Czy da się powiększyć Armie w dziale "Własna bitwa" bo najwięcej kart jest 40.
Wersja do druku
Czy da się powiększyć Armie w dziale "Własna bitwa" bo najwięcej kart jest 40.
4o to już jest ta powiększona. Normalna ma 20 kart.
Ma ktoś może pełną mapę surowców na mapie kampanii ? Bo na google są albo screeny słabej jakości albo tylko częściowe.
Niestety nie, wiem tylko że wszystkich jest 9 i już 7 z nich posiadam (w tym 2 poprzez handel z innymi nacjami).
Jak sobie włączysz widok strategiczny (czy jak to się tam nazywa, w każdym razie tabulatorem) to prowincje mają ikony surowców, o ile jakieś posiadająCytat:
Zamieszczone przez edmundo
Zgadza się jak klikniesz tab to tam zobaczysz kto czym handluje.
Ja gram Rzymem około 50 tur mam i mam tylko 2 surowce: wino i oliwę z oliwek, oliwę z Cosenti a winko z Velathri bo dałem Etruskom kopa żeby spieprzali z mojego buta na mapie. :)
Gdzie są opisy podczas gry, bonusów które dają Cuda starożytnego świata (np. Piramidy) , raz mi sie wyświetliło kiedyś a teraz nie pamiętam gdzie to było ;)
W "Przeglądzie prowincji" (to okienko po lewej, które się pojawia jak zaznaczasz prowincję) - jest taka pozycja "Efekty prowincji" i jak najedziesz na konkretny efekt to masz info :)Cytat:
Zamieszczone przez Umbrecht
Dzięki
Cześć koledzy.
Taka prośba ogólna o poradę; gram Spartą, mam 10 regionów, 2 prowincje w nich edykty chleba i igrzysk, stawiam gospodarcze budynki i świątynie, podatki mam na najniższym, z Aten port handlowy co turę 4,5 tys, to tak ogólnie, podbijam Kapadocję teraz,
no niesamowicie ten brud mnie denerwuję, zaraz będę miał bunty, miałem nadwyżkę żywności i teraz musiałem zwolnić jeden region z podatków by dalej mieć nadwyżkę - 1.
Proszę o jakieś porady, sugestię - co robić z tym brudem, niepokojami itp? Jak ukierunkowywać rozwój osad?