Chciałbym to wiedzieć szczerze powiedziawszy :D Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na ten temat.
Wersja do druku
Chciałbym to wiedzieć szczerze powiedziawszy :D Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na ten temat.
No Civil War - Addon. Obczaiłem taki modzik dla romka. Zobaczymy czy z DEI działa.
Zaktualizowałem linki o wersję 0.8e ;)
Cytat:
Came up with a solution for the list of recruited units names: since removing inactive ones altogether doesn't work (for motives that are too long to explain here) I have made the names of inactive units greyed-out so that the active ones are easily spotted. This is the best solution for the problem we can come up with atm. We will research in the future for other ways to improve on this, but it can be that much better than this we cannot go, sadly.
Fixed bug that caused a CTD on end turn in case a General army was completely disbanded
Fixed bug with Late Lybian Hoplites not being recruitable
Fixed Construction report listing old settlement names.
Thanks to JFC for contributing some image updates. These include:
New frontend New Campaign images for factions.
Some new building images (warbreed, salt, fish) and new salt resource image.
Tweaked Triarii Late stats
Tweaked and fixed Pedites Extraordinarii stats/abilities/caps
Fixed Triarii Early Shields
Normal's Rome II Units Icons mod v1.5 proszę. :)Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Jeśli by się coś zmieniło odnośnie walki i animacji z zabójstwem,dajcie znać W DEI ja na chyba wracam do familia romana
Zwrócę tylko uwagę na jedną kwestię; pięć godzin temu Rafkos wyraźnie napisał na stronie moda w Warsztacie, że jest on przeznaczony do używania z podstawką:Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
Cytat:
These cards are only for vanilla and are still work-in-progress so you may notice that not every faction is overhauled yet. Maybe there will be some versions for other mods in the future.
Pytanie ,Czy tez tak macie ze male panstwa ..np. Recja ,Wenetowie itp nie posiadaja zadnych armi na poczatku ?
pytanko - jak to jest z ilością armii frakcji kontrolowanych przez komputer? u mnie np. taka Kartagina lata tyloma armiami i flotami, że biorąc pod uwagę ograniczenia ich ilości w stosunku do posiadanych prowincji/regionów, musieliby posiadać pod panowaniem pół mapy, a mają mniej więcej tyle co na początku...
No ale jak to sie ma do DEI? Zainstalowałem i mam te ikony...Cytat:
Zamieszczone przez marengo
czy wiadomo cos o wersji DEI w ktorej mozna bedzie sobie zorganizowac po reformach legiony takie jak w Legions Mod albo Cesars ?? bo ciagle wychodza poprawki i ciagle trzeba zaczynac nowe kampanie ..poprostu chcialbym wiedzic czy juz wysla ta z legionami i ta z mozliwoscia pomocniczych jednostek
Rozwinięcie legionów i jednostek pomocniczych wyjdzie dopiero po wrzuceniu systemu rekrutacji regionalnej, czyli nie wcześniej niż przed wersją 0.9
Pamiętajcie, że mod dopiero ma niecałe 3.5 miesiąca :D Obecnie ciągle są to wersje do testów, nie do pełnego grania, dlatego np część elementów zostaje bez zmian, podczas gdy inne są już dopracowane. Ekipa koncentruje się na poszczególnych punktach i dopiero po ich zakończeniu zabiera się za następne ;)
teraz po tej aktualizacji 0.81 nie można zmienić trybu przemieszczania armii z forsownego marszu na zwykły... :evil:
[quote=Stalowy Karaluch]No ale jak to sie ma do DEI? Zainstalowałem i mam te ikony...[/quote:usgnxvln]Cytat:
Zamieszczone przez marengo
Tak to się ma, że Rafkos wyraził obawę, ostrzegł graczy przed błędnym myśleniem o tym, iż w swoim ulubionym modzie wszystkie frakcje będą posiadały te ikony, a jest to nieprawda, ponieważ prace są w toku, dodatkowo DeI wprowadza wiele nowych jednostek. Nazwijmy to ostrzeżeniem. Swoją drogą, prace Normala jak dla mnie ładniejsze od ikonek Bullgoda.
