w submodzie wersji 2 Mongołowie stanowią jakiekolwiek wyzwanie ?? czy jeśli grając Polską chcę się trochę pomęczyć od razu instalować łatkę?
Wersja do druku
Stanowią wyzwanie ale bardzo szybko bankrutują wrzuć łatkę raczej.
Czy megasubmoda wystarczy tylko zainstalowac do odpowiedniego folderu? albo trzeba cos zmieniac w plikach?? jezeli tak to prosze o pomoc gdzie je znajde oraz co trzeba zmienic ..pozdrawiam
Jak niemal we wszystkich tematach o modach, dokładny opis instalacji, danego moda czy submoda masz w poście nr 1 danego tematu, tu także jest opis instalacji Megasubmoda 2.
Kolejne pytanko. Czy w Kijowszczyźnie nie można stawiać wież obserwacyjnych? Z czego to wynika, teren bagienny, bo poruszanie też jest jakby spowolnione?
Zobacz innym gienkiem, czasem trafi się jakiś zabugowany, co nie stawia ani wież, ani fortów.
Specjalnie próbowałem już kilkoma. Może spróbujcie przy okazji zobaczyć czy wam się udaje tam postawić wieżę, bo fort można.
Sprawdziłem, zarówno gienek z Bizancjum jak i Nowogrodu spokojnie na Kijowszczyźnie buduje i wieże i forty, pewnie gra coś się z lekka zamotała, usuń map.rwm i zobacz czy po usunięciu da się wybudować.
Ja mam teraz dziwnego buga, bo zamiast zwykłego księdza wyszkolił mi się antypapież, a frakcję mam katolicką.
Zaobserwował następujący błąd - gdy wybuduje się w zamku najwyższy poziom płatnerza i ten budynek do straży przybocznej, to rekrutowana konnica zwykle ma 0 doświadczenia i trzeba ją 2-3 razy przeszkolić by miała gwarantowane 3 lub 4, zależnie od zamku.