Witam. Gram w CKII Conclave. Przeszedłem z tribal na feudalizm. I mam taki problem bo pokzuje mi że mojego wojska mam 0. Nie "robi się" że tak powiem. Mam trochę złota to się obronie jakby co na początku ale dlaczego ono się nie robi?
screen z gry
Wersja do druku
Witam. Gram w CKII Conclave. Przeszedłem z tribal na feudalizm. I mam taki problem bo pokzuje mi że mojego wojska mam 0. Nie "robi się" że tak powiem. Mam trochę złota to się obronie jakby co na początku ale dlaczego ono się nie robi?
screen z gry
Czekaj, czekaj. A czy nie powinieneś poza decyzją, przekształcić wioski w stałe osiedla z poziomu prowincji? Czyli prawy przycisk myszy na obrazku stolicy prowincji którą posiadasz i wybierasz odpowiednią opcję. Pewnie nie przekształcenie ich powoduje taki stan rzeczy. Oczywiście przekształcenie zrówna z ziemią budynki wioski. :)
Nie ma problemu. Po prostu po przejściu na feudalizm wojsko się zeruje i dopiero po jakimś czasie zaczyna się odnawiać. Oglądałem filmiki z przechodzenia na feudalizm i właśnie coś takiego zaobserwowałem. Sprawdziłem i rzeczywiście tak jest.
Napisałem bo gram na iron-save więc się obawiałem trochę.
Nie mam innych "pomysłów", musisz poczekać na mocniejszych w te klocki ode mnie.
Jest jakiś sposób na przyspieszenie redukcji wskaźnika badboy? Czekanie na spadki z 50% do 5% w tempie 0.21% miesięcznie trwa ciut długo, a jeszcze sporo zostało mi do podbicia. :)
Szykuje się nowy dodatek. Tym razem "epidemiczny". Do tego będzie parę zmian w gospodarce królestwa...
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=99361
Łupię sobie i łupię, Iberię, Anglię i inne lądy. Dostałem tytuł wikinga i pytanie brzmi: mam przeprowadzić inwazję, więc muszę wypowiedzieć wojnę? Od czego zależy ilość ochotników?
Dlaczego czasami nie mogę łupić pewnych krajów? Opcja łupiestwa włączona cały czas, okręty czekają na dobra.
Dodatek dla lubiących, zakony i tajne stowarzyszenia. Wreszcie będzie można zrealizować, w praktyce, swoje ulubione teorie spiskowe;)
Monks and Mystics
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=101502
Mam problem z jakimś dziwnym bugiem w ck2 mianowicie koszty na utrzymanie armii "blokują" się po jej odwołaniu (czy da się coś z tym zrobić ?)Załącznik 1993
sorry za takie małe zdjęcie, ale na szczęście można powiększyć
Po góra miesiącu powinno wszystko wrócić do normy, chyba że jeszcze czegoś nie rozwiązałeś, np.: najemnicy, flota, własnych pospolitaków. Po liczbach jakie są na tym małym czymś, wnioskuję że to zaawansowana gra, więc stawiam na coś innego: gwardię czy jak zwać drużynę wojów, która jest stałą siłą bojową. Nie pamiętam jak oni zwą się po angielsku (rutines, czy coś takiego). Mają bardzo niski koszt utrzymania w czasie pokoju, ale wystarczy że poniosą straty, to uzupełnianie nie dość że trwa dłuższą chwilę, to jeszcze pochłania ogromne zasoby finansowe.