Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Pozwolę się z Tobą nie zgodzić. Wiara może istnieć tylko wtedy gdy brak dowodów. Gdy pojawiają się dowody, to już nie wiara a wiedza.
Cały czas o tym piszę... lol... :shock: Dobra, twardogłowych nic nie przekona. Stare przysłowie mówi "pijanemu ustąp głupiemu wybacz". Wybaczam i odpuszczam ten temat. :roll: Na zakończenie mały cytacik:
"Jestem głęboko wierzącym ateistą." Albert Einstein
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Dobra, twardogłowych nic nie przekona.
Dodam tylko, że do zmiany ulubionych poglądów trudno kogoś przekonać "na żywo", a cóż dopiero przez internet ;)
A poza tym, każdy z nas zdąży umrzeć i wtedy przekona się osobiście, kto miał rację w tym sporze :lol:
Tylko nie napiszesz tego nam tutaj na forum ;)
Ja to w ogóle nie rozumiem o co Wy się spinacie. Niech każdy będzie mądrzejszy sam dla siebie. Katolicy jacy są tacy są. Nikt ich nie zmieni. Ateiści tak samo.
Jak macie tak sobie wypominać kto gorszy i dlaczego to zapraszam na konfrontacje sztuk walki najlepiej :P
Dyskusja w tym temacie chyba nigdy nie będzie miała końca...
Zajmijcie się poważniejszymi problemami dręczącymi Polskę. Np wzrost akcyzy.
"... Na koniec roku ogromną popularnością cieszyło się zestawienie cen sprzed 5 lat jednego z Internautów. Jak pisze, trafił na ulotkę z "Biedronki" z końca 2008 roku z listą produktów i ich ceną..."
http://niezalezna.pl/50143-od-nowego-ro ... -od-2008-r
Konkluzja: "
Wzrost wynagrodzenia o 30%
Wzrost ceny przykładowych zakupów o 91%
A 2014 rok, będzie pewnie jeszcze lepszy! :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Mopisłav
Tylko nie napiszesz tego nam tutaj na forum ;)
Ja to w ogóle nie rozumiem o co Wy się spinacie. Niech każdy będzie mądrzejszy sam dla siebie. Katolicy jacy są tacy są. Nikt ich nie zmieni. Ateiści tak samo.
Jak macie tak sobie wypominać kto gorszy i dlaczego to zapraszam na konfrontacje sztuk walki najlepiej :P
Dyskusja w tym temacie chyba nigdy nie będzie miała końca...
Zajmijcie się poważniejszymi problemami dręczącymi Polskę. Np wzrost akcyzy.
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Dobra, twardogłowych nic nie przekona.
Dodam tylko, że do zmiany ulubionych poglądów trudno kogoś przekonać "na żywo", a cóż dopiero przez internet ;)
A poza tym,
każdy z nas zdąży umrzeć i wtedy przekona się
osobiście, kto miał rację w tym sporze :lol:
No proszę, myślałem że "dyskusja" się już skończyła "kulturalnym trzaśnięciem drzwiami" i nazwaniem oponentów twardogłowymi ale ktoś jeszcze musiał wtrącić swoje trzy grosze nie na temat. Bo spór ani nie był o to czy Bóg istnieje, nie był też o to jacy są katolicy a jacy ateiści. A co do akcyz to to jest forum Total War a nie parlament, forumowicze nie są od tego aby zajmować się poważnymi problemami dręczącymi Polskę.
Cytat:
Zamieszczone przez Dagorad
A co do akcyz to to jest forum Total War a nie parlament, forumowicze nie są od tego aby zajmować się poważnymi problemami dręczącymi Polskę.
:shock: :shock: :shock:
"Agora
Miejsce codziennych dyskusji obywateli wielkiego Rzymu na tematy polityczne, społeczne, ideologiczne, filozoficzne i wszelkie poważniejsze. " - no to proponuję zmienić opis i przeznaczenie tego działu :lol:
???? Przecież napisałem mojego posta w odpowiedzi na "Zajmijcie się poważniejszymi problemami dręczącymi Polskę. Np wzrost akcyzy.". Naprawdę trzeba tłumaczyć że chodziło mi o to że forumowicze mają prawo pisać o bzdetach a nie tylko o poważnych sprawach?
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
"... Na koniec roku ogromną popularnością cieszyło się zestawienie cen sprzed 5 lat jednego z Internautów. Jak pisze, trafił na ulotkę z "Biedronki" z końca
2008 roku z listą produktów i ich ceną..."
http://niezalezna.pl/50143-od-nowego-ro ... -od-2008-r
Konkluzja: "
Wzrost wynagrodzenia o 30%
Wzrost ceny przykładowych zakupów o 91%
A
2014 rok, będzie pewnie jeszcze lepszy! :lol:
Niezalezna jest jak zwykle niezalezna od rozumu. Żeby to porównanie mogło choć udawać rzetelne trzebaby porównac ceny w tym samym sklepie najlepiej w tej samej promocji świątecznej (gdzie sklepy specjalnie obniżają ceny niektórych produktów, żeby ludzie u nich kupili także inne rzeczy).
Primo to srednie wynagrodzenie wzroslo o ca. 20% (stat.gov.pl), secundo to nawet sprawdzajac pierwsza z brzegu make (http://www.dlahandlu.pl/koszyk/typ/sypkie,8.html - tutaj porwanie obejmuje tylko sklepy internetowe gdzie ceny sa jednak nei takie znow nieskie, ale w biedronce nie znalazlem w gazetce takowej) mamy rozstrzal cen od 1,18 do 2,75 wiec teraz moge sobie zrobic porownanie, ze kosztowala 0,95 a kosztuje 3zl... :?
W dodatku na powyzszej stronie mozna sobie zobaczyc historyczne ceny, np. rzeczona maka:
http://www.dlahandlu.pl/koszyk/towar/ma ... kg,21.html
Teraz jest nawet tansza niz byla w 2009...
http://www.regiopraca.pl/portal/prawo/z ... e-i-swieta
idą zmiany na lepsze!
dojdą kolejne dni, w których będzie można zarobić 5zł/h ;_ ;
ku chwale kapitalistycznej ojczyzny!
Śmieszysz mnie Glaca i Tobie podobni... Pracowałem w wielkiej korporacji, tylko na kontrakcie z firmy zewnętrznej i była to najlepsza moja praca patrząc na kasę, atmosferę... To, że miałbym popracować w jakieś sobotę, niedziele czy święto nie stanowiłoby problemu.
Wiem, że dobrą pracę jest znaleźć dosyć ciężko ale cóż, jak się nie ma co się chcę to szuka się "byle czego" albo przenosi do większego miasta, za granicę.... jeżeli i tam się nie udaję, to niestety problemów szukać należy w sobie, a nie w państwie, kapitalizmie czy ufoludkach... Rynek nie jest idealny, a nawet daleko mu do idealności ale cóż życie, wole to niż zniżanie/równanie wszystkich do niższego poziomu w socjalizmie, żeby wszystkim było "podobnie"... po za tym to utopia.
Btw., tak to są zmiany na lepsze.