Jeśli wgrałeś poprawki w trakcje kampanii i ją kontynuujesz to część z nich i tak nie zadziała.
A co do screen`a to bardziej przydał by się taki z komunikatem o błędzie, bo niestety teraz to można tylko zgadywać co jest nie tak...
Wersja do druku
Jeśli wgrałeś poprawki w trakcje kampanii i ją kontynuujesz to część z nich i tak nie zadziała.
A co do screen`a to bardziej przydał by się taki z komunikatem o błędzie, bo niestety teraz to można tylko zgadywać co jest nie tak...
To w takim razie wrzucę plik error log może z jego treści coś wywnioskujecie. Z góry dzięki.
http://hotfile.com/dl/68154595/8379ca2/ ... g.rar.html
Na moje oko Cezar 90 nie mam pojęcia jakim cudem gra ci się w ogóle odpaliła z takim błędem:
12:05:49.500 [script.err] [error] Script Error in mods/SS6.3/data/world/maps/base/descr_regions.txt, at line 816, column 1
Couldn't find region name 'Mystras_Province' in stringtable
oraz tymi:
12:05:53.046 [data.invalid] [error] REGIONS_DB::Colour(206,255,231) does not exist in this map_regions.tga
Jednakże zwykle, o tym dlaczego wywaliło ctd, jest informacja w ostatniej linijce a u ciebie nie ma specyfikacji.
Powiedz, zmieniałeś coś w jakichś plikach xml a później wczytałeś zapisaną grę ?
Oprócz tego, że wrzucałem poprawki nic w plikach nie zmieniałem. Od początku grałem też na tych samych ustawieniach w setupie.
Miałem podobnie, uszkodzony jeden z plików, co się ściągało, tak było u mnie, jeszcze raz ściągnąłem, wiem, to denerwujące, wcześniej zrobiłem sobie kopie save. Jeszcze raz zainstalowałem, wcześniejszą wersję wywaliłem, i wszystko wróciło do normy, savy spokojnie działały :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Cesar90
Już kiedyś, sam - stwierdziłem przy modach King Konga, nie irytuj się człowieku :lol:
Dzięki wszystkim za rady, w sumie niepotrzebnie zawracałem wam głowy bo reinstalka moda wystarczyła :)
Potrzebnie, potrzebnie, od tego ten dział jest ;) A, po wtóre, jest to też jakoaś wskazówka dla innych, że warto czasami spróbować, najprostszych rozwiązań, by pomogło. Cały czas zapraszam do dzielenia się swoimi dokonaniami, na polu instalacji moda i innych modyfikacji...Cytat:
Zamieszczone przez Cesar90
Witam parę...paręnaście postów wyżej pisałem o problemie z rozmnażaniem\starzeniem się dynastii problemu nie rozwiązałem tylko coś w plikach namieszałem i skończyło sie reinstalacją gry i na czystego Medievala zainstalowałem SS 6.3 z paczką poprawek z Bug Reports for 6.3! i sub-modami Meneth's 6.3 Sub-mod Compilation (MSC) 2.2.3 w tych sub-modach jest mod Meneth's Live Long and Prosper (LLP) więc problem prokreacji sie rozwiązał.
Jest natomiast jedna rzecz która mnie denerwuje mianowicie ziemia po oblężeniu miasta się nie 'leczy' mija 20 tur i więcej a teren wokół miasta dalej pozostaje szaro\czarny i tak dzieje się zarówno w early era i late era campaign z modami lub bez....jakaś rada jak to naprawić??
Jeśli chodzi o prokreację, to nie wiem czy ten mod jako całość zadziała z wersją SS jaką sobie "zainstalowałem" :-P Spróbuje choć wydaje mi się że w tym temacie, bez instalowania modów błąd wywala gdy albo gramy czystą krwią królewską i nie akceptujemy żadnych nowych generałów po adopcji, albo ma to coś wspólnego z plikiem "descr_campaign_db".
W tymże pliku zmieniłem sobie wartości <max_age uint="110"/> oraz <max_number_of_children uint="3"/> i <daughters_retirement_age uint="35"/> więc póki co problem naturalnej kastracji generałów się sam rozwiązał. nie wiem tylko na jak długo gdyż w 81 turze wywalił mi się ctd - unspecified error gdyż nie grałem od początku tylko wczytałem grę oraz długość życia generałów i agentów się makabrycznie zwiększyła do +90 iluś lat.
Powiedz jeśli wiesz co zawiera ten mod na prokreację. Które istniejące wpisy zostały zmodyfikowane i co zostało dodane. :-P
Co do "spalonej ziemi" nie sugeruj się tym, to są jedynie moje obserwacje. Zauważ że ziemia się nie regeneruje jeśli w regionie jest choćby jedna obca armia. W końcu "foraging" działa również na dystans, nie trzeba bezpośrednio stać na terenie odpowiedniej żyzności. oraz nie regeneruje się gdy w danym regionie są 2 twoje armie z dwoma generałami. Chyba również trait "GoodFarmer" 1;2;3 coś pomaga w tej kwestii jednakże nie sprawdzono więc i nie stwierdzono :-P
Zainstalowałem tego moda trzy dni temu SS 6.2- w jaki sposób rozwijają się tu miasta- Czy można zrobić tak aby rozwijały się tj. w normalnym Medieval2?