Maurowie http://przeklej.org/file/LEGWf2/wk34t28Maur..sav
Wersja do druku
Gdyby doszła do mnie tura to poczekajcie, najpóźniej w środę będę mógł zrobić, może wcześniej.
Halo, Egipt?
Ja za tydzień wyjeżdżam na parę dni i nie będe miał dostępu do internetu, a potem przez tydzień-dwa mocno w kratkę i niespecjalnie mi się widzi być poszkodowanym przez cudze opóźnienia.
Przepraszam, ale mam teraz mocno nieregularny tryb życia, tura będzie jutro.
Soplica?
Będzie dzisiaj.
Sorry Soplica, nie widziałem tego co po północy wysłałeś, dopiero teraz przeczytałem.
Odpisałem.
proszę jeszcze MG albo sojusznika o zrobienie tej tury
czas na instalowanie wszystkiego będę miał dopiero w niedzielę wieczorem
Halo, Litwa?
Jestem!
http://www.speedyshare.com/t2a53/wk34t28Papa.sav
Papież.
Po kliknięciu klepsydry, nawet jeśli nic nie robię następuje crash :/
Epidemia. No to teraz znowu sprawdzanie całej poprzedniej tury. Czyżby znów Oporto?
Tym razem to mogłem być ja, bo zburzyłem jeden port w swoim mieście na południu Italii.
Można to zresztą bardzo szybko sprawdzić, ale niech Avasil załatwi sobie hasło do Papieża.
Tu jest tylko przeklikane, nie rób z tego sejwa tury - ale sprawdź czy następuje crash:
<już niepotrzebny jest ten sejw>
Jakby co to szybko powtórzę swoją turę i Kijowa, ale Panzer i tak musi chyba sam zrobić...
Najłatwiej będzie ogólnie blackhandowi sprawdzić od kiedy crashuje. Kurde, chyba będzie trzeba regulaminowo zakazać burzenia portów. :P
Jakby co to ja nic nie burzyłem.
Jeśli burzyłeś port Domen to myślę że bezpiecznie mozna założyć że to zawiniło i powtarzać, nie czekać nawet na blackhanda. :P
No ja bym tak nie zakładał. Już dawno mamy ten bug i pojawiał się tylko w określonych portach, resztę burzyło się bez strachu. Ciężka sprawa. Ale co do zakazu burzenia portów to całkiem dobra idea. Nawet w oddzieleniu od buga. Coby odwrót nie oznaczał całkowicie palonych miast.
A nie dałoby rady bez cofania kolejki odbudować tego portu w turze Anglii, przy użyciu konsoli i kodów ??
Chociaż w sumie łatwiej będzie pewnie powtórzyć ruchy tych trzech frakcji.
Istnieje taka komenda:
create_building <settlement_name> <building_level_id>
Tylko że nie znamy nazewnictwa tej drugiej kategorii.
Bez burzenia portu w kolejce Węgier tura idzie dobrze, więc podejrzewam że to jest problemem. Jeśli ktoś orientuje się w plikach gry na tyle, żeby znaleźć całą komendę, to mogę wstukać (ciekawe, czy to by naprawiło buga), jak nie to po prostu od Domena powtarzamy turę.
No komendę podałem. Tylko odszukać trzeba ewentualny "kod"/nazwę budynku. Ale nie jestem pewien czym jest to ID.
To w takim razie poszukam nazwę budynku, podam Blackhandowi i spróbujemy tak zrobić.
Jeśli się nie uda (bo nie jestem pewien, czy z tury Anglii można postawić budynek w mieście Węgier), to najwyżej powtórzę turę.
Wtedy za Anglię może zrobić w zastępstwie np. Mefisto, jeśli Avasil nie będzie już mógł.
Tutaj jest save z konca tury, gdybyście ogarnęli jak z tym kodem:
http://www.speedyshare.com/7qpZk/wko34t29f.sav
Jakby co, to możliwość zrobienia ponownie mam dopiero w Niedzielę/Poniedziałek w razie powtarzania, jak wychodziłoby za dużo czekania to trudno. Ale niech wtedy już Zachar na spokojnie zrobi swoją turę, zaznajomi z sytuacją
No, to są Węgry, Kijów i Litwa + MG, więc chyba na spokojnie nie będzie za dużo. ;)
To chyba nie tu miało trafić...
Sorry, to miało iść do Krzyżaków, a tutaj co innego ma iść (ale to wieczorem lub jutro do południa, bo zaraz wychodzę).
Sprawdziłem u siebie w trybie Single Player i u mnie komenda create_unit działa, ale komenda create_building jest nierozpoznana. Blackhand możesz sprawdzić, czy u ciebie działa create_building ?? Wpisz po prostu create_building w konsoli i nic więcej. Jeśli komenda działa poprawnie to pokaże się "error: character or settlement not found", a jeśli nie działa, to "error: command not recognised (use ? for help)".Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Jeśli komenda będzie nierozpoznana, to zrób tak:
Wczytaj ten zapis gry (sam koniec tury Węgier): www.speedyshare.com/PeuSD/wk34t28domenA6.sav
Otwórz konsolę, wpisz komendę "add_money 14453" i zarządź w zwyczajny sposób (a nie przy użyciu konsoli) budowę portu w mieście Olaszorszagom (na południu Italii), wpisz komendę "add_money -12953", kliknij klepsydrę i zrób zapis dla Zachara (Kijów).
Później dla pewności przeklikaj klepsydrę do Francji i sprawdź, czy nadal występuje bug i crushuje grę.
Jeśli nie, to będziemy wiedzieli, że można naprawić bug odbudowując zburzony port, czyli nie trzeba powtarzać całej tury.
O ile to zadziała, to Zachar zrobi swoją turę, a później Litwa i Avasil powtórzą swoje. Jeśli nie, to ja też będę musiał powtórzyć.
Komenda z budowaniem budynku faktycznie nie chwyta, ale jak się dobuduje port tura będzie iść dobrze.
http://speedy.sh/shUHR/wk34t28Kiev.sav
Kijów
Zachar zrobi ??