Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
nie wiem co ale wg mnie Panowie ta firma z ludzi zakpiła to jakby kupić samochód który na papierze ma elektryczne szyby i abs, a po zapłacenie za niego okazuje się że szyby nie działają, a ABS nie ma. W szogunie grałem na max detale dużo ładniejsza grafika od Rome 2 bez porównania. A tutaj zapłaciłem 150 zł czy na min czy na max detalach grafika tak samo wygląda brzydka gorsza niż rome 1 i się tnie jakbym miał pentium 100, na srednich detalach w rome 2 grafika powinna być jak w shogunie 2 i chodzić płynnie na starczych komputerach tak jak to miało w shogunie. Dopiero jak ktoś chce idelanie ładniejszej grafiki niż w shogunie daje na extra detale i musi sobie sprawić lepszy sprzęt.
Ktos ostatnio pytał czy idzie te sztandary wyłączyc podczas bitwy , więc odpowiadam że idzie w interfejsie w czasie bitwy.
kraven2000 taki z Ciebie znawca marketingu jak z Tuska premier. W ktorym kosmosie ilosc sprzedanych kopii, gdzie wiekszosc to preordery jest wyznacznikiem jakosci produktu?:DD w tej branzy takim wyznacznikiem sa opinie recenzentow i klientow ktorzy gre juz zakupili, bo to ze ktos ja kupil nie swiadczy o tym ze uwaza ja za produkt udany co widac po opiniach na temat tej gry. dziekuje, dobranoc, tyle w temacie.
A co do legionistow rzucajacych pila to majac scutum w jednej rece ktore troche sobie wazy to nawet ciezko by bylo w biegu rzucac pilumy i zaraz po tym dobyc gladiusa. Podobnie glupie zachowanie jest u hoplitow ktorzy stoja w falandze dopoki wrog nie dojdzie zbyt blisko, po czym rzucaja sie na niego jak wyglodniale szczury lamiac szyk, ktory byl podstawa w tej formacji.
E tam...po prostu gra nadal dostarcza emocji i wciaga. Ma bledy jak pozostale Totale w dniach premier ale wiem ze je naprawia. Ja tez mam nieuzasadnione spadki na mapie swiata...ale pamietam do dzisiaj jak pierwszy rome zameczyl moja owczesna maszyne.
Zajebiście ta planszówka wygląda. Jedno trzeba przyznać "multi" na żywo przebija wszystko. Zarówno planszówki jak i klasyczne RPG :)
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
. Odinstalujcie i wyrzuczcie jak wam tak zle.
gdybym sciagnal gre z torrenta to bym tak zrobil,ale ja zaplacilem za to padlo,mozliwe ze za miesiac bedzie grywalne,ale ja dostalem to w dniu premiery i wlasnie w ten dzien oczekiwalem gry dzialjacej normalnie,gdybym mial ochote pograc za miesiac to bym ja kupil za miesiac.To takbym zamowil lodowke ktora nie chlodzi a szprzedawca powidzialby ze moze za miesiac zacznie,zwykle robienie ludzi w hooja
Kiepski przyklad z lodowka. Gra dziala. Predzej to jak lodowka ktora miala miec klase AAA a ma AA bo trzeba cos tam dodac. Ale produkt dziala i nikt nikogo nie oszukal. Ale koncze bo i tak sie nawzajem nie przekonamy. Powtarzam...nie podoba sie to nie graj. Badz twardy i nie kup kolejnego totala.
@kraven2000 -ale CO konkretnie jest ŚWIETNE - (nie dobre, ładne - ale świetne). Bo jak na razie to powtarzasz jak mantrę: świetne, sprzedaż itp. Coś tam mówisz o dziecięcych krzykach - a sam dajesz radę w stylu "się nie podoba to weźcie zabawki i idźcie". Wlazłeś tu przedwczoraj i bronisz mocno średniej gry z uporem godnym lepszej sprawy. Następny kwiatek: "gra działa'" - argument na jej korzyść - ręce opadają. "Nikt nikogo nie oszukał" - posłużyłbym się jakąś analogią - ale te są często zgubne. Powiem tylko - takie rozumienie to czysta talmudyczna moralność. Zdrowia życzę...
Mamy wszyscy nauczkę aby nie kupować gier jeśli nie jest wydane demo.... a w szczególności totalwary od CA , gra w dniu wydania ma być w 100% dopracowana i grywalna , wiadomo zdażaja się błędy to wtedy wydaje się patche , my dostaliśmy kompletnie zdupczoną grę na którą patrzeć nie idzie i większość gra na siłę bo po prostu lubi tą serię . Z sh2 tego nie było , było demko , każdy mógł sprawdzić jak gra zachowuje sie na jego sprzęcie , oczywiście było kilka błędów ale to były drobnostki w porównaniu z romkiem .
Cytat:
Zamieszczone przez Scooter
Mamy wszyscy nauczkę aby nie kupować gier jeśli nie jest wydane demo....
Wskaż mi developerów którzy w dzisiejszych czasach wypuszczają dema. To co jest (mowa i tych co wypuszczają dema) to mały odestek.