Poczekaj do kalendarzowej zimy, wtedy ruszy steamowa promocja i się przekonamy. ;)
Wersja do druku
Poczekaj do kalendarzowej zimy, wtedy ruszy steamowa promocja i się przekonamy. ;)
Szanowni koledzy - krótka piłka...
Nie jestem aktualnie w formie, aby podejmować dyskusję, w związki z czym mam jedno, krótkie pytanie - czy w kampanii, gdy odniosę zwycięstwo np militarne, to mogę kontynuować grę, żeby odnieść pozostałe zwycięstwa?
Jeśli dobrze pamiętam z poprzednich dyskusji, to odpowiedź brzmi: tak.
Możesz. Sam po wygraniu Spartą miałem kontynuować ale na h/h nie było wyzwania już dla mnie bo nikt nie był w stanie się ze mną mierzyć. Nawet moi buntownicy.
Jakie dostrzegliście "uwstecznienia" w stosunku do poprzednich części? Zauważyłem ich kilka jak np. brak opisów historycznych jak i cutscenek.
Dla mnie największym uwstecznieniem jest podział regionów na prowincje oraz zabranie spoza miasta małych osad, które były w serii od czasów Empire. Niby miało to ułatwić zarządzanie, ale zdecydowanie wolę stary system. Problemy są głównie przy "nawracaniu" regionów na swoją kulturę, bo przez podział prowincji, jest to strasznie sztuczne i na siłę udziwnione. Jak niby kraj ma zachować swoje wpływy w straconym regionie? Poza tym, dzięki temu systemowi, miasta takie jak Syrakuzy, Lilybaion czy Pergamon nie mają murów:confused:...
Uwstecznienie? S1 miał filmiki z zabójstw, dopiero potem M2. Czy to znak, że M1 i R1 były uwstecznione? ;>
Brak opisów historycznych mi nie przeszkadza, chyba dlatego że wiem wystarczająco dużo.
Moi zdaniem sprawa murów w osadach niestołecznych powinna zostać rozwiązana za pomocą budynku wojskowego(czerwony), którego można a nie trzeba postawić.Mury te, oczywiście nie były takie jak w stolicy regionu. Przydatne to by było w regionach dopiero co podbitych.
Ja natomiast mam problem od ostatniego patcha z "nawracaniem": na swoją kulturą. Niby region należy do mnie, nie ma obcych agentów, armii, a ona spada..
Czy jakiś mod przywraca "drzewko budynków" sprzed parcha 15??
Ja bym chciał aby po bitwie, czyli w podsumowaniu zaznaczyli gwiazdą oddział który zabił wrogiego generała.
Tak sobie obejrzałem materiały związane z Atillą i się zastanawiam, jak myślicie jest jakaś szansa że po premierze Atilly CA wypuści do Rome 2 patcha z ujednoliconymi do Atilly funkcjonalnościami interfejsu ? Mam na myśli np. dużo bardziej przejrzyste okno zarządzania armią/generałem albo drzewko rodowe... Kurcze dlaczego nie mogli tego tak zrobić od początku.