Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Pracuję na zleceniu, dodatkowo na akord i mi tam to pasuję, sam to sobie wybrałem. Wolałem mieć nienormalizowany czas pracy jako archiwista, ile wyrobie tyle mam kasy
To się ciesz, że masz wybór. Inni nie mają tyle szczęścia i możliwości. Akord jest dobry, jeśli normy nie są naliczone z kosmosu. U nas tak z 10 lat wstecz z pracą nie było problemu. Chciałeś zmienić robotę bo coś Ci nie pasowało, poszedłeś gdzie indziej. Na przestrzeni 3 - 4 lat wykończyły się dwie firmy. Razem prace straciło prawie 2 tysiące ludzi. Jak się domyślasz prywaciarze "rzetelnie" to wykorzystują do dziś.
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Ja wyjechałem.... moje rodzeństwo nie, z mojej byłej klasy w liceum pewnie by się to kształtowało tak, że 20% większe miasta (niekoniecznie Wawa.... Poznań, Wrocek i Gdańsk to też niezłe "punkty), 40% zostało w Ostrołęce, a 40% zagranica, nie tylko UE. Z tego co wiem większość sobie radzi, najśmieszniejsze, że kumpel który sobie lubił poćpać został ratownikiem medycznym :lol: Dlatego naprawdę, jak słyszę, że jest ciężko, praca za 5zł itd., zawsze mamy jakiś wybór, jak te 40% którzy wyjechali za granicę, o dziwo byli to Ci z gorszymi ocenami i naprawdę co niektórzy z "głupotą w oczach" oraz niezaradnością.... a teraz jeden zmienia sobie na FB fotki aut jakimi jeździ w stanach :lol: , drugi płodzi dzieci w UK itd. Naprawdę jak się chcę.....
Natomiast tutaj się z tobą po części zgadzam. Chęci to duży procent sukcesu, natomiast nie każdy ma szanse i tkwi w gównie. Sam też mam kolegę ze szkoły średniej. Uczeń przeciętny, leń. Był po technikum tech. żywienia. Z pracą u nas po tym kiepsko. Skończył szkołę średnią i zapisał się na kurs spawacza. Z reguły pracuję w firmie na miejscu, ale zdarza się, że jeździ też w delegacje. Zarabia bardzo dobrze i co najważniejsze jest zadowolony.
Cytat:
PS: Zadziwiające jak w dzisiejszym świecie łatwo o zadufanie w sobie. W tym wypadku- ateiści uważają się za logicznych, wszystkowiedzących, twardo stąpających po ziemi. Prawda jest jednak inna, wierzą w kosmitów, w nieudowodnione teorie wielkiego wybuchu, w to że 3 tygodniowy płód nie jest człowiekiem (a czym- krowa z tego wyrośnie czy słoń? Ma DNA krowy, słonia czy człowieka?). Ale jak coś to ich jakakolwiek wiara nie dotyczy, oni "nie wierzą tylko wiedzą". Hipokryzja.
Zadziwiające jest to, że nie jesteś skłonny do przeczytania definicji prostego pojęcia. Potem piszesz rzeczy takie jak te:
Cytat:
Zgadzam się, ateista to osoba niewierząca, jak najbardziej tak się ich nazywa. Lecz jeśli ateistę nazwę osobą wierzącą w nieistnienie Boga to nie popełnię błędu logicznego ani językowego. Błędem jest stwierdzenie "wiem że Bóg istnieje" oraz "wiem że Bóg nie istnieje" gdyż wiara stoi w sprzeczności z logiką. Właściwe jest stwierdzenie "wierzę, że Bóg istnieje" oraz "wierzę, że Bóg nie istnieje". Dlatego pisałem, że absurdem jest dyskutowanie tej kwestii.
co niestety ukazuje że nie rozumiesz pojęć którymi operujesz. Wiara jest z definicji procesem uznania za prawdziwe tezy, której nie można zweryfikować. Nie można wierzyć w prąd, bo ten po prostu istnieje, co można empirycznie i racjonalnie udowodnić. Nie można wierzyć też w istnienie słońca, bo to jest po prostu najzwyklejszym faktem, również weryfikowalnym. Wierzyć można w: boga, ufo, czy świętego mikołaja, ponieważ istnienia żadnego z wyżej wymienionych nie można w sposób jednoznaczny zweryfikować. Najwyższy czas zrozumieć, że wiara w coś jest procesem jednokierunkowym - wierzy się w istnienie, a nie nieistnienie, ponieważ taki zabieg daje pole do kompletnie bezzasadnych nadużyć. Jeżeli chcesz argumentować nieistnienie, to nie przy pomocy pojęcia wiary, bo ono ma jasno określone reguły funkcjonowania w ramach logiki i języka.
