Re: Divide Et Impera (Aktualna wersja z 22.12.2013)
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Na jakim poziomie trudności grasz kampanie? Na normalnym jak pisze twórca?
Twórcy normalny podają tylko dla bitew, kampania na normalny zapewne jest za łatwa :)
Cytat:
Zamieszczone przez robercik8211
Witam.
Mam pytanie. Czy w najnowszej DeI jest możliwość budowania tego tradepost'a z surowcami, tak jak wcześniej? W poprzedniej wersji miałem taki zbudowany, ale zapomniałem jaka jest ich ścieżka budowy.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Już chyba nie, nie mialem okazji grać kampanii na 0.6, ale chyba doszedł nowy budynek, który i tak dawał dostęp do każdego surowca. Bez tego można specjalne surowce wydobywać tylko jak mamy do nich dostęp.
Cytat:
Zamieszczone przez Gnejusz
Mam jednak też łyżkę dziekciu w tej przygodzie z modem - agenci z Egiptu atakują mi miasta z morza i zamiast jak każdy inny agent po akcji pozostać unieruchomionym na lądzie wracają z powrotem na morze... Nie muszę Wam chyba pisać co to oznacza - absolutną bezsilność, czy to jest bug czy Wy też tak macie?
Póki co mam niezłe przychody na turę ale te z atakują mnie w każdej turze i płacę za remosty budowli po 1300, 2600 złota na turę...
U mnie triumf odbył się bez konsekwencji dla dalszej gry, nie rozumiem jednak przelicznika komputerowego przy bitwach na automat bo zdarza mi się, że moja full armia z przeszkolonymi legionistami remisuje z 2/3 armii przeciwnika z jednostkami o ataku 6-16 i podobnej obronie... Gram na trudnym i bitwy na normal.
Agenci to niestety wina rozwiązań CA, najlepiej z nimi walczyć własnymi agentami :) Trzeba pamiętać że nasi agenci mogą dawać bonusy innym agentom i zwiększać szansę na ich powodzenie.
Przelicznik to już CA totalnie zwaliło. Nie jest brana pod uwagę jakość wojska, a ilość jednostek i armii. Mialem coś takiego w zwyklem Rome, atakuję 3000 legionistów 2500 armii i 1000 garnizonu, czyli łatwa bitwa, a tutaj pokazuje sromotną klęskę, dosłałem oddział z 500 ludźmi najemnymi i nagle, że wygram na 80%. Ekipa DeI nie za wiele może tutaj zdziałać póki co. Sam dopiero niecaly rok temu naprawiłem przeliczanie bitew w MTW2.
BUG Z TRIUMFEM:
Wina jest tylkio po stronie CA, to już potwierdzone. Niestety dopóki tego nie naprwią jedyną szansą jest jak najszybsze przeklikiwanie triumfu.
Wyszła łatka 0.6g2, prawdopodonie kolejna wersja dopiero po Nowym Roku. Poza obecnymi bugami, ekipa pracuje nad rebalansem bitew morskich oraz unit packiem dla barbarzyńców :)
Lista zmian:
Cytat:
- Changed Season effects in provinces to match geographical location. See image for details:
http://i.imgur.com/D18yrfW.png
- Changed various season effects, added extreme summer/winter.
- New Summer/Winter icon images (more to come for other seasons).
- Resolved issue with some new units (especially for Thracians) not being available for the new Resource Management buildings
- Fixed Barbarians having Ballistas prior to Tech 4
- Tweaked further some unit stats
NOTE: This will be much probably the last update for this year. We will do a brief pause for the holidays and then resume work. Next objective is the Barbarian unit pack, but there are also many more things that will be done (as the naval overhaul). So rest tuned for anticipations and previews!
Cytat:
marko1805 pisze:
Na jakim poziomie trudności grasz kampanie? Na normalnym jak pisze twórca?
Twórcy normalny podają tylko dla bitew, kampania na normalny zapewne jest za łatwa :)
Chodziło mi o kamanię w submodzie Historical Development Sub-mod for Divide et Impera. ;)
Ponieważ na Święta będę miał trochę czasu,to sobie pogram. :)
I w związku z tym mam pytanie, czy link do najnowszego patcha DEI to ten sam podany kilka stron wcześniej? :)
Dobra, znalazłem na stronach TWC info, że 3 części są juz na Steam. Ryzyko takie jak rozumiem, to że Steam automatycznie mi niebawem zakutualizuje i będę musiał np zaczynać od początku... Może wkleję ręcznie? :)
Przez święta zdążysz pograć bo w tym roku ie są planowane już żadne aktualizację moda :)
Gram Rzymem. Wczoraj jednostki hastati miały po 240 ludzi - dziś 160. Czy to jakaś aktualizacja? Czy może bug? Jeśli tak to jak to naprawić. Większe jednostki są zdecydowanie fajniejsze! Z góry dziękuje za pomoc.
Historical Development Sub-mod for Divide et Impera
Czy ten submod działa ?
Odpaliłem dedykowany pod Macedonię i Epir i gra się nie włącza.
Z kolei z Rzymem nie ma problemu
Na Steam te submody są różne w zależności od tego kim grasz. Także może masz tylko submodana Rzym. Na Epir nie widzę na Steam...
Cytat:
Zamieszczone przez Krzepki
Na Steam te submody są różne w zależności od tego kim grasz. Także może masz tylko submodana Rzym. Na Epir nie widzę na Steam...
O proszę, do wyboru do koloru :)
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =205902838
Jak chcesz to sam zobacz, będę wdzięczny
Używając tego Submoda do DeI mam dziwny bug, z głównymi frakcjami dostępnymi w grze(Suebi, Rome itd) polepszają mi się stosunki w raz z prowadzeniem konfliktu, gdyż Działania wojenne traktowane są jako zjawisko pozytywne :D
Widziałem gdzieś pomysł, żeby za zajęcie wrogiej osady były bonusy do relacji, żeby potem łatwiej było o pokój, coś podobnego jest w serii EU w postaci warscore i war exhaustion ;) Tylko nie wiem czy ktoś to w tym submodzie zastosował oraz czy chodzi Ci o stały przyrost w relacjach.