Anna de Loiret
Ale niech wie, jak się wsiada na tego konia - odparła z uśmiechem Liothannei i zwolniła do stępa, podążając przy niej.
Wersja do druku
Anna de Loiret
Ale niech wie, jak się wsiada na tego konia - odparła z uśmiechem Liothannei i zwolniła do stępa, podążając przy niej.
Alessio
Niech to szlag,jedyny na piechotę iść muszę - pomyślał po czym nie mając zbytniego wyjścia udał się za kobietami w stronę stajni gdzie miał czekać jego nowy towarzysz
W stajni czeka nie niego nie tylko wierzchowiec, ale i wicehrabia Sebastiano wraz z Różą Miragliano. Suzeren Alessia trzyma w ręku pas ze szpadą i lewak.
Alessio
Pani,Panie - rzekł wykonując kolejno ukłony przed nimi,po czym podszedł aby odebrać dziwną broń - I tak się tym cholerstwem nie będę umiał posługiwać,prędzej sam się na to nabiję niż komuś krzywdę zrobię.....
Koń jest cały czarnej maści, poza białą gwiazdką na czole.
Pamiętaj tylko co przysięgałeś doży i nigdy tej przysięgi nie złam rzekł Sebastiano w tileańskim wręczając broń.
Niech Pan ma Cię w swej opiece dodała Maria w bretońnskim i na chwilę skrzyżowała palce swej dłoni, jednak tak, by Sebastiano nic nie dostrzegł.
Anna de Loiret
Ładny ten ogier, zobaczymy, jak Alessio się na nim będzie czuł, nie przykładał zbytniej uwagi do mych słów, no cóż najwyżej się poobija. Każdego jeźdźca wszak to czeka hihi.
Alessio
Będę pamiętał aż po kres swych dni - odparł mu z powagą w Tileańskim po czym dodał do Marii w Bretońskim nie dając po sobie poznać zaskoczenia na widok znaku jaki wykonała - Dziękuję Mario - zaś gdy skończył mówić podszedł do swego nowego wierzchowca i wyciągnął rękę postępując zgodnie z wcześniejszymi uwagami ukochanej......
OD MG
+10 PD za uniknięcie pułapki i niewydanie Marii
KONIEC PRZYGODY !!!
Anna de Loiret:
Odgrywanie: 125 PD
Aktywność 100 PD
Przeżycie przygód: 100 PD
Bonus za pomysły: 65 PD
Razem: 390 PD
Alessio di Contarini
Odgrywanie: 100 PD
Aktywność 100 PD
Przeżycie przygód: 100 PD
Bonus za pomysły: 50 PD
Razem: 350 PD
Poproszę o rozdysponowanie PD, kontynuacja przygód od tego miejsca w następnej przygodzie.
A co mi tam, macie jeszcze 25 PD za rekord :D
Techniczny
200 zmiana profesji na szlachcica,100 jeździectwo
Poproszę rozwinięcie walki wręcz, żywotności, siły woli i zręczności. I dzięki za grę, MG oraz reszcie graczy, głównie Il Duce z którym dotrwałem do konca. :D