@marengo
Są jeszcze inne ikony do romka2? Mógł byś dać link lub namiar w warsztacie jeśli tam jest?
Cytat:
Zamieszczone przez lukobu
Selea na oficjalnym forum napisał, że trzeba przed aktualizacją wyłączyć jednostkom ten tryb. Dlatego nigdy nie używam modów ze Steam, tylko ręcznie instaluję, mam czas zareagować na takie zmiany :D
no to wiele tłumaczy :P ale za to mam jeden legion tylko do obrony miast - szybko biegają od prowincji do prowincji :D
Jak chcesz to w naszym dziale download jest jeszcze stara wersja, więc możesz wyłączyć moda na steam, wrzucić do data starą wersję, odblokować jednostki, zapisać i ponownie załatwić sobie najnowszą wersję :)
Zacznę na wszelki wypadek robić jak na forum DeI, czyli będę zostawiał linki do starych wersji jakby ktoś potrzebował :)
pojawiła się wersja 0.81 - warto zamieścić info o zmianach...
nie jestem tak biegły z anglika, może ktoś przetłumaczy...
Removed Forced March/Double Time (but to compensate tweaked movement speeds ranges; a great thanks to Anabais onto which the values are based, albeit with tweaking)
Revisited speeds of naval armies in campaign
Reduced strength of Hoplites overall
Fixed bug with Spartan units that had the same quality values of Periokoi units while instead they are elite troops (for AI recruitment)
Fixed visualization bug when disbanding an unit with the recruitment panel still open
Increased durability of Cavalry
Revamped missile unit stats for better diversification between factions (still work to do on this sector)
Included Baktria to the factions that have pikes from the start of the campaign (requires a new campaign to work fully)
Overhauled all the visual weights of units so that they reflect the real weights of the entities
Some balancing tweaks
Minor tweaks on the scripts for the reforms and army caps
i już jest wersja 0.81 a :D
Zauważyłem, że po tych dzisiejszych łatkach niektórym hastati zniknęły miecze.
Pomocy!!
Wgrałem GEM-a i coś jest nie tak litery są jakieś niewyraźne i ustawić można Shader Model 3 wersje 4 i 5 są przyciemnione.
Jak będę szwendał się po twcenter, to zwrócę uwagę na to, jednak ani Rome 2, ani tym bardziej ikony do niego (zupełnie marginalna sprawa) nie są dla mnie priorytetem.Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
Zauważyłem, że po mimo wielu poprawek nadal wystają drzewce włóczni z tułowia późnych triari i pedites extraordinari we frakcji rzymskiej.
nie wiem, co jest grane, ale ponownie na Steamie pobiera mi 0.81a... czyżby coś pozmieniali? Najgorsze jest to, że nie widać postępu tego pobierania...
jaja jak berety... zmieniło się teraz to na 0.81b... dziwy nad dziwami...
Nie pobieraj DeI ze steama tylko z linka podanego na stronie moda, zaoszczędzisz sobie kłopotów ;)
chyba tak zacznę robić, tylko gdzie wyłączyć automatyczne pobieranie tego na Steamie?
ok... mea culpa... po prostu go wywaliłem (te 4 części w managerze)...
Oj... widzę prawdziwy wysyp poprawek do łatki, ja też wpadłęm w pułapkę Steam, też wyciągam wnioski ale ja w przeciwieństwie do wielu z Was czekam na kolejną łatkę która wniesie do moda coś więcej niż tabuny jednostek. Dla osób świeżo podchodzących do modyfikacji zabawa będzie rewelacyjna, ja po ok 1500 tur na DeI patrzę na mod już niestety krytycznie. Steam jest wygodny ale jest też pułapką z której często nie ma już odwrotu.
Jeszcze ze dwa dni i mod powinien być w 95% sprawny i grywalny.
w najnowszej łatce nie wiem, czy to z moim kompem coś nie tak, czy coś się pochrzaniło, ale jak klikam na miast żeby zaatakować i pojawia się okno z zapytaniem, czy chcę wypowiedzieć wojnę, to nie ma w nim opcji Tak/Nie...
