Na Steamie po 4 ojro wiec jakoś odżałuję te 3 piwa
Wersja do druku
Na Steamie po 4 ojro wiec jakoś odżałuję te 3 piwa
Otóż posiadam pewien problem pobrałem medievala XL z viewtopic.php?f=478&t=11222
pobrałem wersje z chomikuj i gdy uruchamiam grę wchodzę do kampani nie mam opisów frakcji {oprócz tych z podstawki po angielsku}
a z własnej bitwy tylko kilka jednostek.
A i nie mogę włączyć kampani tylko cały czas pisze ładowanie
I czy jest jakiś sposób na naprawienie tego czy może źle pobrałem.
Mógłby mi ktoś podać linki jakie mam ściągnąć z serwisów działających i te różne inne Łatki {mod jest po polsku?}
Z góry dziękuje za odpowiedz i przepraszam za błędy
mam windowsa 7 64bit rozpakowywałęm 7z
Nie jestem pewien i nie chcę tu wprowadzać w błąd. Na pierwszej stronce tego forum masz linki do moda, którego jeszcze ja mam. Te linki ,które są podane w tym temacie przez ciebie, to nie jestem pewien czy to samodzielny mod czy tylko łatki do niego.
Opisów frakcji nie ma jeszcze, jednostki masz ok tylko zaznacz w bitwie gracza ostatnią epokę.. Kampania Ci też działa tylko na słabszych sprzętach pierwsze uruchomienie kampanii długo trwa :)
Faktycznie wystarczyło poczekać.
Ah ta moja cierpliwość
hej wiem że teraz wszyscy spadną skrzeseł ze śmiechu ale jak zainstalować moda który jest podzielony na party?
Każdy part ma instalator czy ręcznie trzeba? Tam gdzie instalator to instalujesz po prostu do folderu mtw2 albo mods pierwszy part, potem to samo z drugim. Jak w 1 jest ,a w drugim nie ma to ręcznie skopiuj i wklej do folderu z modem
Wypakuj pierwszego parta, od razu wypakuje Ci się part drugi i utworzy się folder "MXL". Jego zawartość wklejasz do folderu Mods, ale tak żeby ścieżka wyglądała Medieval II Total War/mods/MXL
Nie przerzucaj tego folderu który Ci się wypakował, tylko ten wewnątrz niego, bo inaczej miałbyś złą ścieżkę Medieval II Total War/mods/MXL/MXL.
Dzięki właśnie ściągam.
Amożna pierwszego parta ze speedy a drugiego z chomikuj?
Jasne, możesz ściągać z różnych źródeł. Jak chcesz to sobie uTorrent ściągnij i przez torrena pobieraj, ja udostępniam.
Nie zapomnij o instalacji łatki, bo bez tego gra się znacznie gorzej:
Skopiować do ..\Medieval II Total War\mods\MXL\data\world\maps\campaign\imperial_cam paign i wybrać zastąp.
http://www.speedyshare.com/qgx9e/descr-strat.txt
http://www.speedyshare.com/TAYGS/campaign-script.txt
Pierwszy plik daje zastrzyk gotówki na początku gry oraz usuwa zbyt duże armie.
Drugi dodaje skrypt zwiększający wpływy kompa co turę. Mimo, iż komputer niby wygląda na bankruta to tak na prawdę ma po prostu mało pieniędzy, ale rozwija się.