Thori Bruksson
Chyba tak odpowiedział thori , po czym wstał i do barmana powiedział piwo czarne i temu tu medykowi też , podziękował za pomoc i poszedł usiąść do stolika czekając na piwo .
Wersja do druku
Thori Bruksson
Chyba tak odpowiedział thori , po czym wstał i do barmana powiedział piwo czarne i temu tu medykowi też , podziękował za pomoc i poszedł usiąść do stolika czekając na piwo .
Talwi Frostig Thori Bruksson Heinrich Arberic Glamdring
Głowa karczmarza wyłoniła się ponad ladą, rozejrzał się szybko na boki i odparł Już pędzę, proszę, to w ramach podziękowania za pomoc po czym zaniósł zamówione czarne piwa Thoriemu i Talwiemu. Zaraz wrócił i zaniósł jedno jasne piwo do drugiego stolika.
Mithrandir
Rudy zgrzytnął zębami i odparł Podejrzewam, że tak samo jak my nie mamy co liczyć na uregulowanie długu karczmarza, półtorej korony
Techniczny:
W ramach podziękowań macie jedno darmowe piwo i darmowy nocleg we wspólnej sali. I normalne ceny, a nie świąteczne, przy innych zamówieniach (np jedzenia).
Mithrandir
Gdy krasnolud odpowiedział, asur przełożył sakwe podróżną na swój przód i wyciągnął z niej sakiewiewke z monetami
Wyciągnął monety i podał je RudemuCytat:
Hymmm, masz te monety, niech dług człowieka zostanie zapominamy...
Obrócił się i poszedł w stronę karczmy by dołączyć do nie typowej grupy w karczmieCytat:
... a teraz pójdę się w końcu czegoś napić
//tracę 1kz 10s, zostaje mi 3kz 6s
Prowiant lepszej jakości [8 dni -imperialny tydzień]
60PD
Heinrich Arberic
To co, Glamdring? Po piwku? Mamy chyba farta, że nie doszło do walki, a z chęcią zdzieliłbym halabardą dwójkę tamtych zbirów.
Glamdring
Chętnie się napiję. Jutro czeka nas ciekawy dzień. W końcu wyjdziemy z tego miasta i być może przestaniemy wpadać na gburowatych krasnoludów... Po wypowiedzeniu słów zajął miejsce przy stole razem z Heinrichem. Mam do Ciebie prośbę przyjacielu. Dzisiejszego dnia fortuna mi nie sprzyjała, mógłbyś pożyczyć mi drobną kwotę na jakąś strawę? Ureguluję mój dług zaraz po tym jak zdobędę pieniądze.
Talwi Frostig
Talwi pociągnął solidny łyk piwa i przeprosił na chwilę krasnoluda.
Wybacz, muszę się czegoś dowiedzieć. Zaraz wracam.
Podszedł do karczmarza i zapytał szeptem.
Co to były za oprychy?
Heinrich Arberic
Oczywiście, mam nadzieję, że zwrócisz. Masz tu trzy złote monety - może się przydadzą. Rzekł Heinrich do Glamdringa i wyciągnął z sakwy trzy złote monety, wręczając je Glamdringowi do elfich rąk. Zobaczymy, czy nie natrafimy na tych Krasnoludów. Dziś pokazali, że będą dość trudnymi kompanami, skoro dali się wciągnąć w tę bijatykę. Chodźmy może do karczmarza, muszę go spytać odnośnie tych bandziorów.
Wstał od stołu, po czym skierował się do Talwiego i karczmarza. Karczmarzu, wiesz może, kim byli ci zbóje?
//Stan sakiewki
5 z, 0 s, 10 m
Prowiant [4 dni]
15 PD
Glamdring
Dziękuję przyjacielu. Elf wstał i uścisnął dłoń Heinricha a następnie podążył za nim do karczmarza.
/stan sakiewki 3z 16s 4m doświadczenie +45PD
Thori Bruksson
Thori podchodzi do kolegi krasnoluda i go budzi po próbie obudzenia wraca do stolika i zamawia śniadanie i czeka na Talwina jak wróci on do niego szykuje się do opowiedzenia historii karaku 8 szczytów .
Thori Bruksson
Fjol jest schlany w trupa, nie dałeś rady go obudzić. W trakcie próby budzenia w pewnym momencie coś wybełkotał, po czym na oślep machnął toporem by się od ciebie odpędzić, jak od jakiejś natrętnej muchy. Na szczęście zdążyłeś odskoczyć. Po czym położył się na drugi bok i znów zaczął chrapać.
Talwi Frostig Heinrich Arberic Glamdring
A, to banda Gerruda. Zajmują się zbieraniem haraczy w tej dzielnicy. A, dla panów którym jeszcze nie podziękowałem jasne w ramach mej wdzięczności? No i za nocleg we wspólnej sali nic nie policzę, gdybyście zdecydowali się tu zostać na noc. odparł zagadnięty.
Mithrandir
Wszedłeś do karczmy i widzisz jak ludzie z elfem rozmawiają z karczmarzem. Białowłosy krasnolud potrząsając śpiącym stara się go bezskutecznie obudzić. Nagle odskoczył przed machnięciem topora pijanego i wrócił do stolika. Gruby obrócił się na drugi bok i śpi dalej. Na jednym ze stolików jest postawiony kufel piwa, co prawda na innym niż wskazywałeś - pewno karczmarz skulony za ladą po prostu nie widział gdzie wskazujesz.
+15 PD za rozwiązanie sprawy z oprychami w sposób pokojowy i uratowanie wszystkich przed stratą PP w nocy
Techniczny:
W ramach podziękowań macie jedno darmowe piwo i darmowy nocleg we wspólnej sali. I normalne ceny, a nie świąteczne, przy innych zamówieniach (np jedzenia).