Nie wiem po co szukać pośrednich form ludobójstwa dokonywanego przez Boga w Biblii, skoro są bezpośrednie. Ot chociażby taka Sodoma i Gomora.
Wersja do druku
Nie wiem po co szukać pośrednich form ludobójstwa dokonywanego przez Boga w Biblii, skoro są bezpośrednie. Ot chociażby taka Sodoma i Gomora.
...albo 10 plaga egipska, ale to już padło, tylko, że druga strona "skrzętnie" to ominęła ;)
Powiedziało Ci na ucho że cierpi i chce umrzeć?Cytat:
Domyślam się. Zwierzęciu cierpień można zaoszczędzić, człowiekowi już nie. Dlaczego?
Te bajdurzenia wciąż nie zmieniają faktu iż Amelekitów wytępili Żydzi a nie Bóg. :shock:Cytat:
Gdyby więc Stalin po 1945 r. wytępił wszystkich Polaków to nie byłoby ludobójstwo tylko zwieńczenie serii wojen jakie prowadziły ze sobą oba kraje od pięciu wieków, w których raz jedna raz druga strona była agresorem? Ciekawe.
Typowy tekst propagandowy odmieńców, w końcu w społeczeństwie nigdy nie będą większością ;)Cytat:
Rządy większości z poszanowaniem praw mniejszości.
A oni nie chcą praw tylko przywilejów.
Homosie to gorzej jak niepełnosprawni, z powodu swej choroby w założeniu nie mogą mieć dzieci z partnerem, więc podstawowa funkcja rodziny- funkcja prokreacyjna w takim związku nie istnieje od zarania. Oczywiście uważają się za zdrowych tak samo jak alkoholicy czy narkomanie, tym bardziej że utrzymuje ich w tym przekonaniu grupa przekupionych naukowców z WHO. :roll:Cytat:
Równie dobrze można by przeprowadzić referendum w sprawie, czy legalizować związki niepełnosprawnych albo gdy różnica wieku między dwojgiem ludzi przekroczy, np. 15 lat.
Już o tym pisałem. :roll: Sodomici byli ostrzeżeni o karze za swe czyny. Nawet 1 (słownie jeden) nie porzucił swoich praktyk więc spotkała ich ta kara. Ja tu nie znajduję znamion ludobójstwa, bo karany był czyn a nie religia, rasa czy narodowość.Cytat:
Ot chociażby taka Sodoma i Gomora.
Nic nie omijam jak moi drodzy rozmówcy. Jeśli chodzi o te plagi to trzeba poczytać o co w nich chodziło. Po krótce miały złamać dominację Egiptu nad izraelitami. Jakby się ukorzyli po którejś wcześniejszej to nie byłoby dziesiątej. 10-ta była kulminacyjna.Cytat:
albo 10 plaga egipska, ale to już padło, tylko, że druga strona "skrzętnie" to ominęła
Inna sprawa, że terminu ludobójstwa można używać tylko w odniesieniu do czynów ludzi. Skoro Bóg stworzył świat to może zniszczyć go w calości albo w części jako swoje dzieło.
Poza tym zadziwiające jak to raz ateiści piszą, że "nie wierzą w śmieszną książkę napisaną 2000 lat temu" bo zawiera głupoty a potem okazuje się, że "czytają częściej niż wierzący" i powołują się na nią w sporach :shock: Przecież plagi czy istnienie Amelekitów nie zostały udowodnione naukowo :roll:
Ale jednak mamy ta, że zwierzę potrącone przez samochód (nie mówię tutaj o jakimś złamaniu jednej łapy) usypia się żeby oszczędzić cierpień. Dlaczego więc to jest akt łaski, a w przypadku człowieka już nie?Cytat:
Domyślam się. Zwierzęciu cierpień można zaoszczędzić, człowiekowi już nie. Dlaczego?
Powiedziało Ci na ucho że cierpi i chce umrzeć?
Chcą równego taktowania.Cytat:
Typowy tekst propagandowy odmieńców, w końcu w społeczeństwie nigdy nie będą większością ;)
To jest dopiero propaganda! Po pierwsze homoseksualizm nie jest chorobą, a po drugie nie powoduje bezpłodności. Wytłumacz mi więc dlaczego homo jest chorobą?Cytat:
Homosie to gorzej jak niepełnosprawni, z powodu swej choroby w założeniu nie mogą mieć dzieci z partnerem, więc podstawowa funkcja rodziny- funkcja prokreacyjna w takim związku nie istnieje od zarania.
No oczywiście, bo powinni zgadzać się z poglądem osoby bez podstawowej wiedzy psychologicznej/psychiatrycznej... W innym wypadku to przekupstwo. Masz jakieś dowody w tej sprawie? Czy będziemy rzucać sobie takimi "argumentami" na temat wszystkich spraw, które nam się nie podobają?Cytat:
Oczywiście uważają się za zdrowych tak samo jak alkoholicy czy narkomanie, tym bardziej że utrzymuje ich w tym przekonaniu grupa przekupionych naukowców z WHO. :roll:
Dzieci też? Odpowiedzialność zbiorowa fajna sprawa, taka sprawiedliwa.Cytat:
Już o tym pisałem. :roll: Sodomici byli ostrzeżeni o karze za swe czyny. Nawet 1 (słownie jeden) nie porzucił swoich praktyk więc spotkała ich ta kara. Ja tu nie znajduję znamion ludobójstwa, bo karany był czyn a nie religia, rasa czy narodowość.
:lol: :lol: :lol: No rzeczywiście, przecież ostrzegał! Aż chce się powiedzieć "a mógł zabić"! Kurde, jednak zabił.Cytat:
Nic nie omijam jak moi drodzy rozmówcy. Jeśli chodzi o te plagi to trzeba poczytać o co w nich chodziło. Po krótce miały złamać dominację Egiptu nad izraelitami. Jakby się ukorzyli po którejś wcześniejszej to nie byłoby dziesiątej. 10-ta była kulminacyjna.
Jak zając pisał, jeśli chce się dyskutować na jakiś temat, to wypadałoby go znać. Także co w tym dziwnego? Ty się wypowiadasz o rzekomej chorobie homoseksualizmie bez znajomości tematu, my mówimy o Biblii znając ją. Druga spawa, co ma do tego fikcyjność Biblii? Wydarzenia są fikcyjne, ale możemy spokojnie ich używać by pokazać głupotę interpretacji i jej przekazu.Cytat:
Poza tym zadziwiające jak to raz ateiści piszą, że "nie wierzą w śmieszną książkę napisaną 2000 lat temu" bo zawiera głupoty a potem okazuje się, że "czytają częściej niż wierzący" i powołują się na nią w sporach :shock: Przecież plagi czy istnienie Amelekitów nie zostały udowodnione naukowo :roll:
A gdzie ja napisałem, że do 2020 roku Polska musi zrezygnować z węgla? Nie utożsamiaj mnie z tym czego nie napisałem.Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Złoto możesz przetapiać wielokrotnie, formować w co zechcesz a i tak jego nadal będzie to opłacalne, możesz wielokrotnie je wykorzystywać. Raz spalony węgiel możesz?
Czyli co mamy zrezygnować w ogóle z alternatywnych źródeł energii, na rzecz wydobycia węgla? Energie, które wymieniłeś nie sprawdzą się w naszym klimacie - tu się zgodzę. Ktoś może twierdzić, że zrezygnujemy z węgla do 2020 roku, ale przecież to jest mit, którego nie da się wykonać.Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
Z tego co pamiętam elektrownie atomową mieliśmy wybudować razem z Litwa, jeśli się nie mylę. Czemu tego nie zrobimy? Plany jej budowy były już w PRL. Pieniądze na budowę elektrowni atomowej powinny się znaleźć, choćby przeznaczyć część zysków z wydobycia węgla. Jeżeli jest tak jak pisze ten geolog, że 2030 roku wydobycie będzie mniejsze od importu, wówczas uzależnimy się od dostaw choćby z Rosji. Wówczas okaże się, że koszty budowy jednej elektrowni były mniejsze niż koszt zakupy ze wschodu. Uzależniliśmy się z gazem, potem zrobimy to samo z węglem, a potem podniesie się wielki krzyk, że co się stało. Jeżeli jakieś przedsięwzięcie ma znaczenie dla naszego kraju w przyszłości powinniśmy zainwestować w niej teraz.
