-
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Niesmiertelnik
Cytat:
Zamieszczone przez Argail
A jo żem odkrył że jak sie armiom do na okret to one sie łączo i som razem pokazane jako okret z dwoma flagami !!
.......w kupie siła nie
Błagam. Ten poziom analfabetyzmu woła o pomstę. Podobnie jak pochwalne peany płatnych pachołków, których nicków nie wymienię, ale wszyscy i tak wiedzą o kogo chodzi - ze trzech jest i się pocą jak tu z gówna bicz upleść.
Jeżeli to tylko analfabeta, to zasłużył na 2/3 za niechlujstwo. jeżeli świeżak bawi się w trolla to powinien dostać po łbie banem.
Gra?
Jest po prostu koszmarnie słaba, niedorobiona, wypchnięta na siłę w stadium wyglądającym na to, ze programiści dotarli w projekcie do ściany, której nie potrafili przeskoczyć.
Szkoda pisać cokolwiek na temat tego półproduktu.
Zaoszczędziłem na Shogunie grając tylko w demo i FOTS za 29,99zł, to uśredniłem sobie cenę kupując ten badziew w dniu premiery.
W domyśle robiłem to po to, żeby mieć prawo do krytyki czegoś w co gram i mam..... tylko jak przyszło do grania to po kilku godzinach nie mogę się do grania w to coś zmusić, a i krytykować mi się nie chce, bo ręce opadły już całkiem :roll:
EDIT: Jak na razie to najbardziej aktualne jest hasło w moim podpisie, który mam od momentu w którym pokazali pierwsze fragmenty gry. Żeby było śmieszniej, było ono na stronie tytułowej ich prezentacji :lol:
EVER! PRE PRE ALPHA CODE!
straszny z ciebie koleś malkontent :/ wiesz co to malkontent ? nie nie żul który zbiera makulature bo to by był makulaturotent.
A jako bóbr nie muszę znać polskie ortografii więc możesz mnie poczochrać ! :lol:
-
Zaryzykuję warna i powiem Ci że się strasznie napinasz. W sumie bobry zwierzęta proste, więc nic więcej po Tobie spodziewać się nie można poza wtrąceniami z celulozy, tak bliskiej bobrzemu mózgowi.
Do tego jesteś forumowym niechlujem, który zajmuje mnóstwo miejsca żeby wystękać żałosną ripostę na dwu zdaniową krytykę.
Jak już podostrzysz siekacze zajmij się podostrzaniem dowcipu ;)
-
jaki elokwentny .......
jak już jesteś taki mądry to odpowiedz na moje pytanie z działu pytania początkujących graczy
-
Cytat:
Zaryzykuję warna i powiem Ci że się strasznie napinasz. W sumie bobry zwierzęta proste, więc nic więcej po Tobie spodziewać się nie można poza wtrąceniami z celulozy, tak bliskiej bobrzemu mózgowi.
Do tego jesteś forumowym niechlujem, który zajmuje mnóstwo miejsca żeby wystękać żałosną ripostę na dwu zdaniową krytykę.
Jak już podostrzysz siekacze zajmij się podostrzaniem dowcipu ;)
Heheh. Poetycko prawie. Nie powinienes dostac warna a oskara ;)
Cytat:
jaki elokwentny .......
jak już jesteś taki mądry to odpowiedz na moje pytanie z działu pytania początkujących graczy
Biedny bobr :( Az mi sie go skzoda zrobilo.
-
Przykro mi Argail. Nie gram kampanii i nie doktoryzuję się z tej części gry :lol: . W zasadzie teraz to już z niczego się nie doktoryzuję. Czekam na cud, albo jakiś mod na miarę TROM z ETW, który sprawi że multi będzie wciągające, lub przynajmniej urozmaicone i grywalne.
-
Ogłoszenia duszpasterskie:
Użytkownik Argail dostaje kolejne ostrzeżenie.
Użytkownik adi otrzymuje ustne ostrzeżenie.
Cytat:
Czekam na cud, albo jakiś mod na miarę TROM z ETW, który sprawi że multi będzie wciągające, lub przynajmniej urozmaicone i grywalne.
Nie oczekiwałbym tych modów w najbliższym czasie. Wątpię by ktokolwiek aktualnie pracował (pracował, nie ogłaszał że coś może zrobi) nad czymkolwiek bardziej ambitnym.
-
Chyba za wczesnie na cokolwiek ambitnego z racji tego ze gra nie jest jeszcze w pelni ukonczona.Wciaz wierze ze po ktoryms tam patchu bedzie dobrze,i ze Vader przeprosi sie z seria.Poki co to dalej szalu niema,pogralem chwilke dzis z ta nowa beta4,na VH pierwsza bitwa,zabilem ok. 1000,stracilem 55 pijac drinka i rozmawiajac z zona...Na mapie kampanii jest chyba troche lepiej,choc dokladnie tego nie sprawdzilem.Juz w drugiej bitwie ( Arminium,heh ktory to juz raz :shock: ) pojawily sie zacinki,i po raz ktorys znow poszedl alt+f4.Boje sie troche ze z powodu ogromu niedopracowan CA zostawia R2 na pewnym etapie i zajma sie nowa czescia a romek pozostanie "grywalny dla niektorych' i podzieli los Empire ktory do tej pory bez modow jest,hmm niezbyt urzekajacy
-
No racja. Jaki jest sens tworzenia ambitnych modów teraz, skoro nie wiadomo jak będzie wyglądała ukończona wersja gry? Co innego reskin albo balans a co innego przyzwoity kawał modyfikacji zmieniający grę od korzeni. Takie EB do Rome 1 to kawał czasu robili , a przy tym natrzaskali kilka wersji
-
Powtórzę się ale "gramy w różne gry " , większość opisywanych przez was niedoróbek u mnie nie istnieje!
Grafika zadowalająca - chodzi na ekstremalnych spadek fps - fraps [ od 0 do 4000 ]
Tylko raz wywaliło do windowsa - ale to przez oglądanie jednocześnie weeb.tv ;)
- do tego to był atak na stolice Kartaginy 5 tysięcy obrońców na moją armie 1,400 .
Po wyłomie w murze akcja jak w filmie Kingdom of Heaven , wszyscy w jednym miejscu bitwa trwała 30 minut i zwiecha :/. Ale to była moja wina
Gram na poziomie legendarnym i AI na mapie wygląda na najlepsze w historii TW.
Konfederacje barbarzyńców które łączą się w jedne imperium aby przetrwać :)
Pościgi po morzu aby dorwać armie która chce mi wpaść od tyłu na Rzym .
Pełne armie zaprzysięzonych z balistami ! to jakaś masakra bo Pretorianie mają z nimi ciężko .
Nie zrozumiem tego biadolenia :mrgreen:
-
Cytat:
większość opisywanych przez was niedoróbek u mnie nie istnieje!
Tez nie mialem roznych bugow co inni maja a mam inne. Zagraj sobie innymi krajami. Np. Kartagina. Nie gralem Rzymem ale moze byc,ze Rzym jest najbardziej dopracowany;) Ale skoro Ci nie przeszkadzaja walki w "kolach" a pewnie je na bank masz bo kazdy je ma, to nie ma o czym rozmawiac. Mowisz,ze majac 1400 woja atakowales 5000 obroncow(obroncow za murami!), to pokazuje jakie biedne AI musialo byc skoro je atakowales majac kilkakrotnie mniejsza armie.Do tego zaznaczasz,ze masz bugi ale nie tyle co inni czyli jakie bugi masz i ile; nie 100 a 10?;):)I wspomniales,ze zwieche miales w trakcie bitwy. No to wlasnie jest bug:P Ja mialem kilka takich zwiech w trakcie bitew i mozna szalu dostac. Po prostu wedlug mnie jestes malo wybredny i wezmiesz co Ci CA da a ta daje niewiele;)
A ja nie rozumiem Twojego entuzjazmu;)
Cytat:
Hehe, no tak AI stracilo Rzym i caly plw na rzecz AI Libii(moja gra). Bo wysyla wojo gdzies tam a nie dba o swoje rodzime prowincje. Dla Ciebie to plus i dowod,ze Ai jest fajne a dla mnie wrecz przeciwnie:)
Zreszta sam czekalem az AI zacznie wysylac armie na moje prowincje(i nie tylko na moje bo AI wysyla te armie jak golebie pocztowe, oczywiscie jak AI ma wojne z kilkoma panstwami) a ja wtedy atakowalem bezbronne prowincje wroga.
-
Wszyscy ci którym gra chodzi płynnie i bez zarzutów powinni się cieszyć. Należy się też odrobina zrozumienia dla innych u których coś nie działa. Bo nowy romek chodzi jak mu się chce i konfiguracja kompa nie ma tu aż tak dużo do powiedzenia.
Mi trochę tnie tak na mapie kampanii jak i podczas większych bitew. Tury troszkę długo trwają.
Uważam że trochę przesadzili z limitami piechoty u spartan.
-
Tak jak dzisiaj sobie grałem to naszła mnie myśl, że z chęcią bym widział dodatek w stylu tych od Civilization w Rome 2.
Czyli dokładniej mówiąc dodatek, który w przeciwieństwie do tych z poprzednich gier z serii TW, nie dodawałby zupełnie oddzielnej kampanii, tylko rozbudował tą istniejącą. Co w nim bym widział? Więcej typów budynków, jednostek, agentów, bardziej rozbudowany system wewnętrzny frakcji, drzewka rodowe, handlowanie regionami, bitwy historyczne, nowe drzewka technologi oraz mini-kampanię w stylu Peninsular Campaign z NTW. Pole do popisu jest olbrzmie, ale raczej wątpie, że moje marzenie się ziści.
Co do samej gry to wersja 1.4 jest o niebo lepsza od 1.0 co nie znaczy, że idealna, bo do ideału sporo brakuje. AI jest bardzo nierówne, raz potrafi zaskoczyć na plus, za to żeby w następnej turze kompletnie się zbłaźnić. Nadal jest bardzo pasywne, aczkolwiek tutaj pomaga Radious AI Mod(w 2 tury po wgraniu tego moda wybuchło więcej wojen niż przez 40 tur bez niego), rzadko wypowiada mi wojnę i generalnie nigdy nie atakuje bez przewagi liczebnej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
Nic nie wynika z tego, co piszesz. Jest dużo rzeczy do poprawy to robią dużo patchy, coś w tym dziwnego? 4 patche na miesiąc to dobre tempo, oby je utrzymali.
Heh, no wlasnie sobie sam sobie odpowiedziales co wynika :)Nic nie wynika ale wynika,ze jest duzo rzeczy do poprawy heh. 4 pacze w miesiac to dobre tempo a najlepsze, to gra codziennie w Romka bez paczy:)A tu z 4 paczami sie grac nie da;)
P.S. Szerze mowiac, to nie wiem w jakim celu ze mna zaczales polemizowac i o co Ci chodzi:) Chyba zeby bronic Romka ;) Jedno niepochlebne slowo i juz alarm sie wlacza. Komando w akcji;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
P.S. Szerze mowiac, to nie wiem w jakim celu ze mna zaczales polemizowac i o co Ci chodzi:) Chyba zeby bronic Romka ;) Jedno niepochlebne slowo i juz alarm sie wlacza. Komando w akcji;)
I ze wzajemnością. Jedno pochlebne słowo i już alarm się włącza. Komando w akcji.
Osobiście radzę zmienić temat, bo znowu posypie się parę ostrzeżeń.
Skoro zapowiedziano kolejnego patche, to czy zapowiedziano już termin wydania Seleucydów?
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Cytat:
. Mowisz,ze majac 1400 woja atakowales 5000 obroncow(obroncow za murami!), to pokazuje jakie biedne AI musialo byc skoro je atakowales majac kilkakrotnie mniejsza armie.
