takie pytanie bo mnie zastanawia, od tych 85gb w czasie instalacji odejmuje sie te 38 gb co teraz gra zajmuje czy poza tym 85 potrzeba? ^^
Wersja do druku
takie pytanie bo mnie zastanawia, od tych 85gb w czasie instalacji odejmuje sie te 38 gb co teraz gra zajmuje czy poza tym 85 potrzeba? ^^
Ta ogromna ilosc miejsca na dysku mnie zastanawia. Ale tak jak czytalem poprzednie posty WH1 moge usunac ze Steama ?
Ludzie zwykle nie mają większych dysków SSD niż 256 Gb a oni dowalają 85. :F
Leśne elfy będą kompletnie niegrywalne i beznadziejne,z powodu zniesienia ograniczeń w okupacji ich dotychczasowa unikalna mechanika będąca zaletą stanie się wadą,to samo zresztą dotyczy norski a w zamian dostają po 2 dodatkowe sloty na budowę w miastach,no po prostu rewelacja...
Z tego co zrozumiałem to te 85 gb będzie potrzebne tylko na czas instalacji,potem objętość WH2 zmniejszy się do 40 paru gb bo zostaną usunięte pliki "tymczasowe".
Z punktu widzenia gracza elfów, to jest to owszem problem, jednak dla osoby, która gra czymkolwiek innym to spory plus bo do szału doprowadzały mnie sytuacje, gdzie leśne elfy podbijały w krótkim czasie całą bretonię i połowę imperium kiedy ja grałem krasnoludami, czy czymkolwiek innym daleko od nich, gdzie nie mogłem sukcesywnie wycinać ich w pień.
Ja i tak tylko leśnymi grałem w koopie, i teraz nic się nie zmieni.
Nie twierdzę,że jest to moja ulubiona frakcja,no ale jednak trochę szkoda,że już dwie odpadają na starcie(Norska też raczej nie zostanie przerobiona) tylko dlatego bo CA było zbyt leniwe i nie zostały one przystosowane do nowej mechaniki. Zresztą to się tyczy prawie wszystkich ras z jedynki,bo żadna nie dostanie rytuałów ani niczego specjalnego poza paroma dodatkowymi budynkami. Ogólnie ME są wydane ewidentnie za szybko i dostajemy raczej wersję beta,niezbyt nadającą się do gry. Jak zwykle nadzieja w moderach,którzy pewnie jakoś dopracują rasy z jedynki.Cytat:
Z punktu widzenia gracza elfów, to jest to owszem problem, jednak dla osoby, która gra czymkolwiek innym to spory plus bo do szału doprowadzały mnie sytuacje, gdzie leśne elfy podbijały w krótkim czasie całą bretonię i połowę imperium kiedy ja grałem krasnoludami, czy czymkolwiek innym daleko od nich, gdzie nie mogłem sukcesywnie wycinać ich w pień.
Nie,na czas instalacji będzie zajmował 85,po instalacji 42,5.
Jeśli dobrze zrozumiałem ludzi z transmisji to leśne będą mogły się na Elfiej wyspie normalnie osiedlać.
No ale to i tak jest bull dla leśnych i norsmenów...
Mnie ciekawi, czy dorzucą w ramach Mortal Empires jakieś nowe achievki. No bo jednak bez nich to nie zawsze jest fajnie.