Cytat:
No fajnie, właśnie obraziłeś wszystkich ludzi wierzących.
Nie. Wyraziłem swoje zdanie. Według mnie wiara w XXI wieku jest zbrodnią na umyśle ludzkim.
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Według mnie wiara w XXI wieku jest zbrodnią na umyśle ludzkim.
Wierzysz w ta swoja teorie czy tylko ja wymysliles liczac na szeroka akceptacje spoleczenstwa w te kilka slow ktore tworzac zdanie wydaja sie,wedlug ciebie,nawet inteligentne?
Cytat:
Według mnie wiara w XXI wieku jest zbrodnią na umyśle ludzkim.
Przeniesione do łapu capu.
http://fakty.interia.pl/prasa/news-gaze ... Id,1085684
Kolesie trzymają się nieźle. Jak takie rzeczy czytam to z czułością myślę o Jarkowej IV RP i łapaniu łapowników :roll:
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
"Łapanie łapowników" za Jarka :D to się napali, najpierw działał agent Tomek a jak PiS odszedł od korytka to nagle się okazało, że działania CBA często nie były zgodne z prawem. Chyba, że uznamy za istotny sukces rozmontowanie własnych rządów :lol:
Ojejejej a przekręciara Blida by żyła i mogła dalej kręcić lody na bezczelnego. Biedaczka, jak oni śmieli ją aresztować :roll: Walka z korupcją to jedno z bardziej namacalnych osiągnięć rządów PiS. Wiem, że Twój kochany Tusk Vision Network nagłaśniał przypadki niekompetencji paru pajaców z CBA ale przynajmniej coś się robiło w dobrym kierunku i przekręciarze nie czuli się pewnie. Bali się dawać koperty pod stołem, bo groziło to nagłym wjazdem pał na chatę. Teraz za Twojego wspaniałego Słońca Peru mogą dawać NAD stołem i bez ryzyka czego przykładem jest powyższy link. Prokuratura i sądy bronią bandytów a CBA stało się kolejnym fasadowym tworem, kreatorem posadek dla pociotków.
Cytat:
a jak PiS odszedł od korytka to nagle się okazało, że działania CBA często nie były zgodne z prawem.
A czego się spodziewałeś? Że POpaprańcy będą się dobrze wypowiadać o pomyśle swoich przeciwników politycznych? Typowe myślenie leminga.
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Ojejejej a przekręciara Blida by żyła i mogła dalej kręcić lody na bezczelnego. Biedaczka, jak oni śmieli ją aresztować :roll: Walka z korupcją to jedno z bardziej namacalnych osiągnięć rządów PiS. Wiem, że Twój kochany Tusk Vision Network nagłaśniał przypadki niekompetencji paru pajaców z CBA ale przynajmniej coś się robiło w dobrym kierunku i przekręciarze nie czuli się pewnie. Bali się dawać koperty pod stołem, bo groziło to nagłym wjazdem pał na chatę. Teraz za Twojego wspaniałego Słońca Peru mogą dawać NAD stołem i bez ryzyka czego przykładem jest powyższy link. Prokuratura i sądy bronią bandytów a CBA stało się kolejnym fasadowym tworem, kreatorem posadek dla pociotków.
Cytat:
a jak PiS odszedł od korytka to nagle się okazało, że działania CBA często nie były zgodne z prawem.
A czego się spodziewałeś? Że POpaprańcy będą się dobrze wypowiadać o pomyśle swoich przeciwników politycznych?
Ha Ha :D walka z korupcją jako sztandarowe hasło PiS-u nie wypaliło, a jak nawet będziemy twierdzić, że wypaliło to agenci tej instytucji byli niczym ślepi rewolwerowcy, którzy siekali kulami gdzie popadło :lol: postrzelili nawet swoich przy okazji ;)
Sztandar tej instytucji - osławiony agent Tomek, który tak dzielnie zwalczał korupcje sam wręczając łapówki przy okazji (co było wówczas niezgodne z prawem) gdy został posłem nagle pokazał swoje prawdziwe oblicze.
Listwa wpadek CBA jest długa - Sawicka, burmistrz Helu M. Wądowski, nocne przesłuchania, działania niezgodne z prawem, nie ma co ta instytucja potrafi walczyć z korupcją, szkoda tylko, że zamiast szukać przestępstwa sami wolą do niego nakłaniać.