U mnie coś się pokiełbasiło. Odpalę romka z GEM, ale z nowym DEI już błąd wywala. Nawet jak zaznaczę w managerze samo DEI to nadal wywala.
W najnowszym dei łucznicy z Krety mają tarcze w dłoni. nareszcie!!! Jeszcze mogli poprawić Numidyjczyków. Co mam zrobić w GEMie żeby w ustawieniach można było ustawić szadery na 5, jak wgram GEMa to mam szadery na 3 a 4 i 5 są przyciemnione no i jeszcze niewyraźne litery takie słabo widoczne. Jak wywalę GEMa to mogę ustawiać szadery na 5.
Coś się GEM popsuł jeszcze przed patchem 10, bo nagle tez zaczął się u mnie obraz rozmazywac w losowych miejscach na krótkie momenty.
Dajcie znać na forum jak GEM-a będzie można normalnie używać bez jakiś niespodzianek.
Zauważyliście może, że nie wszyscy rzymianie mają nowe miecze?
np. rzymscy hastati zostali przy starych gladiusach, co akurat uważam za niedorzeczne skoro koledzy z principes mają już te właściwe jakie powinni mieć żołnierze tego okresu ?
Może warto to przesłać do twórców moda ?
Czy senat daje zadania ? Bo ostatnio nie dawał co sprawiało że było ciężej zdobywać "senatorów" :)
I czy nie wywala bo "jest problem z jakąś tam jednostka" ?
To senat dawał kiedykolwiek zadania?! :shock: Bo mi się wydaję, że to są dylematy polityczne dotyczące twojego rodu coś jak np. w Rzymie z tym Białym Jelonkiem :D
Tak ;p bez DeI dostajesz zadania typu "Podbij 4 wskazane regiony..." jak to zrobisz dostajesz większe wsparcie w senacie ;p Jak grałem w DeI to tego nie było :pCytat:
Zamieszczone przez przemoxdlol
Zainstalowałem sobie tego moda i wreszcie gra się świetnie. Na razie nie ma niczego co mnie denerwowało w podstawowym romku 2. Dyplomacja jest przyjemniejsza moje jednostki nie zwiewają na sam widok wroga ale walczą i wygrywają. Zobacze jutro bo mam przed sobą ogromną bitwę 2600 Macedończyków przeciwko 4500 Spartan. Jeżeli wygram to powinna ta walka poważnie uszczuplić ich armie.
Powodzenia zycze ..zagraj Rzymem przeciwko Niemcom to szybko ci sie odechce grac tak jak mnie ,niestety budowanie Armi przez 10 tur dojscie gdzies w lasy i tu nagle atak jakies zgrai w wysokosci 12000 ... jak to mozliwe ?? ich posilki moga pomagac mimo ze maja duze odleglosci do pokonania a ja moge walczyc tylko 2 armimi mimo ze ma 4 obok ... i co najwazniejsze jaki komp pociagnie 20000 tysiecy ludzi na mapie ...nie mam na mysli jakiejs mega maszyny ale taki dosyc dobry ..chyba sobie podaruje gre w tego moda ..jest strasznie duzo sytuacji co mnie denerwuja ... pisze to wszystko teraz bo ilez razy mozna tworzyc armie i wedrowac nie wiadomo ile czasu do Germani ..ciagle wyczerpanie no masakra ..... to jest poprostu zle ....uwazam ze mniejsze panstwa powinny miec wytrzymalsze jednostki a nie armie z kosmosu 3,4 ...pytam sie skad skoro maja tylko jakies wioski ...
co do ilości wojaków, to chyba można gdzieś zmniejszyć ich ilość w oddziałach (ja mam zmniejszone z uwagi na kompa)... co do ilości armii jakie posiada komputer, to faktycznie czasem aż mi się śmiać chce... w mojej kampanii (gram Atenami) posiadam 14 prowincji, Sparta tylko jedną startową i jakimś cudem ciągle mają 2 pełne armie na utrzymaniu plus trzecia armia z kilkoma jednostkami w stolicy... także uważam, że to trochę przegięte...