czyli mam wojne ze wszystkimi ?
Wersja do druku
czyli mam wojne ze wszystkimi ?
Tak. Po podziale krainy walczysz z całym światem.
jak uniknąnąć pozdialu krainy ?
Nie osiągać odpowiedniej ilości regionów i zostawić Kioto, ale bez tego się nie wygra.
Kioto to można sobie zostawić chyba na sam koniec.
Nawet jak zostawisz Kioto a osiągniesz ilość prowincji to i tak wybucha. W tę ilość prowincji należy wliczyć wszystkich lenników.
Są modyfikacje, które zmieniają te wydarzenie. The Rights of Man zmienia wiele w rozgrywce, w tym modzie wojna domowa nie skutkuje walką z całym światem, za to podział krainy powoduje nadszarpnięcie relacji dyplomatycznych, przez co dochodzi do zerwań sojuszy, ale nie wojną totalną (warunkiem są dobre relacje).
Jakbyś mi podał link do pobrania tego moda ?
Tutaj coś znajdziesz o tym modzie: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-Road-to-Kyoto
Witam jak zając kioto ,ale sprawa polega na tym że dostają drugą armie jak zająć żeby kioto nie miało drugiej armi ?
Napisz w języku polskim, bo nic nie rozumiem.
Witam jak zając kioto ,ale sprawa polega na tym że dostają drugą armie
Weź dwóch wodzów z pełnymi armiami i zaatakuj ;)
Zaatakuj w nocy
Prosiłbym o poradę. Nie ogarniam do końca spraw technicznych, szczególnie Steam'a. Posiadam Shogun 2 Total War i kilka dlc: blood pack i dwa pakiety jednostek. Od jakiegoś czasu chciałem dokupić Zmierzch ale jakoś nie wychodziło. Dziś, będąc w empiku zauważyłem cudo!!! Z tej pomarańczowej serii, za 35 zł:
- Shogun 2 Total War
- wszystkie dlc do niego (!)
- Świt Samurajów (nie pamiętam czy tak się to nazywa)
- Zmierzch Samurajów
- w ogóle to było tam wszystko
Automatycznie to pochwyciłem, ale biedny student miał przy sobie tylko kasę na Kodeks Cywilny:(
Zakładając, że nie pomylili się w cenie, to jutro lecę to zakupić. I tu moje zapytanie: czy jeśli będę chciał zainstalować te pozostałe dlc, których obecnie nie mam, oraz Zmierzch, to czy będę musiał usunąć mojego obecnego Shoguna 2 i zainstalować wszystko od nowa z nowego zakupu, czy mogę w jakiś sposób doinstalować te dlc do obecnie posiadanych, nie odinstalowując togo co mam?? Chodzi mi o to czy nie będzie tu jakiejś kolizji kodów itp, całkowicie się na tym nie znam:(
Znalazłem tę ofertę:D http://www.empik.com/shogun-ii-total...3,multimedia-p
Wybaczcie z tak długi post;)
Pewny na 100% nie jestem, ale powinno dać radę doinstalować chyba po prostu podasz nowy kod i tego co już masz na dysku Steam nie pobierze tylko braki dogra. Co do ceny to tak to 35 złxD
Z chęcią dowiemy się jaki będzie finał historii.
O kurczę, też muszę się przejść :D, jeśli znajdę to będę miał na zbyciu kod do Shoguna o ile będzie osobny :)
No więc po zajęciach pognałem do empiku i kupiłem:). Po wpisaniu klucza aktywacyjnego Steam pobrał brakujące 2.5 GB i wszytko ładnie działa:D. Cena najlepsza ze wszystkich ofert, nawet te przeceny na Steamie wymiękają;) Polecam!
A teraz idę grać;)
Czy da się zmniejszyć opłatę administracyjną, która powiększa się wraz z ilością posiadanych prowincji?
Witam
jak zaokrętować armię, nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi:(
Trzeba podstawić im okręt (taki zwykły) blisko brzegu i wejść do niego.
Oczywiście nie z każdego miejsca się da. Plaża i port to naturalne miejsca do zaokrętowania armii.
Dzięki za odp. chwila po zamieszczeniu postu sam do tego doszedłem:geek:
Jakaś rada, szogunat zbiera przeciwko mnie koalicje, gdy inny ród ma 23 prowincje, ja mam 16, tak zawsze jest? Gram Date.
O ile się nie mylę, to SI może mieć tyle ile chce, a mimo to nie będzie na niego koalicji. Ten event rozpad czy tam podział krainy uruchamia się tylko gdy gracz przekroczy 14 albo 15 prowincji, poszukaj wcześniej w tym wątku to znajdziesz dokładną liczbę.
Liczba prowincji zajętych przez gracza przy których dochodzi do podziału kraju jest zależna od wybranych warunków zwycięstwa z tego co pamiętam.
Mam pytanie. Jak najlepiej budowac armie w przypadku klanu Togugawa? Chyba sie [cenzura] w pisaniu nazwy klanu ;)
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
witam gra ktoś jeszcze w shoguna bo temat ucichł a gra jest mega wciągająca
Ja bede gral jak oplace abonament imternetowy;)
Wysłane z mojego LG-K350 przy użyciu Tapatalka
Ja dalej gram, bo gra jest niesamowicie grywalna :) Przeszedłem shogunka parę razy bez modów i teraz wypróbowuję mod na podział królestwa.
Witam! z góry przepraszam i kajam się jeśli temat gdzieś już był. Czy komuś Shogun 2 Total War działa na Windows 10? Niestety nie jestem w stanie uruchomić. Może ktoś ma na steamie?
Myśleliście , że macie kompletną wersję Shoguna 2?........Nieprawda! Dopiero z tym modem gra jest kompletna. https://steamcommunity.com/sharedfil...?id=1269172951 Tę bitwę historyczną CA sprzedała do pre-orderów jednemu sklepowi i utraciła do niej prawa. Ale na szczęście jest ten mod.
Prawda :cool:
Załącznik 3283
O kurde. Jak to zdobyłeś? :)
Wystarczyło znać odpowiednich ludzi :)
bedzie promka :) https://lowcygier.pl/darmowe/total-w...armo-na-steam/
Cześc mam problem z pobraniem shoguna na steamie, a wynika to z tego ,że wcześniej kupiłem zmierzch samurajów jako samodzielną gre. Kiedy chciałem wybrać kampanię z podstawki była ona na szaro, a steam mi powiedział, że przecież mam już shoguna w bibliotece. Próbowałem reinstallować lecz nic to nie dało. Macie jakieś pomysły?