Państwo jest w doskonałej kondycji, ale nie mam ochoty na kolejne pytania w stylu, "dlaczego wystawiłeś tak armię". Gdzie ta wystawiona armia to 20 jednostek a armia zagrażająca to 7 jednostek.
Wersja do druku
Państwo jest w doskonałej kondycji, ale nie mam ochoty na kolejne pytania w stylu, "dlaczego wystawiłeś tak armię". Gdzie ta wystawiona armia to 20 jednostek a armia zagrażająca to 7 jednostek.
Oj wybacz, ale nie 7 jednostek. 7 jednostek to 3 konnice templariuszy i 3 piechoty templariuszy + jakaś inna jednostka. Do tego było dwóch generałów, w tym jeden dobry, dowodzący templariuszami. Do tego doliczyć należy garnizon miasta, jeszcze jedną konnicę + moje dzielne 3 jednostki włóczników miejskich (tych lepszych). To dawało w przybliżeniu 15/16 jednostek.
No, ale gdzie obiektywizm i prawda, lepiej ukazać się w świetle ofiary "braku balansu" moda... :roll:
W związku z serią wyjazdów służbowych, które jak się okazuje "zaszczycą" mnie w marcu zmuszony jestem poszukać zastępcy do następujących kampanii:
- Krzyżaki XLI, Zakon, dopiero co zaczęte, 5 tura
- Krzyżaki XLII, HRE, tak naprawdę jeszcze nie wystartowała.
Nieźle,kto następny?Nie żebym coś miał,ale to "zabawny" zbieg okoliczności :)
Jaka prawda? Brak balansu przyznał też mefisto.Cytat:
Zamieszczone przez janker92
Ja nie mam pretensji, że wspólnie pokonali moją armię, bo mogli wypracować przewagę, ale mówię o wiadomościach, gdzie same wojska francuskie, biły moją armię za pierwszym razem, przed dotarciem tury do Francji.
Amrod jesli o tej twojej sytuacji mowisz o zmienie zapisu pliku czy cos tam... to to juz jest od 20tu kolejek i takie badziewie bylo w kazdej ko o czym pisalem do Joopiterka, dopiero wk33 sie zmienilo odkad mamy kilka dodatkowych plikow... powodzenia jesli dla czegos takiego zostawia sie ko...Cytat:
Zamieszczone przez Amrod
w sumie moge potwierdzic tylko to co meff powiedzial... przyplynales wlocznikow, polowa to średniawki jednostki jakie mogles zwerbowac, walka - nasze nieco ponad 2000 vs twoje 2200, moj lepszy general o 2 gwiazdki plus moje 7 jedostek 4 piechoty (950 wer, 350 utrz) i 3 kav ( 1450 wer, 450 utrzym) te moje 3 kawalerie kosztowaly tyle co 10 twoich jednostek...
PS: Co do balansu - tez sie zgadzam, ostatnio robilem kilka symulacji i przykladowo egipt atakuje 13 jed + gienek 4 giwazdki miasto sycylii gienek 3 gwiazdki + 7 jednostek, Sycylia z palcem w kisielu odbija atak na PELNYM tracac 1/3 wojska...
PS2: wiecej do ciebie o tych armiach nie napisze... chociazbym ci 1 generalem 40 jednostek rozbil ja szczerze mowiac cieszyl bym sie jakby Abu mi pisal za kazdym razem co tam wymascil a nie mnie w takiej niepewnosci trzymal.
PS3: same moje jednostki byly ~1550-1600. wiec nie mow ze kilka jednostek. Bez robienia tury u meffa (przeklikanie) wychodzily remisy i zdazaly sie niewielkie zwyciestwa, po wykonaniu przez niego tury bez jego jednostek tego zrobic sie nie dalo... zawsze remisy.
Hmm, czyli = oddajesz KO, gdyż jesteś zły na fałszywe przechwałki/wiadomości o pokonywaniu Twojej armii przez jednostki francuskie? Czy jak? Fałszywe - gdyż nie dało się bez moich Angoli tego odbić.
Amrod - nie gadaj, tylko graj. Nie zostawiaj swojej Ka'aby dla jakiegoś nowego...
W ciągu najbliższych 3 - 4 dni zapewne będę bez dostępu do internetu i Medka, więc proszę o cierpliwość, gdyby tura dotarła do mnie do którejś z KO...
Mam pewien problem z Medkiem. Robilem format i teraz przy probie instalacji patchy wywala mi blad. Probowalem roznych rozwiazan znalezionych na forum i w necie, ale nic nie daje. Tak wiec nie moge wykonywac tur, przynajmniej na razie. Prosze sojusznikow, by robili je za mnie az nie pozbede sie problemu.
Chyba, ze ktos z was wie co zrobic? Podstawka sie uruchamia, natomiast w polowie instalacji patcha 1.2 wywala blad ze brakuje pliku data_0.pack lub je on uszkodzony. Oczywiscie plik ten normalnie sie zainstalowal (w folderze packs).