Właśnie Empire nie jest, tak jak cudowny medek, stworzony tak "dla moderów". POwstają do niego mody, ale ze względu na złożoną strukturę gry, są one małe i zawsze może coś z nimi nie wyjść...
Wersja do druku
Właśnie Empire nie jest, tak jak cudowny medek, stworzony tak "dla moderów". POwstają do niego mody, ale ze względu na złożoną strukturę gry, są one małe i zawsze może coś z nimi nie wyjść...
To się popisałem wiedzą, nie ma co :oops: :D Myślałem że nie ma nic bardziej złożonego od Darthmoda... a to ci psikus. :lol:
Mam problem, gram w drogę do niepodległości 2 episod czy tam chapter i mam 34 turę, zdobyłem już wszystkie francuskie i indiańskie forty/miasta i nie mam już więcej żadnych zadań i nie wiem już co dalej robić. :cry:
Czy komuś udało się na vh/vh od razu zaatakować Prusy i wymazać ich z mapy?
Mi się udało Szwecją zdobyć Berlin i już oblegam Królewiec 8-) ale to na h/h
A co za problem? Od razu na vh/vh grałem. Polską najpierw wojenka północna, do Petersburga doszedłem. A potem Prusy, które nic nie podbiły do tego czasu. Myk, Gdańsk a potem szybko Berlin.
To jest prawie niemożliwe. Grając kilka razy, za każdym razem gdy zbierałem armie i szedłem na Inflanty albo Krym, to Prusy wbijały mi się w 3 miasta.
Chyba, że nie mówisz o najnowszej wersji - zaraz po wydaniu ETW spokojnie można było pokonać Prusaków, po patchach zdaję się to być o wiele trudniejsze.
Zakładając, że Prusy z jakiegoś powodu nie zaatakowałyby zachodniej granicy, oczywiście można spróbować podbić 2-3 miasta i z dużą większym kapitałem ruszyć na wojnę z germańskim oprawcą - tylko dlaczego nigdy nie miałem takiego szczęścia?
Niedawno sobie odświeżyłem Empire i tak zagrałem jak powiedziałem i Prusy nic nie zrobiły. Może BUG :P nie wiem...
Ja mam wszystkie patche i prusaki to "placki". Ale raz gdy grałem to prusacy mieli wojnę z Austrią i Polską to zdobyli Śląsk i Gdańsk :D
Ja teraz gram na vh/vh, Polską i w tym momencie prusaków już nie ma na mapie. Podbiłem im Królewiec, a w Gdańsku wybudowałem mury i wsadziłem tam 10 pułków piechoty liniowej. Zająłem się Szwecją i zdobyłem Inflanty, Petersburg i Karelie. Prusacy od czasu do czasu przypuszczali szturmy na Gdańsk, ale bez problemu odpierałem ataki. Później rozbudowałem nieco gospodarkę i ruszyłem na Prusy, które miały Brandenburgie i Saksonie. W Berlinie mieli 20 oddziałów, a w Saksoni kolejne 60. Na początek zacząłem 40 oddziałami oblegać Berlin, skończyłem ture, a kiedy komputer wykonał swój ruch, zauważyłem, że Prusy oddały/sprzedały Saksonie Niderlandom, więc automatycznie wywaliło im stacjonujące tam oddziały na skraj Brandenburgi, ale przez to nie mogli udzielić wsparcia Berlinowi, więc zaszarżowałem i Prusy zostały zniszczone. :D