Klaustrofobiczne boisko? Co to ma oznaczać? :DCytat:
Zamieszczone przez kretu19955
Co do podań to właśnie odczułem w PES okropną zmianę. Często podania nie lecą gdzie trzeba. W FIFIE piłka automatycznie leci do piłkarza, który jest w strefie. W PES jest teraz niestety samowolka piłki. Ma to swoje też dobre strony, ale ja to zaliczam ogólnie na minus. Manualne podania to dobre rozwiązanie dla konsolowców. Oczywiście można kupić sobie kontrolera na PC, ale wielu gra nadal na klawiaturach.
Grafika? FIFA jest teraz bardzo szczegółowa (a ustawienia można jeszcze bardziej podkręcić edytując pewne pliki). Zaletą grafiki w PES jest niesamowita dbałość o twarze czego nie ma FIFA. FIFA natomiast teraz oferuje ładniejszą grafikę ze względu na lepsze operowanie światłem. Przybliżenie wersji PC do konsolowej zrobiło swoje, a nie bez przyczyny FIFA króluje na konsolach.
W PES zepsuli system dryblingu. W PES2010 był świetny, ale oczywiście KONAMI chciało dokonać jak najwięcej zmian.
Wszystko jest gorsze? Nie odkryję Ameryki jak powtórzę coś co roku jest wałkowane. Oprawa audio miażdży PES'a. Animacje są o wiele płynniejsze i lepiej wyglądają. Czekam na kontrę ;)