Tak
Wersja do druku
Tak
gdzie znajduje się save bo chcialbym przenieść na inny komputer ale nie moge go odszukać
Wchodzisz w folder w którym zainstalowałeś RTW a następnie w folder saves.
Patrzylem ale tam jest pusto tylko przez program Romesage idzie zobaczyć ale nic więcej
Ja mam takich parę pytań:
1. Czy wzrost expa u łuczników/katapult itp. zwiększa celność?
2. Jak zrobić żeby wszystkie nacje byly grywalne?
3. Co dają gwiazdki generałów?
4. Co daje morale?
5. I jeszcze co daje że ,,dobrze przebijaja pancerz" tam u jednej z jazd egipskich?
6. Oraz co dokladnie daje potezna szarża?
No to ustaw w Windowsie, żeby pokazywał ukryte pliki (chociaż sejwy nie powinny być ukryte).Cytat:
Zamieszczone przez norbertd600
1. Z tego co zauważyłem, to nie.Cytat:
Ja mam takich parę pytań:
1. Czy wzrost expa u łuczników/katapult itp. zwiększa celność?
2. Jak zrobić żeby wszystkie nacje byly grywalne?
3. Co dają gwiazdki generałów?
4. Co daje morale?
5. I jeszcze co daje że ,,dobrze przebijaja pancerz" tam u jednej z jazd egipskich?
6. Oraz co dokladnie daje potezna szarża?
2. viewtopic.php?f=35&t=75
3. Masz np. lepszy przelicznik na auto, wiele cech podwyższających dowodzenie również podnosi morale u jednostek na polu bitwy.
4. Wytrwałość na polu bitwy (im wyższe, tym jednostka mniej skora do ucieczki).
5. Redukuje pancerz przeciwnej jednostki do połowy.
6. Potężna szarża, jak sama nazwa wskazuje, daje potężną szarżę. Cecha ta pojawia się jak premia z szarży czy tam masa jednostki (nie pamiętam już dokładnie) wynosi ileśtam punktów.
Ludzie, jak wy sobie radzicie z Egiptem? Gram Juliuszami, więc Egipt jest jednym z ostatnich przeciwników do pokonania - na każdą pełnopaskową armię, jaką rozbijam, pojawiają się trzy następne i tak do usranej śmierci. :/
A w którym miejscu obecnie przebiega Twój front walki z nimi? Generalnie najlepszym wyjściem jest szybki desant przy delcie Nilu i zajęcie najważniejszych miast.
Wylądowałem przy Cyrene i podbiłem ją, robiąc z niej bazę wypadowo - regenerującą, ale przy następnym mieście ( bodajze Siwa) siedzi tak na oko z pierdyliard uzbrojonych po zęby Egipcjan. :/
Zrób tak jak radzi mateuszki zaatakuj wybrzeże Egiptu właściwego, tam jest od cholery osad, obok siebie, podbijasz w szybkim tępię zanim koleś się zorientuje co się dzieje, blokujesz na mostach i bijesz po wybrzeżu. Zajmujesz całość w miarę szybko - gospodarka u kompa pada, armie siedzą w ozaie siwa i okolicy ale to nic, najpewniej zostaną rozbite na jakims moście na nilu i to wszystko w sumie :D