Od kiedy małżeństwo(czy związki partnerskie, zwał jak zwał), spadek po partnerze oraz wspólne płacenie podatków to przywilej? jeśli dobrze się orientuje, to wszyscy ludzie skłonni zawrzeć małżeństwo mają do tych "przywilejów" wolny dostęp. To nie jest przywilej. To jest prawo każdego obywatela kraju... Za wyjątkiem homoseksualistów. Dlaczego?Cytat:
Typowy tekst propagandowy odmieńców, w końcu w społeczeństwie nigdy nie będą większością ;)
Od kiedy homoseksualiści nie mogą mieć dzieci? Z tego, co wiem, to nie są bezpłodni, ich narządy rozrodcze działają tak samo, jak heteroseksualistów. Jeśli taki chce mieć dziecko i znajdzie odpowiednią osobę, to to dziecko będzie mieć. Ale idąc Twoim tokiem myślenia, osoby bezpłodne powinny nie mieć prawa do małżeństwa. Nie mogą się rozmnażać, więc podstawowa funkcja rodziny- funkcja prokreacyjna w takim związku nie istnieje. Ah ta moralność Kalego...Cytat:
Homosie to gorzej jak niepełnosprawni, z powodu swej choroby w założeniu nie mogą mieć dzieci z partnerem, więc podstawowa funkcja rodziny- funkcja prokreacyjna w takim związku nie istnieje od zarania. Oczywiście uważają się za zdrowych tak samo jak alkoholicy czy narkomanie, tym bardziej że utrzymuje ich w tym przekonaniu grupa przekupionych naukowców z WHO. :roll:
Poza tym, jak wytłumaczysz fakt, że małżeństwo dwóch gejów, tj. Neil Patrick Harris oraz David Burtka mają dwoje własnych dzieci?
Nie zadawaj niemądrych pytań, tu nie o zwierzę chodzi tylko o ludzi. Czemu człowieka stać na akt miłosierdzia względem zwierzęcia a względem drugiego człowieka już nie?Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Te bajdurzenia mają swoją nazwę - analogia. Do wytępienia Amalekitów wezwał Izraelitów Jahwe. Osobiście nie mordował? Stalin w Katyniu też we własnej osobie za spust nie pociągał, a mimo to chyba nikt nie ma wątpliwości kto jest odpowiedzialny. No może poza Tobą ;)Cytat:
Toż to jedna z rudymentarnych zasad demokracji. Weźmy taki przykład - reszta Polski chce głosować nad tym czy mieszkańcy Podkarpacia będą płacić dwa razy większe podatki. Podoba się?Cytat:
Z przywilejami to chyba coś Ci się pomyliło. Homoseksualiści w związkach partnerskich nie otrzymają nic ponad to co przysługuje małżeństwom.
To już chyba było omawiane nie raz. Potraktuj ich jak niepłodne pary heteroseksualne. Choć, jak zauważył Kuroi są zdolni do posiadania potomstwa.Cytat:
Skoro już się obracamy w kręgu religii i Boga, to czyńmy to wraz dobrodziejstwem całego inwentarza. W przeciwnym razie selekcję tego co udowodniono naukowo należałoby zacząć od samego bóstwa.Cytat:
Wpadka tuskowej tuby
http://niezalezna.pl/49055-przylapalism ... agandystow
Juz chyba wiem gdzie sie przeniose na czas emerytury ;)
http://niezalezna.pl/48976-chorwaci-za- ... alzenstwem
A w POlsce korzystajac z ukrainskiej zaslony dymnej:
http://niezalezna.pl/49043-zaleje-nas-f ... -na-ustawe
Żenujące. Żeby udowodnić, że dupa służy do srania trzeba było organizować referendum :roll: Mimo wszystko gratulacje, demokracja zwyciężyła. Gdyby takowa była w POlsce, temat homosiów skończyłby się identycznie.Cytat:
Juz chyba wiem gdzie sie przeniose na czas emerytury
http://niezalezna.pl/48976-chorwaci-za- ... alzenstwem
Myślisz, że u nas przydałoby się referendum w sprawie zakazu seksu analnego? :lol:Cytat:
Żenujące. Żeby udowodnić, że dupa służy do srania trzeba było organizować referendum :roll: