-
Dziwnie to wygląda. Najbardziej rzuca się w oczy wycięcie większości Wielkiego Oceanu i obcięcie mapy z dwójki o południe i wschód. Ala sama Estalia z Bretonnią też ma dziwny kształt:
http://img4.wikia.nocookie.net/__cb2.../Old_World.jpg
Góry Krańca Świata za wcześnie się kończą na południu, brak widocznej delty Wielkiej Rzeki Śmiertelników na Ziemi Zmarłych. A do tego jeszcze to przesunięcie Ulthuanu i Lustrii na północ względem Starego Świata...
http://4.bp.blogspot.com/_s5cjrLNFko...hammer-Map.jpg
Dobrze, że chociaż Sartossa wróciła na swoje miejsce. Jest też miejscówka dla 2 LL Królów Grobowców (dla Khalidy na Grzbiecie Diabła).
-
Najbardziej rzucają się w oczy właśnie zachodnie zniekształcenia i południe. Zwróć uwagę na to, że kopnięto na bok pustkowia plemion Chaosu.
Co do TK to liczę na 4 LL grywalnych, bo podobno mają być 4 frakcje grywalne od Tomb Kingsów.
-
Tak prawdę powiedziawszy jeśli zdecydowali się uciąć mapę na południu Arabii, to żeby w miarę odzwierciedlić oryginalny wygląd świata, Lustrii w ogóle nie powinni dawać :mrgreen:
-
-
A tak w ogóle, to jest jakaś oficjalna informacja czemu Norski od razu nie dadzą? Akurat oni bardzo pasują mi do zwiedzania świata.
-
Szkoda trochę tej mapy, spodziewałem się epickiej gry, ale że Bretonnią będe mógł przepłynąć ocean w jakieś 3 tury to się trochę śmiać chcę :(
Też mnie to ciekawi, czemu Norski nie będzie, bo jest to nacja którą powinno sie właśnie sporo podróżować.
-
Zapewne Mortal Empires robiła ekipa od głównej gry, a Norskę ta od różnych DLC i zwyczajnie nie było swobodnego przepływu danych.
-
Temat wałkowany już na forum, ME robili przed wyjściem Norski i nie zdążyli jej zaimplementować do ME, pała z czytania ze zrozumieniem!!
-
Niestety zgadzam się tu w pierwszej połowie zdania Sadama - Norska w patchu nr 2 lub później. Muszą ją jeszcze zaimplementować, podobnie jak wkrótce Tomb Kingsów.
-
Skoro nie ma i tak bitew morskich ani na morzach w sumie nic ciekawego do roboty poza wrakami, to ma to sens jak dla mnie, że wywalili większość oceanu.