Tak właśnie celujemy :). Teraz to tylko szlifujemy to i owo, bo większa część prac została już wykonana ;)
Wersja do druku
Tak właśnie celujemy :). Teraz to tylko szlifujemy to i owo, bo większa część prac została już wykonana ;)
Zdecydowanie podpisuję się pod tym. Pierwsza część EB to dla mnie najlepsze co można doświadczyć w Total War.Cytat:
Zamieszczone przez ezamel
Czekam na II niecierpliwie i po wydaniu biorę ze 2 tygodnie urlopu :D
Dzięki za wsparcie. A urlop na pewno się przyda, bo będzie co robić na mapie kampanii :)
Oficer swebów wykonany przez Tux'a.
[spoiler:2suu8dj2]https://pbs.twimg.com/media/BjbQOCgCYAAiz4X.jpg:large[/spoiler:2suu8dj2]
O chryste, toż to lepsze graficznie niż R2 :shock: .
Wspaniały! Coraz większa ochota nachodzi mnie na Medkową Europę Barbarorum :) Tak trzymajcie panowie, odwalacie kawał solidnej roboty.
teraz coś z mojej piaskownicy ;)
[spoiler:3j7tv6c0]https://pbs.twimg.com/media/Bj4SdzZCYAAHDCM.png:large[/spoiler:3j7tv6c0]
CA chyba zabroni wam to wydać ,bo ich upokorzycie co jeszcze można było wycisnąć z silnika medka 2 :).
Jak zwykle, wykonanie na bardzo wysokim poziomie. Co to za wojownik? :)
Wielkie dzięki chłopaki :)
Hastatus polibijski ;). Jedna z wersji tegoż.
Akurat ten ma hełm italski z trzema piórami. W sumie będą dwa ciała z blachami, jedno z bardziej rozbudowanym "kirysem" oraz jedno w lorica hamata ze skórzanymi elementami.
Hełmów będzie 6. Jeden Italski, dwa attyckie oraz trzy Montefortino
Właśnie ten hełm mnie zmylił ;) myślałem że to może jakiś etrusk ;)
Tu masz etruska ;)
https://pbs.twimg.com/media/BZmALOYCIAAiPV2.png:large
Świetny ten hastatus.Czy w pierwszej wersji moda będą wojska polibiańskie?
Staram się jak mogę, aby zdążyć z robotą, ale życie czasami ma inne plany ;P. jeśli nie dam rady zrobić wszystkich modeli, to pewnie jakiś fix zrobimy lub coś w tym stylu i wrzucimy po premierze :)
Etrusk jak na życzenie ;) pewnie i tak jakieś uzupełnienia będą to nieuniknione
Ostatnia wersja germańskiego oficera oprawcy ;)
[spoiler:2isaglw3]https://pbs.twimg.com/media/BkFlGjsCQAATlMQ.jpg[/spoiler:2isaglw3]
Prima aprillis? :roll: :lol:
My zawsze robimy wszystko serio i w zgodzie ze źródłami, więc to też jest na serio ;).
Taki oprawca musiał byc przerażający dla swych pluszowych ofiar przemocy i gwałtu ;)
nazgool, prima aprilis trwa jeden dzień. Następnego dnia powinieneś sprostować żart a nie dalej wkręcać ludzi... ;)
My to wiemy, że to żart, ale dam sobie głowę uciąć że wielu mniej rozgarniętych graczy dało się nabrać. :twisted:
Oj tam oj tam :) w końcu muszą się ogarnąć kiedyś :P :P
Z weiści z forntu, to mogę Wam powiedzieć, że Hastati prawie na ukończeniu, później katafrakta i znowu wojska polibijskie do końca :). Tak się przedstawia mój plan robót na najbliższe tygodnie
Myślę że w imieniu wszystkich obserwatorów forum wyrażam wielką żądzę ujrzenia tych zakończonych jednostek ;)
Jak skończę całość, to coś tam pokażę :)
To wina zdjęcia czy miasta mają syndrom "naleśnika"
Jak idzie na froncie pracy? bo temat nieco zamarł
Sorry chłopaki, ale praca, święta i wypad do Rzymu spowodowały, że jestem lekko w tyle :) jutro przysiądę i nadgonię tematy na naszym forum i dam Wam znać co i jak.
http://imageshack.com/a/img32/7002/81in.gif
Całkiem ciekawy gif pokazujący zmiany na mapie w czasie około 36 tur. Niestety Macedonia dostaje strasznie bęcki, Epir na spółkę z Grekami dokonują jej rozbioru już na początku rozgrywki. Trochę się martwię o balans w grze, źle gdy frakcje szybko padają. Nie o taką Macedonię walczyłem! :nunu:
Nie wyciągaj pochopnych wniosków ponieważ takich gifów powstało dziesiątki podczas ostatnich testów i prac nad balansem i AI ;). A od tego czasu doszło jeszcze wiele dodatkowych rzeczy do moda.
W oczekiwaniu na premierę polecam zapoznanie się z AAR z gry Rzymem. Dużo screenów więc można zobaczyć jak wygląda nowe UI, nowe ikony itp.
http://forums.totalwar.org/vb/showth...um-II-AAR-Roma
Czy dobrze widzę tam nazgoolu plemiona słowiańskie? :D
Gdzie Ty widzisz plemiona słowiańskie w tym okresie? ;P
Chodziło mi o plemiona żyjące w miejscu gdzie jest polska :).Fakt, nie istniały one w tym okresie ,mój błąd :P. Jednak jestem ciekawy jaka frakcja tam leży.
To Lugiowie, lud z którego wywodzili się piękna Lidia i mocarny Ursus z "Quo vadis". Fajna ta rozgrywka Rzymem, piękne wykonane jednostki . Mam jednak dwie uwagi. Po pierwsze czemu Tarent ma drewniany mur, powinien mieć murowany, wszak Tarent był najpotężniejszym miastem na południu Italii. Po drugie widzę że zasięg ruchu armii będzie taki jak w EB1, na jednym ze screenów widać że droga z Kapui do Tarentu zajmuje aż dwie tury, w przeliczeniu na czas rzeczywisty to by było pół roku! No bez przesady, w pół roku to z Kapui można by do Marsylii dojść.
Prędzej tam żyły plemiona sarmackie. Słowianie przybyli dopiero w ok. V-VII wieku ;)
Poliorketes, wiem ale AI ma swoje prawa :). Poza tym potrzebujemy testerów więc dlatego z przyjemnością mogę ogłosić datę premiery EBII na sierpień tego roku :).
I będzie to open beta po to aby zebrqć jak najwięcej informacji od graczy i wiedzieć co musimy poprawiać itp.
Hip hip hura:)
Tak długo czekałem na wyjście moda, że teraz, gdy padła konkretna data, czuję się nieswojo. Ale radujmy się:champagne:
Możemy jeszcze przedłużyć oczekiwanie jeśli chcesz ;) . A tak serio to chcemy go wypuścić. Potrzebujemy całego mnóstwa testerów mogących dać nam info co gdzi i jak należy poprawić. Własnymi siłami nie damy rady sprawdzić każdej pojedyńczej rzeczy którą w ostatnich miesiącach implementowaliśmy. Tak czy siak będziecie mieli co robić, ale ostrzegam, że to open beta, a nie skończony produkt. Tak na marginesie, ta nasza beta ma więcej skryptów i jest bardziej stabilna niż pierwsze wersje EB1.
Już się boję co do długości tur... o.O
Nie powinno być źle.
Ok, widziałem już że zgłaszają się do nas ekipy z prośbą o pliki textowe do tłumaczenia. Jeśli jest chętna ekipa do tłumaczenia EB2, mogę załatwić te pliki. Potrzebuje tylko info czy ktoś podejmie się tego zadania.
Jak zbierze się parę osób, to dołączę do ekipy spolszczającej, tylko z co najmniej 4 by się przydały.
To i ja w miarę możliwości pomogę w spolszczeniu :)