[quote:3cvgzrwb]
Hehe, no tak AI stracilo Rzym i caly plw na rzecz AI Libii(moja gra). Bo wysyla wojo gdzies tam a nie dba o swoje rodzime prowincje. Dla Ciebie to plus i dowod,ze Ai jest fajne a dla mnie wrecz przeciwnie:)
Zreszta sam czekalem az AI zacznie wysylac armie na moje prowincje(i nie tylko na moje bo AI wysyla te armie jak golebie pocztowe, oczywiscie jak AI ma wojne z kilkoma panstwami) a ja wtedy atakowalem bezbronne prowincje wroga.[/quote:3cvgzrwb]
Reszta armii stała obok miasta a mój atak nastąpił w ciągu mojej jednej tury.
Istnieje myk[ o którym wiesz jak myślę] atakując mury miasta walczysz z garnizonem i resztą wojska właśnie w mieście.
Wszystkie posiłki ciągną aby wspomóc garnizon, dlatego moje plecy były wolne i mogłem uderzyć w wyłom nie patrząc na tyły .
Co do drugiej kwestii to nie było " w stylu gołebi pocztowych " ;), tylko kontrolowany desant .
Komputer miał 3 mega armie w tym jedną posłał na moje tyły resztę zostawił w stolicy .
A statek zaprzysiężonych był niezłym straszakiem :mrgreen:
Denerwująca była sytuacją kiedy zobaczyli moją armie pretorian--- to cała naprzód [ zasadzka trwała z 7 tur ]
To nie jest perfekcyjne AI ale nigdy w tak wczesnym stadium gry nie było tak dobre .
Sporo do poprawy ale cały czas jest progres
-
Skusiłem się do ponownego zagrania w Rome po łatce nr 4 beta na poziomie b.trudnym z paczką modów Radiousa+CC.
W dalszym ciągu kilkoma okrętami posiadającymi skorpiony i katapulty na pokładzie niszczę całe floty wroga. Tu nic się nie zmieniło.
Na mapie kampanii biega sporo niepełnych armii, za którymi trzeba się nieźle nabiegać bo śmigają cały czas w forsownym marszu. Podobnie zresztą jest z flotami.
Po zajęciu Sycylii ruszyłem na podbój Afryki. Komp działa bardzo chaotycznie na mapie kampanii zamiast pilnować swych miast biega armiami po całej Afryce bez ładu i składu co ciekawe armie kartagińskie wędrując po pustyni nie ponoszą strat w przeciwieństwie do moich legionów. Komp potrafi jednak czasami skutecznie zaatakować mając przewagę czego doświadczyłem oblegając Tingis gdy rozbiłem pod tym miastem ich pełną armie , ale z powodu odniesionych strat musiałem porzucić oblężenie i uciekać przed Kartagińczykami do Iol. Niestety komp zamiast kontynuować pościg zrezygnował z niego . W końcu pod Tingis pojawiłem się z dwoma legionami i i masto zostało zdobyte.
W międzyczasie wojnę wypowiedzieli mi Selekcji, myślałem ze będzie gorąco, niestety armie wroga nie pofatygowały się do mnie. Na granicy pod Cyranajką zgromadziłem trzy legiony przerzuciwszy je z drugiego krańca Afryki, wróg w tym czasie nie wykonał żadnego ruchu mając przed sobą pusta granicę. Zobaczę co dalej z tego wyniknie.
Polityka wewnętrzna jak nie istniała tak dalej nie istnieje, nie wiem czemu, ale jakoś straciły sie wydarzenia losowe których miałem całkiem sporo garnąc wcześniej. Miłym zaskoczeniem było pojawienie się filmiku z tryumfu który został przyznany jednemu z moich generałów.
Grając po 4 łatce niby jest niewielki postęp, ale ciągle to zbyt mało abym naprawdę cieszył się grą.
