta i nie gadajta xD ta KO jest bardzo interesująca :D
Zgadzam się. :D
Biorę dajcie hasełko na PW
A może zająłbyś się KO, w których jeszcze nie skończyłeś gry? W krucjacie 12 dużo już pewnie dużo do roboty nie masz, a tura już stoi 4 dni.Cytat:
Zamieszczone przez dentor23
Do oddania mam mko34 Gruzje .Państwo w bardzo dobrym stanie. Po hasło do mnie
Domen powinien mieć - napisz.Cytat:
Zamieszczone przez dentor23
Wysłane na PW.
Wolny jest Nowogród w MKO 34 - po hasło do Aracza lub Matiska (MG):
viewtopic.php?f=555&t=13252&p=312800#p312451
Wziąłbym gruzje w mko 34.
To do Zachara pisz.
===============================
Prawdopodobnie są do przejęcia Maurowie w MKO 25:
viewtopic.php?f=463&t=10594&p=312853#p312851
Frakcja nieźle rozbudowana, jest czym grać.
=======================
Edit:
Maurowie juz wzieci.
Oddaje wko31 Genue. Sytuacja srednia. Wojna z Wegrami, Dania, Hiszpania i Maurami... Saojusz z Biz i Wenecją.
Z powodu braku czasu i chęci oddaje część KO, będe robił tury póki nie znajdzie się zastępca.
MKO 23-Bułgaria,dobra perspektywa,odbudowane gospodarcze państwo ma ambicje kolonialne.Sojusz z Węgrami,Gruzją i Nowogrodem.
MKO 26-KO na bloki,Turcja,sytuacja dobra,dobrze rozwinięta gospodarka.
MKO 27-sytuacja słaba,bronimy się przed mocno wygrywającą Anglią,
MKO 28-HRE-sytuacja bdb,podbita Skandynawia,stracony Wiedeń,sojusz z silną Anglią i ginącym Bizancjum
MKO 29-Polska-sytuacja słaba,stracone prowincje,zdrada zmiana strony przez Wenecje, wojna z Danią i Węgrami
WKO 32-Francja,przegrywana wojna z Wenecją, sojusz z odrodzonym HRE,Szkocją.Francja posiada 2 wasali Aragonie i Hiszpanie.
WKO 35-Aragonia-sytuacja średnia,wojna z Maurem i Sycylią, sojusz z Hiszpanią i HRE,zdobyte Toledo miasto Algier
WKO 36-Nowogród-początek KO-sytuacja średnia,kasa na +,zdobyta Ryga, wojna z Litwą i Danią.Sojusz z KIjowem i Bułgarią.
BC 17-Gruzja,sytuacja bdb, wojna z Kipczakami,sojusz z Biz i Armenią
WKO 31-mg
WKO 33-mg
Algier? Już dawno go odbiłem.Cytat:
Zamieszczone przez seba225
Mam ostatnio ograniczony dostęp do internetu ,wieć proszę o wyrozumiałość i ewentualne info o turach na gg.Problem zniknie od września.
Od jutra do soboty mnie nie będzie powodem jest wyjazd sprawy związane z Brytanią i Krucjatą z hasłami pozostawiam w rękach dentora a MKO35 i WKO 35 zostawiam w rękach RemaPL.
Od czwartku wieczorem do niedzielnego wieczora będę poza zasięgiem wszelakiego internetu i kompa. Jeszcze do tego czasu będę robił turę, ale dobrze by było, gdyby z resztą tur do niedzieli wytrzymać :P I tak jest straszny zator w turach, wiec nie zrobi to żadnego znaczenia ;P
Żeby nie zapomnieć. Od piątku do poniedziałku nie będzie mnie na forum. Wyjeżdżam na kolejne zawodu(w speedcubingu) i najprawdopodobniej nie będzie tam połączenia z internetem :| W poniedziałek rano powinienem już wrócić ale po 13h w pociągu wątpię abym udał się w inne miejsce niż do łóżka :D