-
Re: Dyskusja ogólna i download
Cudów nie ma, programy mogą nieco pomóc na wydajność, ale parametry techniczne, procesor, ilość pamięci i inne takie też są ważne. Mody mają dużo większe wymagania niż Kingdoms. Do 6.3 są submody i skrócone campaign_scripty, poszukaj na TWC, przez co dużo szybsze tury.
-
Nie wiem czy piszę w dobrym miejscu z góry przepraszam :) Chciałbym sie spytać czy to normalne, że jednostki w czasie bitew poruszają się wolniej, jakby w zwolnionym tempie? Czy taki był cel autorów czy tylko ja tak mam? P.S. Posiadam SS6.4
-
A dużo wolniej się poruszają czy tylko nieznacznie wolniej? Spróbuj obniżyć opcje grafiki i skalę jednostek na mnieszą na moment. Jak masz skalę jednostek dużą zmniejsz na normalną i sprawdź jak się ruszają, jak podobnie jak poprzednio to tak ma być.
-
U mnie tak samo-poruszają się jak w zwolnionym tempie mimo iż grałem na średnich a skala jednostki była na małej.
-
Witam mam problem z długością tury w S.S w pierwszym okresie tura trwa ok 10/15 min totalna porażka, w drugim ok 3/5 min jest to uciążliwe i nie da sie grać normalnie można temu jakoś zaradzić ?
-
EliminatorT -porządki na kompie, najnowsze sterowniki i usuń map.rwm z base moda może to coś da.
Husarz1993 - niestety SS 6.4 wymaga mocnego kompa, zajrzyj do działu i Bellum Crucis tam jest link do Programów do poprawy wydajności kompa. Powinno co nieco pomóc. Możesz usunąć niektóre skrypty z campaign scriptu. To skróci czas tury ale gra nie będzie taka ciekawa.
-
chodzi ci o viewtopic.php?f=291&t=12080&p=264251#p264251
już sciągałem nic nie pomógł a kompa wydaje mi sie że nie mam takiego złego procesor Intel Core 2 duo 3 GHz RAM 4 GB
a co do campaign scriptu to co np usunać ?
-
a i jak napoczątku wybieram http://pokazywarka.pl/zns3o8/ to któro wybrać żeby był największy rozpierdziel (jak najtrudniej) bo tylko jak wypadają mongoły czy tatarzy to jest troche zabawy z nimi bo tak to z państwami istniejącymi żeby ich roznieść to nie sztuka. i czy to wpływa na płynność gry ?
Albo podajcie jakiś mod żeby sie działo :twisted:
-
Cytat:
Zamieszczone przez Husarz1993
a i jak napoczątku wybieram
http://pokazywarka.pl/zns3o8/ to któro wybrać żeby był największy rozpierdziel (jak najtrudniej) bo tylko jak wypadają mongoły czy tatarzy to jest troche zabawy z nimi bo tak to z państwami istniejącymi żeby ich roznieść to nie sztuka.
Albo podajcie jakiś mod żeby sie działo :twisted:
Bellum viewforum.php?f=367 + polski megasubmod
viewtopic.php?f=32&t=8736 - do podstawki, choć na podstawce i tak szału nie będzie
-
Bellum już sciągam a to drugie poprawi znacznie myślenie kompa czy tylko tek lekko ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Husarz1993
Bellum już sciągam a to drugie poprawi znacznie myślenie kompa czy tylko tek lekko ?
Spróbuj i napisz ;)
-
Garrisson_script możesz usunąć, nie pamiętam jakie SS ma inne skrypty, zajrzyj to się zorientujesz po treści skryptów w campaign_script. Powinien być w data/world/maps/campaign/custom i dwie kampanie są wczesna i późna. Chyba, ze coś źle pamiętam.
-
Czy da się jakoś pokonać papę? W sensie jak zajmę wszystkie prowincje, zniszczę wszystkie armie, zamorduje go zabójcą to państwo papieskie zniknie czy zostanie jak w czystym M2? Gram Bizancjum i dżihad z jednej strony, krucjata z drugiej wygląda słabo, a utrata Konstantynopola w grę nie wchodzi ;/
-
Papa zawsze będzie, chyba że nie będzie ŻADNEGO katolickiego klechy na mapie,a państwa papieskiego nie da się zlikwidować, jedynie podbić wszystkie miasta i zniszczyć wszystkie armie.
-
Mam problem z modem SS 6.3 - było to już poruszane w 2010 r., czyli: po 51 turze CTD (crash to desktop) wyrzuca mnie do pulpitu. Znalazłem na forum rozwiązanie:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=7803503#post7803503
- I'm getting a CTD (crash to desktop) at turn 51!
My mistake.
These files are fully save-game compatible, and can be always used regardless of setup features.