Niech Żyje Jaśnie Oświecony Prezes i jego ekipa :D należy tylko czekać aż dojdzie do władzy byś w końcu mógł żyć w wymarzonej przez siebie Polsce :D
-------------------------------------------------------
A propo wymarzonej Polski :D jak powiedziała tak zrobiła ;)
http://wpolityce.pl/wydarzenia/71248-ru ... -czlowieka
"Celem zespołu jest obrona tożsamości płciowej człowieka i praca na rzecz wprowadzania zmian legislacyjnych mających na celu obronę praw tradycyjnej rodziny i wspieranie polityki prorodzinnej."
Cytat:
Ha Ha walka z korupcją jako sztandarowe hasło PiS-u nie wypaliło, a jak nawet będziemy twierdzić, że wypaliło to agenci tej instytucji byli niczym ślepi rewolwerowcy, którzy siekali kulami gdzie popadło postrzelili nawet swoich przy okazji
Może jakieś fakty zamiast Twojego myślenia życzeniowego :?:
Cytat:
Sztandar tej instytucji - osławiony agent Tomek, który tak dzielnie zwalczał korupcje sam wręczając łapówki przy okazji (co było wówczas niezgodne z prawem) gdy został posłem nagle pokazał swoje prawdziwe oblicze.
A ja myślałem że sztandarem tej instytucji był Kamiński... Kaczmarka sobie postawił na celowniku Tusk Vision Network. Żeby zdyskredytować jakąś instytucję w oczach lemingów najlepiej drążyć wokół jednego (najlepiej najgłupszego) jej przedstawiciela i twierdzić że taka jest cała instytucja. Polski leming jest mało wymagający co do logiki i faktów więc się na takie proste zabiegi łapie.
Cytat:
Listwa wpadek CBA jest długa - Sawicka, burmistrz Helu M. Wądowski
Przecież to jest jedna sprawa LoL. Poza tym może trochę faktów:
Cytat:
1 października 2007 została zatrzymana przez funkcjonariuszy CBA w związku z podejrzeniem przyjęcia korzyści majątkowej za próbę tzw. ustawienia przetargu publicznego, wspólnie z burmistrzem Helu Mirosławem Wądołowskim. Posłanka została zatrzymana po odebraniu drugiej raty pieniędzy. 16 października 2007 na konferencji zorganizowanej przez szefa CBA przedstawiono część materiałów operacyjnych. Na zaprezentowanym materiale filmowym uwidoczniono, jak posłanka przyjęła torbę z ustaloną wcześniej, pierwszą ratą w wysokości 50 tys. zł. Następnego dnia została usunięta z Platformy Obywatelskiej. Zrezygnowała również z kandydowania do Senatu. W swoim oświadczeniu wydanym 17 października 2007 Beata Sawicka zasugerowała, że została wytypowana i uwikłana w sytuację korupcyjną, przez mającego nieszablonowo działać funkcjonariusza CBA (którym okazał się Tomasz Kaczmarek, określany jako "agent Tomek") przy pomocy "miłych i czułych sms-ów, kwiatów" oraz "upominków". Sugerowała, że została uwiedziona i zmanipulowana. Szef CBA Mariusz Kamiński nazwał te informacje oszczerstwem i podkreślił, że wszystkie spotkania agenta CBA z Beatą Sawicką są udokumentowane. Beata Sawicka złożyła zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa, wskazując, że funkcjonariusze CBA, "uciekając się do wyrafinowanych i nieetycznych praktyk, przekraczając swoje uprawnienia, mogą bezkarnie wzbudzać u obywateli zamiar popełnienia przestępstwa". Postępowanie w tej sprawie umorzono w 2010 wobec niestwierdzenia znamion czynu zabronionego i uznania, że funkcjonariusze działali w ramach prawa. 5 listopada 2007 w Poznaniu Beata Sawicka po zakończeniu kadencji została ponownie zatrzymana przez funkcjonariuszy CBA. 7 listopada Sąd Rejonowy w Poznaniu odrzucił wniosek o jej tymczasowe aresztowanie oraz uznał zatrzymanie za bezzasadne. 19 listopada 2007 Sąd Okręgowy w Poznaniu, uwzględniając częściowo zażalenie prokuratora, zdecydował, że musi ona wpłacić 300 tys. zł poręczenia majątkowego, co była posłanka uczyniła. 20 listopada 2007 Beata Sawicka zwróciła kwotę 50 tys. zł otrzymaną od agentów CBA. W czerwcu 2008 akt oskarżenia w tej sprawie został skierowany do sądu. Przewód sądowy w procesie karnym rozpoczęto 5 października 2009. 