Re: Patche - temat zbiorczy
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
Aha czyli mam rozumieć, że żeby pograć muszę mieć high endową kartę i proca bo tylko na nich działa dobrze.
Żeby grać na wysokich detalach i rozdzielczości FullHD to nawet nie ma co do tego faktu dorabiać dyskusji.
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
To po co od cholery są te średnie niskie detale ?
Po to żeby pograć sobie w grę na słabszej niż High-Endowa karta, która pochodzi z serii przeznaczonej do zaawansowanej pracy jaką jest liczenie geometrii, wypełnianie tekstur w grach itd. Czyli wypadało by mieć conajmniej tego hd5770/6770 lub GF460SE na te średie/niskie detale i 1600x900.
Cytat:
Zamieszczone przez KSYSU
Więc przestań gadać na jego kartę bo na mojej jeszcze gorszej ta gra chodzi na ultra detalach przy 40-51 fpsach. To wina twórców że optymalizacja jest skaszaniona.
To musisz jechać do TVN żeby Cię pokazali w telewizji jak na karcie gorszej niż hd6650 masz na ultra detalach 40-51fps . Podczas gdy GeForce GTX Titan kosztujacy 4000 PLN ma niecałe 38fps http://pclab.pl/art51958-4.html . Jeszcze raz gratuluję i POzdrawiam.
EDIT:
Cytat:
Zamieszczone przez Vasyshq
Tylko czemu teraz jest gorzej?
Przecież pisze Ci się że masz układ graficzny do pasjansa i sapera w Windowsie XP , a Ty dalej zadajesz pytanie: "czemu po patchu zwiększającym narzut na GPU, moja karta wyświetla pokaz 1 slajdu na sek. ?"
Cytat:
Zamieszczone przez Senior
Jasne. Jak więc sprawdzić, że mam go zainstalowanego?
Po buildzie. W meny głównym masz wersję gry i po niej build. Po 2 patchu build ma pierwszą cyfrę 7, przed - 6
Apropo ostatniego patcha. Gra mi się chyba zgliczowała przy ataku na Kartaginę. Przycinało i za Chiny nie dało się przyspieszyć upływającego czasu. Nie wiem o co biega. Bo od początku było ok. Na pewno nie wina sprzętu (I7 3770, 8GB RAM, GF GTX 780). Raczej też nie wina aktywnego Nortona. Coś po prostu spier.....lili.
Panowie, czy wy też nie macie opcji "pokaż ruchy przeciwnika" po patchu?! Tury mi wolniej mijają gdyż nigdzie niema tej opcji po aktualizacji! chyba, że przenieśli w inne miejsce
teraz to zastępuję zwrot- pełna kampania w opcjach gry jeśli się nie mylę
Hehe, czyżby tłumacze się znów postarali? ;) Przetłumaczyli "Show AI movies" jako kampania? :mrgreen: Pełna pokazuje wszystkie ruchy Ai, niepełna tylko na naszych ziemiach, wyłączona nie pokazuje w ogóle.
Jest napis Ustawienie Kampanii w opcjach gry
Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Też po nowym patchu wasze jednostki w walce wariują? zamiast atakować biegają w przód i tył, bijąc inny oddział unoszą tarcze w geście zwycięstwa i zamiast walczyć - cieszą się. Jaki cel robienia patchy skoro zamiast łatać błędy pogłębiają je?
zainstalowałem patch i o ile czegoś nie pominąłem, wszystko działa płynniej... poza tym dostrzegłem że dodali ilość tur do opracowania technologii :shock:
Cytat:
Zamieszczone przez Vlad
poza tym dostrzegłem że dodali ilość tur do opracowania technologii :shock:
Od początku były.