(it seems that while copying some names i accidentally removed of bulgaria surename -.-).
http://www.filefront.com/17172520/data.rar (extract to SS folder\data and press YES to overwrite)
Było przytaczane również w tym temacie. Niestety, adres pliku nie działa. Czy ktoś może pomóc? Może w jakiś inny sposób rozwiązać ten problem?
-
Spróbuj kompilacji Menotha submody do 6.3. Było coś takiego poprawiało stabilność i szybkość tur. Ja ze 2 lata w SS 6.3 nie grałem. Poszukaj na TWC w submodach do SS. Menoth Compilation 6.0 coś takiego.
-
Witam. Chciałem przetestować pewien submod do SS 6.4, ale nie mogę ściągnąć SS 6.3 i SS6.4 bo chyba linki wygasły :( . Ktoś to ostatnio ściągał lub coś wie o nowych linkach? Od razu dzięki za pomoc.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Siwer
Witam. Chciałem przetestować pewien submod do SS 6.4, ale nie mogę ściągnąć SS 6.3 i SS6.4 bo chyba linki wygasły :( . Ktoś to ostatnio ściągał lub coś wie o nowych linkach? Od razu dzięki za pomoc.
http://www.gameupdates.org/details.php?id=4247
http://www.egydown.me/gl/medieval+2+Sta ... l+6.3.html
i
http://www.gameupdates.org/details.php?id=4430
-
Dzięki za linki Eutyches. Szukałem coś oprócz linków z torrenta, mimo wszystko użyłem tych od Ciebie. Obawiałem się marnej szybkości ściągania, ale gdy je teraz odpaliłem, to ściąga mi z szybkością minimalną 1,5 mb. Jednak ludzie ciągle się bawią tym modem ;)
PS. Ktoś coś wie o dacie wydania wersji 7.0? Prawdzie powiedziawszy czekam na nią tak samo jak na EB II :roll:
-
Może to pytanie wydać się dziwne, ale nie wiem jak ciągnąć torrenta? Co zrobić?
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc?
-
Pobierz sobie np. BitTorrent z Dobre.programy.pl i z jego pomocą korzystaj z torrentów.
-
Problem w tym iż po kliknięciu w Download nic się nie dzieje;tzn. strona jakby zacina się.
-
Hej może to będzie absurdalne co napisze ,albo nie dorzeczne .
Mam wersje 6,4 bez spolszczeń jakich kol wiek" fixów". Kłopot w tym ,gram sobie Litwą i jak używam kawalerii gra mnie wyrzuca miałem już tak z 6 razy tam gdzie miałem kawalerię ciężką to jakiś kosmos jest na otwartym terenie .Czasem jeszcze gra wyrzuca przy ładowaniu tur . eh nie wiem o co w tym chodzi . instalowałem to kilka razy przeinstalowywałem grę .
kartę mam nvidie 540m procek corela 5 ,8giga ram win 7 64 do tego patch ten 4 g .
Ma ktoś może jakiś pomysł na to ? pozdrawiam
-
SS 6.4 ma sporo bugów, gra powinna być na innej partycji jak system Win7 a w samym Win7 powinieneś mieć wyłączone UAC.
-
Dalej nie mogę pobrać torrenta. Po kliknięciu pojawia mi się to:
http://www.gameupdates.org/download.php ... ?x=81&y=10
i to
http://www.gameupdates.org/download.php ... t?x=61&y=8
Co zrobić?
Być może ktoś pobierze samego torrenta i wstawi jakiś serwer?
-
hej
Mod jest genialny ,ale eh jest jakoś możliwość jakiś plik co poprawia oblężenia w tym ? naprawdę to jest straszne .
mam kuszników na murach nie strzelają albo strzela 3 .
mam masę łuczników wieże nie spalają Żadnego Taranu czasem tylko wieże oblężniczą .
podchodzi 202 Bizantyjskich włóczników na murach łucznicy kusznicy wieże większe miasto czy zamki a tam co idą powoli i z 202 zostaje , aż 197 bo reszta żyje więc po co mi łucznicy na murach to nie wiem .
łatwiej się broni w tym kwadracie który trzeba przejąć do kontroli .
wystarczy dać łucznikami te bale wbite w ziemie na drodze dać start i pada 90 procent konnicy postawić włóczników za nimi strzelcy i tyle heh .
jakieś sugestie porady ?
-
Spróbuj ai bitewnego Germanicu5 wersja 5.7 z modów uzupełniających.
-
ok, a jeszcze jedno czy to poprawi też łuczniczy ostrzał ? bo wiesz jak gram to obrażenia to są jakieś jaja dla mnie łuczników czy kuszników heh .
Dokończę kampanie i wgram te mody uzupełniające . mam wersje 6,4 więc nie wiem ,które mody pod to działają .
Dzięki za poradę .
-
Po prostu użyj tego ai i sprawdź, ja go używam w większości modów, a w SS 6.4 tez go miałem chyba. Dawno w SS nie grałem. Zrób kopię plików jakie podmienia ai bitewne Germanicu5, nie ma ich tak dużo.
