Czy jest sens instalowania najnowszego SS 6.3 Bo podobno są z tym modem problemy ktoś z was gra może na nim ?
Wersja do druku
Czy jest sens instalowania najnowszego SS 6.3 Bo podobno są z tym modem problemy ktoś z was gra może na nim ?
Jest sens, zawiera w sobie sławetne części rr/rc :) Jak zaznaczysz czy odznaczysz, tak będziesz miał w grze, chodzi o sam początek instalacji z różnymi opcjami :)Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
OK dzięki no to go ściągam :D
Wiem, że wiesz, pamiętaj by dobrze zapapoznać się z tym :)Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
http://img96.imageshack.us/img96/1502/beztytuuyeq.jpg
w jaki sposób się tutaj rozwija miasta i zamki- bo już gram polską i nigdzie nie mogę nic zbudować
Na 80% jestem pewien że ten sub mod (Live Long and Prosper) robi dokładnie to co Ty zrobiłeś w pliku descr_campaign_db dokładnych wpisów nie znalazłem ale oto lista zmian:Cytat:
Powiedz jeśli wiesz co zawiera ten mod na prokreację. Które istniejące wpisy zostały zmodyfikowane i co zostało dodane.
Cytat:
* Permanent watchtowers included
* Max character age is 99 instead of 90
* Max marriage age (male) is 65 instead of 60
* Max marriage age (female) is 50 instead of 45
* Old age starts at 60 instead of 55
* Princesses come at age at 12 instead of 14
* Princesses retire at 50 instead of 45
* Princesses can marry people up to 15 years younger and 40 years older than them instead of 10 and 35
* Adopted family members can be 12-22 years old instead of 15-24
* Characters can get children till they're 55 instead of 50
* Characters come of age at 5, but can't move till they are 16 (except for the first turn), this is so that they can get an education, but can't be used in battle
* All characters in the early campaign older than 4, but younger than 14 made younger than 4 (if not, they would never come of age)
Co do spalonej ziemi to np Pragę zająłem na początku kampanii a 50 tur później dalej jest szaro wokół miasta... z sąsiadami pokój żadnych rozbójników w pobliżu a obszar się nie regeneruje?!
GoodFarmer to cecha generała?
Mały edit:
Przeglądałem TWC i znalazłem chyba pośrednie rozwiązanie spalonej ziemi/dewastacji mianowicie:
Usunięcie z pliku descr_campaign_db.xml linijki
Cytat:
<fort_devastation_distance uint="20"/>
<army_devastation_distance uint="20"/>
<fort_devastation_modifier float="1.0"/>
<army_devastation_modifier float="1.0"/>
Just do exactly what he says and you wont have to worry about it at all. This method removes devestation completely, but thats much better than having it never go away. I set it all to zero and its been working like a charm in my new campaign.
Ma to parę minusów, prawdopodobnie nie działa z 'sejwami', całkowicie usuwa a nie ogranicza dewastacji no i w katalogu Medieval II Total War mam 7 plików descr_campaign_db.xml i który tu zmienić?
Hmmm. Dłuższy maksymalny wiek generałów może być problemem, szczególnie przy limicie 24 generałów w drzewku genealogicznym. Nie liczyłem kobiet jednakże mam wrażenie że w SS był i jest założony całkowity limit, również kobiet po którym frakcja musiała wymrzeć a ty musiałeś przegrać kampanię po 150 turach - około. Zrobiłem kiedyś eksperyment i wysłałem w misję samobójczą całe drzewo genealogiczne prócz pierwszej linii od króla. Innymi słowy pozostawiłem samą czystą krew rodu. Efekt: bug sprawił że po następnych 50 turach wszyscy mi wymarli bezdzietnie.
Co do kobiet w medku, blokują one sloty i działają na limit członków rodu tak samo jak generałowie, dlatego sugeruję następujące parametry:
<max_age_for_marriage_for_female uint="35"/>
<daughters_retirement_age uint="35"/>
oraz
<max_age_for_conception uint="45"/>
10 lat na zmachanie potomka, powinno być wystarczające, z traitami Fertile 3 i WifeIsFertile 3 nawet bardzo wystarczające :-P
No i jeszcze te dwie linijki:
<age_difference_min int="-10"/>
<age_difference_max int="10"/>
Aby generał mający 14 lat nie zaręczył się z babką mającą maksymalnie 2 lata na urodzenie potomka. (W wersji nie zmodyfikowanej modu SS). oraz w drugą stronę, w końcu twórcy modu jak i SEGA nie stworzyli działającej możliwości rozwodu czy ponownego ożenku.
Nie będę pisał co o niektórych wartościach myślę, bo się znów ktoś wielce obrazi.
Grając na SS.6.3 Polską lub i inna nacją sąsiednią dochodząc do momentu kiedy Polska oblega Hrodno(Grodno),i ma dojść do bitwy wywala mnie do Windowsa. Czy ktoś może spotkał się z podobnym błędem, bardzo proszę sprawdźcie to.
Ps. Dzieje się to już na samym początku kampanii.
Sciągnąłem właśnie SS 3.0 i mam pytanie, jeżeli wbiore zaraz po instalacji earl era campaign to nie mam juz możliwości grać w late era campaign?? Dlaczego?
Cytat:
Zamieszczone przez rafalPUA
:shock:Cytat:
SS 3.0