Re: Nie słuchasz polskiego rapu? nie wchodź!
Cytat:
Popatrz sobie na koncerty k44 sprzed 14 lat. ;) No, ale wiadomo, inne czasy.
Wiem, do dzisiaj kaliber 44 to jedyny rapowy wykonawca, jakiego słucha wielu metali i fanów rocka :P
Cytat:
Lubimy dobra muzyke;)
To zabrzmiało dwuznacznie, bo kiedyś negatywnie wypowiadałeś się o warstwie muzycznej na albumach ostrego, tak więc nie wiadomo, o co Ci chodzi 8-)
Cytat:
mnie też niezbyt odpowiada taki 52dębiec... ale cóż. o wiele bardziej czekam na nowego guraleska. i on także inspiruje się starosłowiańszczyzną z tego co wygaduje w wywiadach ;)
Wysłałem nawet pytania na ten wywiad, ale nie wiem, czy na któreś odpowiedział, bo nie obejrzałem wszystkich części ;p Ale ciekawie gadał o tej teorii z ewolucją człowieka ;p Ja czekam na Cire - zapracowany obibok 2 (nazwa robocza) i jego mixtape (jeden utwór, którego kawałek jest w sieci, będzie miał cały tekst napisany za pomocą wyrazów na 1 literę, p, trudno to sobie wyobrazić), dowód rzeczowy Piha, Knajpę upadłych morderców Hukosa, płytę Ensona, Parias, opowieści z 1001 nocy (czy jak to tam się ma nazywać), i pewnie parę innych, które wyleciały mi z głowy ;p
http://www.youtube.com/watch?v=bXrHIQGnWkg singiel najchorszego polskiego rapera, Słonia :mrgreen:
Wszyscy poza Hukosem ziomgu ;) a na Gurala wiadomka, że czekam ! to będzie indiańska moc !!! :mrgreen:
Cytat:
To zabrzmiało dwuznacznie, bo kiedyś negatywnie wypowiadałeś się o warstwie muzycznej na albumach ostrego, tak więc nie wiadomo, o co Ci chodzi
Wiadomo o co chodzi. Nie doszukuj sie na sile dwuznacznosci;) Mowilem ogolnie.
Cytat:
Wiem, do dzisiaj kaliber 44 to jedyny rapowy wykonawca, jakiego słucha wielu metali i fanów rocka
Bo my lubimy dobra muzyke:P
Cytat:
nazwa tematu chyba jest jasna...?
Daj mi bana:P
Cytat:
Wszyscy poza Hukosem ziomgu ;) a na Gurala wiadomka, że czekam ! to będzie indiańska moc !!! :mrgreen:
tzn.?
Cytat:
Wiadomo o co chodzi. Nie doszukuj sie na sile dwuznacznosci;) Mowilem ogolnie.
Niby tak, ale taki już jestem ;)
Cytat:
Bo my lubimy dobra muzyke:P
U mnie Kaliber ma props głównie za oryginalną formę, bo psycho rap to było (i jest) coś oryginalnego. A ja też lubię dobrą muzykę :P
Napisz, że jesteś Gorbim i po sprawie :twisted:
a słonia chore melodie..? chociaż ostatnio modny był/jest ajks. i na forach metalowych go się widziało ;/
tak więc nie mów, że metalowcy znają się na muzyce ;]
hahah ajaks :lol: do dziś pamiętam jak spękał. a na forum tak kozaczyl.
Cytat:
i na forach metalowych go się widziało ;/
Glaca, Glaca taki obyty, a nie wiesz, ze nie ma czegos takiego jak fora metalowe? :P
Cytat:
tak więc nie mów, że metalowcy znają się na muzyce ;]
Sluchaja metalu, a to znaczy ze znaja sie na muzyce 8-)
Palę Majki:
http://www.youtube.com/watch?v=Z6B9MHKh ... eature=sub
Co do Słonia to demonologia jest spox. ;)
Cytat:
hahah ajaks :lol: do dziś pamiętam jak spękał. a na forum tak kozaczyl.
Możesz przybliżyć?
Kizi - trochę wkurzają mnie częstochowskie rymy, ale ważne, że dobrze leci. Ciekawe, jak wyjdzie z tą szamańską stylistyką.
Trochę z poza polskiego rapu, to ostro napaliło mnie ostatnimi czasy na Jay-ziego, tak jak kiedyś na Nasa ;P
btw http://www.youtube.com/watch?v=4Xp_ge6RtP4 to jest niezłe, podobno niezła spinka na początku była, że raper na Glastonbury :mrgreen:
O, i to http://www.youtube.com/watch?v=S4OEwTYypKI stamina Tech N9ne'a na koncertach wymiata, ogólnie to jeden z raperów praktycznie bez słabej płyty, potrafiący nawinąć i horrorcore, i na poważniejsze tematy. I ta technika, poczwórne bez tracenia sensu wersów.
Spawacze chcieli z nim pogadać, a wlasciwie Fazi chcial uslyszec prosto w twarz, czy ajaksa oszukal i mu nie zaplacil za bity. Bo tak pisal na forum ajks.
No i tylko przez firankę wyjrzał :lol: z Kozakiem bylo tak samo, ale w tym nie uczestniczylem. Tez spekal i pozniej w wywiadach cos sciemnial, do Peji tez cos sapal -ze niby przyjechal na Jeżyce a Rychu nie chciał wyjsc z chaty hahaha :lol: