Re: Patche - temat zbiorczy
Włączyłem Steam'a i nie pobrało mi nic. Poprzedni patch pobrało automatycznie, nic nie zmieniałem w ustawieniach, nie instalowałem drugiego patcha w wersji "beta". Jak mam sprawdzić czy patch nr 2 został zainstalowany? Jeśli go nie mam, to jak ręcznie spowodować jego zainstalowanie?
Gdy klikam prawym na "Rome II...." w Steam'ie, to pokazuje się "informacje o aktualizacjach", gdzie jest opis drugiego patcha. Nie ma jednak przycisku aktualizacji.
Ja tam mam i5 4gb ram i Radeon hd 7850 i gram sobie na bardzo wysokich w 1920x1080 przyzwoicie a patch dużo rzeczy poprawił więc nie narzekam xD
Patche do Rome zajmują obecnie tak mało, że mogłeś tego nawet nie zauważyć, kwestia kilku sekund i masz już to zainstalowane.
A ja z gtx 770 ,i5 2500k 4.2 i 8 gb ramu nie moge pograc " przyzwoicie " na wysokich :-P
Cytat:
Zamieszczone przez Atari65XE
Cytat:
Zamieszczone przez Vasyshq
Nie wiem, odpaliłem dzisiaj i nie zauwazyłem, żeby coś zassało. Wcześniej miałem beta patch 2. Gram na laptopie i mam to co kolega wyzej. Jest gorzej. Far Cry 3 na srednich ustawieniach może chodzić w granicach 50-60 fps. Rome II na srednio-niskich nie. Pokaz slajdów, podczas kampanii mam teraz ok 15-20. Wyłączone zbedne procesy, steam na offline. Zaczęta nowa kampania, zeby grac na patchu. A kompa mam :
Intel core i5 2,5 GHZ
8 GB Ram
Radeon HD6650M 4GB
Nie wiem, ale na moje oko ta gra powinna chodzić lepiej. Na ULTRA ustawienia się nie nastawiałem ale przy srednich jestem zawiedziony. Tym bardziej, ze chodziła lepiej.
Twoja karta graficzna nadaje się do wyświetlania pulpitu i to na rozdzielczosci max. 1280x768 pikseli , więc akurat w Twoim przypadku nie może być mowy o jakichkolwiek roszczeniach odnośnie pokazu slajdów w R2. Gra działa po patchu płynniej każdemu kto posiada kartę graficzną o chociaz minimalnych predyspozycjach stosowania w grach.
Aha czyli mam rozumieć, że żeby pograć muszę mieć high endową kartę i proca bo tylko na nich działa dobrze. To po co od cholery są te średnie niskie detale ? Bo chyba właśnie po to żeby posiadacze słabszych maszyn mogli się cieszyć grą w normalnym frameracie. Więc przestań gadać na jego kartę bo na mojej jeszcze gorszej ta gra chodzi na ultra detalach przy 40-51 fpsach. To wina twórców że optymalizacja jest skaszaniona.
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Patche do Rome zajmują obecnie tak mało, że mogłeś tego nawet nie zauważyć, kwestia kilku sekund i masz już to zainstalowane.
Jasne. Jak więc sprawdzić, że mam go zainstalowanego?
Cytat:
Zamieszczone przez ziutek913
Ja tam mam i5 4gb ram i Radeon hd 7850 i gram sobie na bardzo wysokich przyzwoicie a patch dużo rzeczy poprawił więc nie narzekam xD
hd7850 to karta niemal 8x wydajniejsza od hd6650, która wydajnościowo nie dorównuje nawet układom zintegrowanym na procesorach Intela za ~200zł np.G2030
Cytat:
Zamieszczone przez Senior
Cytat:
Zamieszczone przez K A M 2150
Proste. Jeżeli możesz uruchomić grę w trybie online to masz już aktualizację, inaczej jest błąd ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Atari65XE
Cytat:
Zamieszczone przez Vasyshq
Nie wiem, odpaliłem dzisiaj i nie zauwazyłem, żeby coś zassało. Wcześniej miałem beta patch 2. Gram na laptopie i mam to co kolega wyzej. Jest gorzej. Far Cry 3 na srednich ustawieniach może chodzić w granicach 50-60 fps. Rome II na srednio-niskich nie. Pokaz slajdów, podczas kampanii mam teraz ok 15-20. Wyłączone zbedne procesy, steam na offline. Zaczęta nowa kampania, zeby grac na patchu. A kompa mam :
Intel core i5 2,5 GHZ
8 GB Ram
Radeon HD6650M 4GB
Nie wiem, ale na moje oko ta gra powinna chodzić lepiej. Na ULTRA ustawienia się nie nastawiałem ale przy srednich jestem zawiedziony. Tym bardziej, ze chodziła lepiej.
Twoja karta graficzna nadaje się do wyświetlania pulpitu i to na rozdzielczosci max. 1280x768 pikseli , więc akurat w Twoim przypadku nie może być mowy o jakichkolwiek roszczeniach odnośnie pokazu slajdów w R2. Gra działa po patchu płynniej każdemu kto posiada kartę graficzną o chociaz minimalnych predyspozycjach stosowania w grach.
Srały muchy będzie wiosna, trawa bedzie lepiej rosła. Far Cry 3, Skyrim. Te gry chodzą bardzo płynnie, przy włączonym DX 11 i średnich a nawet wysokich detalach (Skyrim). Gra jest skopana, na średnich detalach wcale nie wygląda lepiej niż np Empire czy Napoleon, w którego mogę na tym sprzęcie pograć na wysokich i to przy skali jednostek ULTRA. Bez problemu w bitwie mam po 50 fps nie mówiąc o tym, że na mapie kampanii ścinki nie występują. Grało mi się w miare dobrze przed patchem, nie narzekałbym gdyby tak zostało. Tylko czemu teraz jest gorzej?
[quote=K A M 2150]
Cytat:
Zamieszczone przez Senior
Cytat:
Zamieszczone przez "K A M 2150":3298io8g
Proste. Jeżeli możesz uruchomić grę w trybie online to masz już aktualizację, inaczej jest błąd ;)[/quote:3298io8g]
Dzięki. uruchomiło, więc chyba mam.
PS.
Czy mógłby moderator przenieść dyskusję kolegów o kartach graficznych do właściwego działu?