Ok naprawione ;_; to dziwne bo to się działo tylko podczas pierwszych tur kampanii gdy atakowali mnie buntownicy z Torunia i Wrocławia ;_; przyjrzyj się temu tak jak napisałeś :)
Wersja do druku
Ok naprawione ;_; to dziwne bo to się działo tylko podczas pierwszych tur kampanii gdy atakowali mnie buntownicy z Torunia i Wrocławia ;_; przyjrzyj się temu tak jak napisałeś :)
Log jest przeraźliwie długi, ale powtarzały się tam cały czas wpisy odnośnie błędu w jednym pliku - export_descr_building.txt. Według komputera, Rycerze Templariusze czy Bracia Dobrzyńscy są przypisani do takich frakcji jak Turcy, czy Aztekowie :shock: ... Naturalnie nic takiego nie ma i nie miało miejsca, dlatego przyjrzałem się plikowi bliżej i zauważyłem tam wiele niepotrzebnych wpisów. Oczyściłem plik i teraz wszystko powinno być OK, choć wątpię, aby właśnie to crashowało grę w czasie kampanii, aczkolwiek kto wie :? .
Tak czy siak, zamieszczam poniżej ten "ulepszony" export_descr_building.txt.
http://speedy.sh/nZT6r/export-descr-buildings.txt
Wystarczy go pobrać i wkleić do katalogu "...\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\polish_kingdom\data" zamieniać istniejący plik. Wychodzi na to, że to już drugi patch do moda :/ . Trochę jednak zostawiłem tam błędów i niedociągnięć, choć zdawało mi się, że wszystko jest "cacy". Dlatego jeśli znajdziecie lub zauważycie jeszcze jakieś problemy, to koniecznie dajcie mi znać, żebym mógł to poprawić ;) .
Dzięki wielkie :) mam nadzieje że będziesz stale rozwijał moda :) zastanawiałeś się żeby połączyć to z jakimś innym mniejszym modem? np mam gdzieś na komputerze pliki które dodają na start mongołów i tatarów do gry może ich dodasz? i dasz wersje z i bez nich :P ciekawiej by było :P
Po co dodawać ich skoro w medku nie można dowodzić hordami.
O ludu.... chodzi mi że na początku gry mają swoje państwo! i że będzie można nimi grać... ile ty masz lat?
Edit: Ok nic nie dało ;_; a tu kolejny log
Kod:12:02:54.734 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
12:02:54.734 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Jun 25 2007 version bld-medieval2-update2.1-30 (43169) ===
12:02:55.250 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
12:02:55.328 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
12:02:55.546 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
12:02:55.625 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
12:02:55.687 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
12:02:55.703 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
12:04:24.015 [script.err] [error] Script Error in mods/polish_kingdom/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt, at line 4321, column 93
trying to attach a non-spy Sighvat Bolverksson(slave) to settlement Sztokholm(sweden) which is invalid.
12:04:24.015 [script.err] [error] Script Error in mods/polish_kingdom/data/world/maps/campaign/imperial_campaign/descr_strat.txt, at line 4328, column 88
trying to attach a non-spy Inge Skovgaard(slave) to settlement Helsinki(sweden) which is invalid.
12:11:10.593 [system.rpt] [error] Medieval 2: Total War napotka
to trzeba by było rozpoczynać grę od jakiegoś 1205 roku.A poza tym mongołów i tatarów trzeba by było ulepszyć.
Ty jesteś idiotą? po prostu daje się im prowincje i to wszystko! mam tu gdzieś pliki ten... jak by chciał Aramegil to mógł bym mu je dać ;_;
A Ty masz prawo obrażać innych? Zalecam trochę szacunku dla drugiej osoby - K A M 2150 <--- Kamyk ;_; zły to oprych ;_;
Kam odwal się ode mnie.. co...? niestety istnieją ludzie tacy jak oni i nie mam cierpliwości do nich ;_;
a tak btw może dodasz dla Polski najlepsze działo? bo z tego co się orientuje większość krajów ją ma a Polska nie ;_;
a co do Mongołów i Tatarów nie trzeba ich ulepszać ;_; zawsze z nimi mam problem jak gram na tym modzie ;_;
Wole być idiotą niż chamem...
Oj przepraszam.. zadowolony? zły dzień....
Jeśli chodzi o rozwijanie moda, czy ulepszanie go, to sami widzicie - już wyskakuje masa błędów i problemów. W modzie co rusz coś działa źle, albo nie działa :/. Gdybym zaczął się grzebać głębiej, to już w ogóle byłaby taka kaszana, że aż strach. Poza tym fizycznie nie mam czasu żeby się tym zająć :( . Od kilku miesięcy nie grałem w medka, ani w żadnego innego Total War'a, dlatego też nie mam aż takiej motywacji jak dawniej, gdzie grając dzień w dzień Polską odczuwałem ogromny niedosyt wywołany brakiem fajnych i historycznych jednostek. Dlatego zabrałem się za robienie tego moda. Ale potem przyszły prawdziwe studia i praca, no i wychodzi na to, że w najbliższym czasie jedne na czym mogę się skupić, to poprawa różnych bugów w modzie.Cytat:
Zamieszczone przez Luqass[PL
Mogę powiedzieć tylko tyle, że wiem jak to naprawić, jednak jak widać przy modowaniu gry, trzeba jednocześnie zadbać nie o kilka, ale o kilkanaście rzeczy. Nawet nie miałem pojęcia, że w pliku "descr_strat.txt" (który crashuje grę jak odczytuję z loga) są zrobione takie wpisy :shock: . Najprościej mówiąc, gra próbuje dodać duńskich generałów do szwedzkich miast. Ciekawe, ciekawe... :?Cytat:
Zamieszczone przez Luqass[PL