Stabilność moda podczas bitwy jest słaba, w szczególności na mapach porośniętych lasem, wtedy mam 20 klatek.
Wersja do druku
Stabilność moda podczas bitwy jest słaba, w szczególności na mapach porośniętych lasem, wtedy mam 20 klatek.
Czy ktoś kto gra też ma problem z szarżą wczesnej i zwykłej husari? Ogólnie kawaleri często po prostu sobie skaczą zamiast atakować nie wiem czemu pierwszy raz coś takiego widzę, wygląda jakby włączył się galop i od razu stają i tak w kółko.
To samo jest u mnie.
5 na 10 szarż kończy się niepowodzeniem mam przez to duże straty dość poważny błąd jak dla mnie
To jest beta, błąd znany autorom.
Co ma stabilność do wydajności? Modyfikacja jest bardzo stabilna, a problemy wydajnościowe są raczej winą twojego komputera. Sugeruje obniżyć grafikę.Cytat:
Zamieszczone przez misiek1205
Nie wiem, co się u ciebie dzieje, ale wszystkie moje szarże husarii zarówno na custom battle, jak i w kampanii przebiegły pomyślnie... no, z wyjątkiem sytuacji, gdy husaria była zmęczona - to zrozumiałe.Cytat:
Zamieszczone przez wiciu11111
Fajnie się odtwarza bitwy historyczne ;)
Jak się dobierze odpowiednią ilość frakcji i wojska się poustawia w odpowiednich miejscach to można bardzo realistycznie odtworzyć pola bitew na mapkach ze zwykłego medka.
Mam pytanie. Czy da się przenieść mapki z custom battle moda 1648 do custom battle Ogniem i mieczem?
Nie wiem czy tylko ja mam ten błąd ale gdy zaczynam kampanię Królestwem Neapolu to mam strasznie małe jednostki(piechota 60,jazda 30), innymi państwami nie mam tego problemu. Oprócz tego ostrzał powinien być bardziej skuteczny bo 5 zabitych po salwie to trochę mało.
A z tą szarżą to nie jest tak, jak w vanilli Medievala 2, czyli trzeba pojedynczego, a nie podwójnego kliknięcia do ataku i jazda się rozpędzi po jakimś czasie? Tak przynajmniej napisał jeden z autorów na TWC.
To nie to, Belum Crusis 6.3 chodzi mi przy spadkach nie mniejszych niż 35 klatek w bitwach, na najwyższych detalach z ogromnym rozmiarem jednostek, a w OiM 2 mam na mapie porośniętej lasem średnio około 20 klatek, na mapie bez dużej ilości drzew mam około 25 klatek (przy maksymalnym przybliżeniu na bitwę)
próbowałem i z pojedyńczym i podwujnym kliknięciem jest to samo pierwsza szarża zawsze się udaje ale jak jest potrzebna druga i wycofujesz wojska żeby je znów rozpędzić oddział często zaczyna dzielić się na tych szarżujących normalnie i tych skaczących nie wiem czemu.Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir