Hasan
Ruszajmy zatem, jak nie wrócimy do wieczora albo nie wyślemy Wam w jakiś sposób wiadomości to będzie znaczyło że coś poszło nie tak.
Wersja do druku
Hasan
Ruszajmy zatem, jak nie wrócimy do wieczora albo nie wyślemy Wam w jakiś sposób wiadomości to będzie znaczyło że coś poszło nie tak.
Isterin
W myślach Żeby tego nie spartaczyli.
Rozmowy w forcie z dowódcą Nasirem
Dzięki patrolowi dowódca Was przyjął, Hasana i Generała. Generał udowodnił kim jest, a Hasan potwierdził, że syn poprzedniego emira żyje, był szkolony na dowódcę i jest wojownikiem.
Dowódca Nazir ma się zastanowić, pozwolił Wam wrócić do karawany.
Dwa dni później
Przybyło 30 ludzi emira, z jakimś wysokim rangą oficerem, wjechali do fortu.
Wieczorem, widzicie jak kilku z nich ogłusza strażników przy bramie fortu i otwiera bramę, słychać tętent koni, nadjeżdżają nomadzi jacy przez otwarta bramę wjeżdżają do fortu, nie atakują straży emira a Strażników Pustyni
Techniczny
Czyli mamy zdradę i napuszczenie nomadów na fort. Czy się mieszacie w tej walce można stracić życie mają dużą przewagę... Ale bez wsparcia raczej wyrżną Strażników Pustyni. Ludzie Emira 30 odjeżdżają spokojnie... jak ich zaatakujecie nie pomożecie za wiele strażnikom pustyni.
Jutro wstawię postać Maga. Czy Druid walczy tym razem? Mag walczy? I oczywiście co robi Hanza? Macie 18 strażników karawany 2 zginęło.
Sama walka jutro wynik dziś deklaracje i ew. pytania taktyczne.
Techniczny
Jak dużą mają przewagę i czy dalej mam średnią ranę czy zakładamy że druid mnie wyleczył?
Vira
Wyjęła szablę i trzyma się z hanzą. Pakuneczku! Lepiej żebyś nam nie zwiał teraz!
Techniczny
Vira walczy szablą jak dojdzie do starcia, druid wyleczył ją to nie będzie walczyć jakoś specjalnie defensywnie, dostosuje się do taktyki hanzy.
Haakon
Obiecałem, że będę walczyć wraz z wami to będę. Wstaje nagle i staje obok niej. Tylko nie róbcie ze mnie czasami żywej tarczy, dobra?
Techniczny:
Zakładając, że dostaje wszystkie zaklęcia poprzedniego maga to mogę dokładnie wiedzieć jak działa "Ognista Sieć" oraz "Ochrona"? Haakon wolałby walczyć bardziej na tyłach wspomagając hanze swoją magią jeśli wybiorą go do pomocy, lecz może dostosować się do ustalonej taktyki.
Vira
Za kogo ty mnie masz? Myślisz, żem jest jakaś rozbójniczka bez honoru? Nie zamierzam z nikogo robić żywej tarczy, ale uważaj na siebie, bo dawno w tawernie nie byliśmy i liczę na sporo piwa, gdy dotrzemy. Uśmiechnęła się nieco i ucałowała pierścień od Angusa, po czym kładąc szablę na ramieniu krzyknęła - dołączyć nam chyba do walki trzeba?!
Techniczny
Chyba lecimy tam gdzie najwięcej sojuszników i staramy się bronić?
Veronika
Tarczę w dłoń chwyciła, na przód idzie uderzając buzdyganem o dębową tarczę.
Dziewczyna walczy defensywnie i nie rzuca się w samobójcze szarże.
Techniczny
Przepraszam, że nie angażuję się w rozmowy między Hanzą. Padają zbyt szybkie decyzje bym mogła się wczuć :P
Haakon
... Żywa tarcza w sensie jako ja na pierwszej linii, w której pewnie bym padł w krótkim czasie - powiedział niechętnie mag po czym dodał - a za cholere nie wiem co byście mogli wymyślić ze mną w owym planie ani czego oczekujecie
Isterin
Będę was osłaniać z odległości.