Z AI na mapie kampanii jest różnie, jest bardzo nierówne, zdecydowanie nie radzi sobie z ochroną swych miast. W dalszym ciągu bywa bardzo pasywne, choć czasami potrafi zaskoczyć.
AI w bitwach, bardzo kiepskie. Zero taktyki ze strony kompa, cała naprzód i jakoś to będzie, tak to można streścić .
Jeśli chodzi o optymalizacje, gra śmiga przyjemnie zarówno podczas bitew jak i na mapie kampanii. Tury trwają zdecydowanie krócej, nie zanotowałem też grając do 198r p.n.e żadnych zwiechów co mi się przedtem zdarzało.
Cóz wkrótce 5 i 6 łatka może będzie nieco lepiej, może …
-
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Miłym zaskoczeniem było pojawienie się filmiku z tryumfu który został przyznany jednemu z moich generałów.
To już było wcześniej. Ja zacząłem grę na 1.0 a skończyłem w okolicach drugiego patcha - i kilka tryumfów po drodze odbyłem. Do tej pory nie wiem tylko z czego one wynikają
-
Generał, któremu przyznano tryumf miał sześć gwiazdek, był pretorem i miał na koncie ok. 12 zwycięskich bitew nad Kartagińczykami.
Powiem Ci Bojaki, że bardzo mi brakuje drzewka rodziny i cech postaci jak w Roku I i Medievalu II, do samych generałów tez jakoś trudno sie przywiązać tak szybko umierają :) Ten był pierwszym, który dowodził legionem od 28 roku życia, teraz ma 67 i jego dni są raczej policzone.
-
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Powiem Ci Bojaki, że bardzo mi brakuje drzewka rodziny i cech postaci jak w Roku I i Medievalu II, do samych generałów tez jakoś trudno sie przywiązać tak szybko umierają :)
Oj tak. Ileż się nieraz nagimnastykowałem, żeby ocalić generała. Dobry dowódca to był skarb, zwiększał zasięg ruchu, dodawał bezcenne bonusy do armii lub zarządzania miastem - a dodatkowo (chyba) od Empire armia z generałem zyskiwała możliwość uzupełnień podczas przemarszu. Utrata doświadczonego członka rodu była cholernie bolesna.
Teraz dowódca to dla mnie takie samo mięso armatnie, jak zginie to z automatu przyjdzie nowy. A jak nie zginie to i tak niedługo umrze ze starości. W ogóle nie czuję związku z generałem, nie interesuję się rodem ani walkami frakcyjnymi. A jeszcze to tragicznie nieczytelne drzewo umiejętności.
Tak samo zresztą mam z agentami.
-
Pewnie wyjde na ignoranta, ale szczerze mowiac mnie te drzewko frakcji w zadnej czesci kompletnie nie interesowalo:P przeciez to praktycznie tylko drzewo genealogiczne, co w tym takiego extra bylo ze wam tego w romku brakuje?:P
A tak z innej beczki, byl ktos swiadkiem animacji walki 1 vs 2? Niby mialo do takich sytuacji na polu bitwy dochodzic a szczerze mowiac ani raz tego nie widzialem
-
Dobry generał z odpowiednimi cechami miał niebagatelny wpływ na morale swej armii, na zyski osady i zadowolenie ludności w której był gubernatorem itp. Szczególnie zauważalne było to w modach, w takim np EB I aby przeprowadzić niektóre reformy generał musiał posiadać odpowiednie cechy itd, itp. Wiem, że nie każdemu to, pasuje ale ma swój niepowtarzalny klimat, człowiek czasami zżywał się z niektórymi postaciami :) Tu brak takiego klimatu niestety. Nie każdy pasjonuje się podbijaniem całej mapy w jak najszybszym czasie ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez dawid621
Pewnie wyjde na ignoranta, ale szczerze mowiac mnie te drzewko frakcji w zadnej czesci kompletnie nie interesowalo:P przeciez to praktycznie tylko drzewo genealogiczne, co w tym takiego extra bylo ze wam tego w romku brakuje?:P
1. Było czytelne
2. Dawało możliwość polityki dynastycznej. Zdolnego generała można było usynowić (podnosząc honor), nieudolnego następcę pozbawić dziedziczenia, można było też nadawać różne "bonusy" (komisarz rozwoju, budownictwa itp.)
