Zwłaszcza te z Córami Marsa i zwierzętami. ;D
Wersja do druku
Czy też wam się pobiera 71 kB?
Też bym był za wyjściem takiego DLC. Tylko Ca na okres królestwa mósiałoby się postatać i utworzyć porządne drzewko rodowe.
Zastanawiam się nad tym, co czytam na temat vanilii, że obecnie jest już grywalna, itd. Otóż dzisiaj stwierdziłem sobie, że póki twórcy DeI nie przygotują aktualizacji pod WoS, to zagram sobie w minikampanię na wersji vanilli. Pierwsza bitwa lądowo-morska i w momencie, gdy zauważyłem odgrywane animacje kolizji statków, podczas gdy znajdowały się od siebie w odległości 1/3 długości okrętu, albo że okręty sojusznicze nachodziły na siebie, jakby nie były z materii, wcisnąłem Esc i wyszedłem z gry. Na efekty potyczki lądowej nie chciało mi się nawet patrzeć.
Nie wyobrażam sobie grania bez modów w tę grę.
To dobrze, że nie grałeś w kampanię, bo tam nawet Syrakuzy nie mają murów obronnych. Poprawili mapę w DLC imperator Augustus, tutaj mapę uważam za nareszcie grywalną.
Ale generalnie na lądzie nie jest tak źle, jest w miarę zachowana realistyka.
Grałem kampanię, kwestia murów obronnych dotyczy nie tylko Syrakuz, ale przykładowo też Pergamonu. Głupi i całkowicie nieuzasadniony historycznie pomysł, by udostępniać mury wyłącznie stolicom prowincji.
Ludzie, bo to jest Creative Assembly, firma, która by nawet z Cezara mogłaby śmiało zrobić zaledwie dygnitarza. Zresztą już w Attyli pokazują swoją głupotę niestety. Także ten wybryk z Pergamonem i Syrakuzami to nic. Ja jako gracz multiplayer mogę sobie darować takie szczegóły jak te miasta bez murów. Gorzej, jak jednostki są zrobione na odwal się jak w Attyli ;) lub gdy się okazuje, że słonie są tak silne, że np. Legioniści Galaccy czy np. Zaprzysiężeni mogą skosić oddział słoni w pojedynkę ;)
Te mury im tak w pięty poszły, że z rozpędu - po Syrakuzach w HatG - dali je też Sparcie w WoS. To się nazywa "mistrzostwo". :lol: Pewnie nie wiedzieli jak wybrnąć z faktu, że Sparta jest stolicą prowincji, a nie mogli zmienić kodu, bo wtedy gracze by zaczęli się burzyć: "hej, jak to, Sparcie zabrać mury mogliście w DLC, a w głównej kampanii dodać je, np. Pergamonowi już nie?".
Sam Wrath of Sparta nie mam, ale może dla osiągnięć pójdę tej kampanii na litość i kupię ją i się przekonam co do tych murów Sparty :D
Smutek, żal i rozczarowanie. Jeden z moich ulubionych konfliktów okresu starożytności, a zrobiony całkowicie na odwal, żeby tylko skusić graczy Spartą. Po braku Sycylii, czy takich miast jak Epidamnos oraz Potidaja (od których wszystko przecież oficjalnie się zaczęło) zawiodłem się. Stwierdziłem, że zaczekam z kampanią na DeI.