18 kwietnia 2012 w mowie końcowej prokurator wniósł o wymierzenie jej za korupcję oraz nakłanianie do płatnej protekcji kary 5 lat pozbawienia wolności i 54 tys. zł grzywny. Wyrokiem z 16 maja 2012 została przez sąd I instancji uznana za winną popełnienia zarzucanych jej czynów i za to skazana na karę 3 lat pozbawienia wolności, pozbawienie praw publicznych na 4 lata, przepadek uzyskanej korzyści majątkowej oraz grzywnę. 26 kwietnia 2013 Sąd Apelacyjny w Warszawie zmienił zaskarżony wyrok i prawomocnie uniewinnił Beatę Sawicką od popełnienia zarzucanych jej czynów. Według ustnych motywów orzeczenia podstawą takiej decyzji było uznanie działań operacyjnych stosowanych przez funkcjonariuszy CBA za nielegalne, co dyskwalifikowało zebrany materiał dowodowy. Sąd ten potwierdził ustalenia co do faktu, iż Beata Sawicka przyjęła korzyść majątkową, za co odpowiada moralnie. W związku z toczącym się postępowaniem w 2010 Beata Sawicka złożyła dwie skargi konstytucyjne, w sprawach których Trybunał Konstytucyjny w 2012 umorzył postępowania
Sprawa jak widać tego samego typu jak u synowej Gierka- chociaż wcześniej dostała wyrok jaki się należał to sąd apelacyjny stwierdził, że Sawicka "przyjęła korzyść majątkową, za co odpowiada moralnie". No spoko, POlskie sądy kompradorskie są niezawodne :lol:
Cytat:
Niech Żyje Jaśnie Oświecony Prezes i jego ekipa należy tylko czekać aż dojdzie do władzy byś w końcu mógł żyć w wymarzonej przez siebie Polsce
Pal licho ze mną, przetrzymałem i Kaczora i Tuska ale gorzej z Tobą- tak się boisz Kaczyńskiego u władzy i wskrzeszenia prawdziwego CBA jakbyś co najmniej miał jakiś przekręt na sumieniu :lol:
Cytat:
"Celem zespołu jest obrona tożsamości płciowej człowieka i praca na rzecz wprowadzania zmian legislacyjnych mających na celu obronę praw tradycyjnej rodziny i wspieranie polityki prorodzinnej."
Idea słuszna, na idei się zapewne skończy.
Cytat:
Wierzysz w ta swoja teorie czy tylko ja wymysliles liczac na szeroka akceptacje spoleczenstwa w te kilka slow ktore tworzac zdanie wydaja sie,wedlug ciebie,nawet inteligentne?
To nie jest kwestia wiary :)
Jeżeli w XXI wieku, przy takim a nie innym poziomie wiedzy nie tylko czysto formalnej (fizycznej itd), ale i historycznej czy społecznej, ktoś nie dostrzega absurdu wiary w mityczne stwory mające wpływ na kreację wszechświata i losy człowieka, nie dostrzega oczywistych procesów zachodzących przy tworzeniu każdej kolejnej religii, ich celów i skutków, to naprawdę, uwłacza swojemu umysłowi.
No ale trudno rozmawiać na pewnym poziomie z ludźmi, dla których wyznacznikiem prawdy jest kawałek papieru uwiarygadniający sam siebie, napisany przez ludzi, o których nikt nic nie wie, bo przecież w tej sytuacji jedyne co możecie zaoferować to właśnie argumentacja na zasadzie: "ty też wierzysz w nieistnienie" albo "przecież w piśmie jest napisane..."
Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Jeżeli w XXI wieku, przy takim a nie innym poziomie wiedzy nie tylko czysto formalnej (fizycznej itd), ale i historycznej czy społecznej, ktoś nie dostrzega absurdu wiary w mityczne stwory mające wpływ na kreację wszechświata i losy człowieka, nie dostrzega oczywistych procesów zachodzących przy tworzeniu każdej kolejnej religii, ich celów i skutków, to naprawdę, uwłacza swojemu umysłowi.
Co ma wiara wspolnego z umyslem ;) ?
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Kazda akcja pociaga reakcje i to jest logiczne posuniecie dzieki ktoremu,byc moze,uniknie sie tak zalosnych sytuacji jakie mialy miejsce w Rybniku-Chwalowicach.Swoja droga rzad nie zaluje pieniedzy podatnikow na wdrazanie "gender"
http://niezalezna.pl/50354-kancelaria-p ... gii-gender
A dzieciaki wciaz gloduja ale kogo to obchodzi?Z pewnoscia nie ekshibicjonistow z objawami schizofrenii,tzn."genderowcow" ;)
http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... ienia.html