3. Zarządzanie poziomem honoru generałów też miało sens, jako że przekładało się np. na ich lojalność
-
Jak wroce z pracy to az chyba odpale sobie shoguna 2 i zagram kampanie zwracajac na to uwage;) tak baj de lej jak nadawac generalom posade ministra?
-
Cytat:
Jak wroce z pracy to az chyba odpale sobie shoguna 2 i zagram kampanie zwracajac na to uwage;) tak baj de lej jak nadawac generalom posade ministra?
Nie ministra a komisarza, jeśli dobrze pamiętam.
Zaznacz generała i na dole drzewa rodowego podświetlą Ci się cztery ikonki - wybierz którąś i kliknij LPM. Awans podbija honor, degradacja - obniża. Efekt funkcji zobaczysz, jeśli przytrzymasz dłużej myszkę nad ikoną
-
Ciekawe czy na modach 4 tury na rok, generał żyje, 4 x więcej tur? Bo wówczas można by się z tymi generałami związać, gdyby przewodził mojej armii przez powiedzmy 120 tur zamiast 30. Podobnie z agentami.
W moim przekonaniu straszne są też wizerunki tych generałów i agentów, niektóre mordy są identyczne, tylko z różnego kąta pokazane, poza tym niekiedy wyglądają jak kompletni debile. Bardzo liczę na moda który to zmieni, przywracając np. rysowane portrety takie jak były w R1. Poza tym w R1 każdy generał miał bodajże 3 fazy starzenia się, młody, dojrzały i stary (bez sensu było niekiedy to że i 16 - letni młokos był już łysy jak dziadek, ale może taka moda, szczegół), tutaj natomiast bez względu na to czy postać ma 30 czy 76 lat wygląda identycznie. A szkoda, bo można byłoby z tego zrobić fajny smaczek mini rpg-owy z tymi generałami.
-
Cytat:
Jest dużo rzeczy do poprawy to robią dużo patchy, coś w tym dziwnego? 4 patche na miesiąc to dobre tempo, oby je utrzymali.
Myślę Grogmir, że właśnie obserwujemy narodziny nowego trendu w gaming industry.
Do tej pory patche miały coś naprawiać. W chwili obecnej CA staje się dla mnie prekursorem pomysłu na kończenie projektu za pieniądze graczy w klasycznych strategiach turowych.
Od premiery gry minęło 37 dni. W tym czasie dojrzewa już czwarta łatka i pracują zapewne od jakiegoś już czasu nad piątą.
Projekt jest rozwojowy i dzięki obranej strategii beta testów z pewnością będzie kiedyś najbardziej obiecującą odsłoną TW - za jakieś 5-6 kolejnych łatek. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Czy zapowiedziano już termin wydania Seleucydów?
Mam nadzieję, że nie są samobójcami i nie strzelą sobie kolejny raz w stopę, pokazując że nie liczy się dla nich jakość produktu tylko wolumen sprzedaży.
Zapewne chętni na zakup by się znaleźli, ale smród po takiej akcji przebiłby to co community wyprawiało po ETW zmuszając Mike Simpsona, czy jak mu tak na nazwisko do posypywania in public głowy popiołem. Swoją drogą Mr Simpson ma strasznie słabą pamięć, albo bardzo kocha swoje pobory i z pochyloną głową at all costs robi to czego pragnie SEGA
-
Cytat:
Cytat:
Jest dużo rzeczy do poprawy to robią dużo patchy, coś w tym dziwnego? 4 patche na miesiąc to dobre tempo, oby je utrzymali.
Myślę Grogmir, że właśnie obserwujemy narodziny nowego trendu w gaming industry.
Do tej pory patche miały coś naprawiać. W chwili obecnej CA staje się dla mnie prekursorem pomysłu na kończenie projektu za pieniądze graczy w klasycznych strategiach turowych.
Celnie :D
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Czy zapowiedziano już termin wydania Seleucydów?
Mam nadzieję, że nie są samobójcami i nie strzelą sobie kolejny raz w stopę, pokazując że nie liczy się dla nich jakość produktu tylko wolumen sprzedaży.
Zapewne chętni na zakup by się znaleźli, ale smród po takiej akcji przebiłby to co community wyprawiało po ETW zmuszając Mike Simpsona, czy jak mu tak na nazwisko do posypywania in public głowy popiołem. Swoją drogą Mr Simpson ma strasznie słabą pamięć, albo bardzo kocha swoje pobory i z pochyloną głową at all costs robi to czego pragnie SEGA
Raczej kocha pobory i liczy na słabą pamięć fanów. Osobiście myślę, że Selków wypuszczą jak uda się doprowadzić grę do stanu grywalności. W innym wypadku nie liczyłbym na wielką sprzedaż w dniu premiery (Selkowie chyba mieli być za darmo, ale miało być też płatne DLC z nomadami), a podejrzewam że największa sprzedaż produktu to premiera i jej okolice
-
@Niesmiertelnik & Bojaki
Tak, Seleucydzi mieli być za darmo. Dlatego czekam i pytam. ;)
-
Cytat:
Od premiery gry minęło 37 dni. W tym czasie dojrzewa już czwarta łatka i pracują zapewne od jakiegoś już czasu nad piątą.
Projekt jest rozwojowy i dzięki obranej strategii beta testów z pewnością będzie kiedyś najbardziej obiecującą odsłoną TW - za jakieś 5-6 kolejnych łatek. :lol:
Dobra obserwacja :lol: Pomimo, że jestem raczej fanboyem to muszę przyznać rację :D Swoją drogą jestem ciekawy jak TW poradziłoby sobie na innym modelu finansowania - np zbierając pieniądze od fanów (nie pamiętam nazwy tego rodzaju finansowania) w zamian za in-game bonusy :roll: Patrząc na ilość frakcji to raczej poziomów wkładu dla graczy by im nie zabrakło :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez Bojaki
Raczej kocha pobory i liczy na słabą pamięć fanów. Osobiście myślę, że Selków wypuszczą jak uda się doprowadzić grę do stanu grywalności. W innym wypadku nie liczyłbym na wielką sprzedaż w dniu premiery (Selkowie chyba mieli być za darmo, ale miało być też płatne DLC z nomada
Seleucydzi mają być za darmo. Przychylam się do teorii, że zostaną wypuszczeni jak gra zacznie już jakoś wyglądać albo będzie blisko tego stanu (w sumie nie zdziwiłbym się jakby to było już w 5-tym może 6-tym patchu). Wypuszczenie ich wraz z płatnym pakietem kultur już teraz nie spotkałoby się moim zdaniem z aprobatą community. Jest co prawda lepiej w najnowszym betapatchu ale jeszcze brakuje tej grze by emocje opadły. Obstawiam koniec tego miesiąca jako datę ukazania się Seleucydów. Bardzo możliwe, że wraz z jakimś patchem wyjdą. Moje takie ciche pragnienie to zobaczyć przy okazji tak dużego patcha także jakieś nowe elementy mechaniki gry. Ale to już takie czyste marzycielstwo :oops:
Pozdrawiam
-
Cytat:
Zamieszczone przez Sanvone
Dobra obserwacja :lol: Pomimo, że jestem raczej fanboyem to muszę przyznać rację :D Swoją drogą jestem ciekawy jak TW poradziłoby sobie na innym modelu finansowania - np zbierając pieniądze od fanów (nie pamiętam nazwy tego rodzaju finansowania) w zamian za in-game bonusy :roll: Patrząc na ilość frakcji to raczej poziomów wkładu dla graczy by im nie zabrakło :roll:
Niedługo się przekonasz. Wyjdzie ARENA TW oparta na mikropłatnościach z systemem avatara który był w SH2. CA pozazdrościło innym co koszą kasę na takim systemie - więc do tego pewnie się przyłożą aby mieć kurę która trochę poznosi złotych jajek :), Bo dostęp do beta wersji tej gry będzie chyba miał każdy kto ma ROME2
-
Boje sie tylko ze wraz z Tw:arena skonczy sie seria ktora znamy, a CA bedzie wylacznie ulepszac ta produkcje i ewentualnie wypuszczac inne tego typu gry wylacznie do multi z systemem mikroplatnosci. Swoja droga nie ma chyba wiekszego scierwa niz tego typu system platnosci w grach.
-
No smutne to :( Wiecej spedzilem czasu na forum niz z gra heh. Powiem Wam,ze mnie rozczarowal ten DLC greckich miast. Mam wrazenie,ze to mialy byc zwykle dostepne nacje ale zrobili DLC platny.No ja czekam jak wspomnialem na Seleukidow. Bo taka widze kampe mp; Rzym kontra oni. Zreszta sobie moge czekac. Bez stosownych poprawek nie mam co grac.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Rafix94
Jest mi w stanie ktoś powiedzieć kiedy otrzymamy poradnik, który obiecali nam przy zamówieniu Roma na muve.pl? Przepraszam, jeżeli wybrałem niewłaściwy temat, ale nie wiedziałem gdzie napisać, a nie chciałem tworzyć nowego tematu ;)
Sprawdź maila. Mi dziś wysłali poradnik, ale jeszcze go nie przeglądałem.
-
Cytat:
Boje sie tylko ze wraz z Tw:arena skonczy sie seria ktora znamy, a CA bedzie wylacznie ulepszac ta produkcje i ewentualnie wypuszczac inne tego typu gry wylacznie do multi z systemem mikroplatnosci. Swoja droga nie ma chyba wiekszego scierwa niz tego typu system platnosci w grach.
Jak produkt dobry, to moge placic. Nic nie ma za darmo. Nawet za wierzenie w Boga masz mikroplatnosci;)
-
Ja też mam grę z Muve, to tam miał być jakiś poradnik ?
......a rzeczywiście jest -przyszedł 7 października, 268 stron jest co czytać.
-
Cytat:
Zamieszczone przez adi
Jak produkt dobry, to moge placic. Nic nie ma za darmo. Nawet za wierzenie w Boga masz mikroplatnosci;)
Ja tam wole zaplacic raz i miec dostepne wszystko, a nie dodatkowo placic za inny kolor majtek bohatera, jak to bywa w niektorych rzekomo darmowych grach.
-
Cytat:
Podobnie jak pochwalne peany płatnych pachołków, których nicków nie wymienię, ale wszyscy i tak wiedzą o kogo chodzi - ze trzech jest i się pocą jak tu z gówna bicz upleść.
Czekałem trochę czasu na reakcję Samnicka, co duszpastersko ogłasza kto i za co. Nie doczekałem się. Najbardziej żal mi Umbrechta, mnie stać na odwagę żeby nick wymienić, bo koleś coś robi żeby Rome 2 był lepszy. Moje posty, jak i innych pachołków, no żeby chociaż płatnych ;) , raczej służyły powstrzymaniu spamu nienawiści. Ja teraz teatralnie ;) proszę o usunięcie konta (aczkolwiek jako gość dalej będę szperał na forum w poszukiwaniu informacji, bo paru chłopaków dobrze gada.) A panu duszpasterzowi życzę darmowych Selucydów. Hej
-
Cytat:
koleś coś robi żeby Rome 2 był lepszy.
A coz takiego,jesli mozna wiedziec ?
-
Chociażby zamieścił poradnik do modowania oraz jest jedną z osób pracującą nad modem na wszystkie frakcje.
-
Cytat:
Ja też mam grę z Muve, to tam miał być jakiś poradnik ?
......a rzeczywiście jest -przyszedł 7 października, 268 stron jest co czytać.
O, to jak cos znajdziesz ciekawego, to mozesz na forum sie pochwalic.