-
Czy istnieje możliwość wstawienia torrenta na inny serwer?
-
Witam
Potrzebuje patchow do Stainless Steel dokładnie od 6.1 do 6.4 jeżeli ktos ma to niech napisze z góry dzieki.
-
Ale do czego ci potrzebne 6.1??? Ściągasz wersję 6.3, do tego patch 6.4.
-
Bo nie mam jak sciagnać 6.3 a mam 6.1 a patche szybciej sciagne. Jak ktoś ma nawet do 6.2 lub 6.3 to git
-
6.3 to osobna wersja, nie patch do poprzednich. Na TWC są działające linki, wystarczy poszukać ;)
-
Dokładnie wersja 6.3 nie wymaga ani 6.2 ani żadnej innej jest samodzielna całkowicie. Linki są w poście nr 1.
-
A jest spolszczenie do 6.4??
-
Naprawdę tak trudno samemu trochę poszukać? Jest w tym dziale temat traktujący o spolszczeniu :)
-
Mam takie jeszcze pytanie a jest coś na poprawę doświadczenia ? . Bo z tym to też widzę kiepsko jest .mam 150 turę a poza konnicą rzadko kto mi zdobywa srebrny poziom .
Macie tam paczkę modów pod wersje 6,1 chyba czy ktoś je stosował na wersje 6,4 ? czy te mody się gryzą tzn submody .
-
Submody do 6.1 na 100% spowodują ctd w 6.4. Doświadczenie nabijaj po wygranych bitwach w pościgu za uciekającymi. Z automatu im więcej gwiazdek ma dowódca tym więcej doświadczenia wojsko nabywa.
-
Mam pytanie poniewaz SS ostatnio mi crashuje w bitwach. System.log SSa pokazuje ze bledy sa w campaign_script. Linijki od 11919 do 11952. Nie wiem o co chodzi i jak temu zaradzic. Wkleje zakres tych linijek (zeby nikt nie musial szukac, moze cos pomoze).
Kod:
label_unit 0 0 11 unit11
label_unit 0 0 12 unit12
label_unit 0 0 13 unit13
label_unit 0 0 14 unit14
label_unit 0 0 15 unit15
label_unit 0 0 16 unit16
label_unit 0 0 17 unit17
label_unit 0 0 18 unit18
label_unit 0 0 19 unit19
;;;Army 2
label_unit 1 0 0 General2
label_unit 1 0 1 unit20
label_unit 1 0 2 unit21
label_unit 1 0 3 unit22
label_unit 1 0 4 unit23
label_unit 1 0 5 unit24
label_unit 1 0 6 unit25
label_unit 1 0 7 unit26
label_unit 1 0 8 unit27
label_unit 1 0 9 unit28
label_unit 1 0 10 unit29
label_unit 1 0 11 unit30
label_unit 1 0 12 unit31
label_unit 1 0 13 unit32
label_unit 1 0 14 unit33
label_unit 1 0 15 unit34
label_unit 1 0 16 unit35
label_unit 1 0 17 unit36
label_unit 1 0 18 unit37
label_unit 1 0 19 unit38
define_unit_group army1 General1 unit1 unit2 unit3 unit4 unit5 unit6 unit7 unit8 unit9 unit10 unit11 unit12 unit13 unit14 unit15 unit16 unit17 unit18 unit19
define_unit_group army2 General2 unit20 unit21 unit22 unit23 unit24 unit25 unit26 unit27 unit28 unit29 unit30 unit31 unit32 unit33 unit34 unit35 unit36 unit37 unit38
Niby tutaj pojawia sie blad.
Jeszcze tutaj pelny System.log
Kod:
00:43:53.621 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
00:43:53.621 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
00:43:53.621 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
00:43:53.621 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
00:43:53.621 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
00:43:53.631 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
00:43:53.631 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
00:43:53.631 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11919, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
label_unit referenced non-existent unit
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11920, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11921, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11922, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11923, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11924, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11925, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11926, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11927, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.493 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11938, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11939, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11940, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11941, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11942, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11943, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11944, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11945, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11946, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11947, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11948, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.494 [game.script] [error] Script execution error for <label_unit>, at line 11949, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
00:45:19.495 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11951, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit11'.
00:45:19.495 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11951, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit12'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit13'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit14'.
00:45:19.496 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11951, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit15'.
00:45:19.496 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11951, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit16'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit17'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit18'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit19'.
00:45:19.496 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11952, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit27'.
00:45:19.496 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11952, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit28'.
00:45:19.497 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11952, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit29'.
00:45:19.497 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11952, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit30'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit31'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit32'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit33'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit34'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit35'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit36'.
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit37'.
00:45:19.498 [game.script] [error] Script execution error for <define_unit_group>, at line 11952, in mods/SS6.3/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/campaign_script.txt:
Error in battle script command 'define_unit_group': invalid unit label 'unit38'.
00:53:09.340 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War encountered an unspecified error and will now exit.