-
Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Cytat:
Może być wirus, nawet jeśli robiłeś format, a nie masz zaktualizowanego systemu i zainstalowanego antywira. Kiedyś był taki upierdliwy robak, że wystarczyło się połączyć z internetem i już infekował. Sprawdź też nośniki wymienne.
Nic, zero, jeno powietrze:P
Cytat:
Zmień na FF albo Opere. :P
Sam nie wiem, spróbuj wyczyścić cache przeglądarki.
Nie czaj się tak! Zaproponuj od razu IE :P A poważnie, Opera jest za wolna, a FF nie lubię;) Mimo wszystko szybkość chrome jest dla mnie znaczącą zaletą.
-
@Volomir wyrzuc Chrome z kompa i zainstaluj ponownie ;)
-
Zając proszę Cie ;) Już tego próbowałem, poza tym jak pisałem wcześniej FORMATOWAŁEM DYSK więc propozycja reinstalki Chrome trochę nietrafiona :P
-
AdBlock masz zainstalowany w przegladarce?
-
Nie mam, znaczy mam zainstalować? :P
-
Zamierzam kupic nowa grafe ale nie wiem co wybrac, cos na tyle mocnego zeby shogun 2,wiedzmin 2, anno 2070... na ultra bez przycinek dalo rade, i rome 2 na wysokich moze. :)
Zastanawiam sie nad Radeon HD 7970 GHz Edition ? obecie posiadam AMD Radeon HD 6850, i w shoguna 2 i napka na wysokich ustawieniach z przycinami gram.
a moze macie jakies inne pomysly co wybrac ? ;)
-
Napisz, jaki masz budżet i zasilacz.
-
Zasilacz musze tez nowy kupic, zapomnialem napisac 600 W wystarczy ? Tylko jaka firma ? zeby zlomu nie kupowac.
Na karte nie chce wydac wiecej niz 400 no do 450 € max (mieszkam w Austrii)
-
Zna się ktoś na dyskach twardych albo kojarzy taki programik jak hd tune? Mam w nim wyświetlony current pending sector i ultra DMA CRC error count na żółto ale nie wiem co to oznacza ( poza tym, że coś się niedobrego z dyskiem dzieje ) :roll:
-
Googlowałeś te błędy? Sprawdź czy kabelek od dysku się nie poluzował.
-
Trochę tak ale ten post miał być w ramach uzupełnień, a kabelek poprawiłem, błędy są nadal.
-
Witam. Czy moglibyscie mi znalesc aktualizacje http://www.dell.com/support/drivers/us/ ... egoryId=AP
Tylko na windows 7 64.. Szukam i szukam ale jest tylko na xp..
-
Witam was mialem dosc potezna czystke w kompie i chcialem sie zapytac jakie foldery zalozyc w swiezo formatowanym dysku?
-
Nie jestem pewien czy dobry temat ale mam taki problem a mianowicie, coś mi strasznie spowalnia łącze. Dla przykładu podczas pobierania: pobierałem najnowsze sterowniki do karty graficznej i pobierało z szybkością 400-500 Kb/s. Po jakiś 5min spadło do 10-15 Kb/s. Czasami idzie normalnie przez całe pobieranie a czasami tak nienormalnie zwalnia.
Skanowałem kompa avastem nie pokazywało żadnych wirusów, czyściłem rejestr, usuwałem niepotrzebne pliki, wymieniałem router ale nic to nie dało.
Jeśli macie jakieś rozwiązanie to piszcie :D
P.S Mam kabel położony 4Mb/s jakieś 80m od domu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Burn.
Nie jestem pewien czy dobry temat ale mam taki problem a mianowicie, coś mi strasznie spowalnia łącze. Dla przykładu podczas pobierania: pobierałem najnowsze sterowniki do karty graficznej i pobierało z szybkością 400-500 Kb/s. Po jakiś 5min spadło do 10-15 Kb/s. Czasami idzie normalnie przez całe pobieranie a czasami tak nienormalnie zwalnia.
Skanowałem kompa avastem nie pokazywało żadnych wirusów, czyściłem rejestr, usuwałem niepotrzebne pliki, wymieniałem router ale nic to nie dało.
Jeśli macie jakieś rozwiązanie to piszcie :D
P.S Mam kabel położony 4Mb/s jakieś 80m od domu.
To może być wina serwera a którego pobierasz. Czy dzieje się to z każdego serwera gdy pobierasz?
-
Wątpie żeby to była wina serwera bo jak pobierałem avasta na starym routerze to leciało po 20-30 Kb/s a już po wymianie 150-200 Kb/s przez około dwa dni a potem znowu spadło do tych 20. A teraz to już się wacha a przedział jest od 10-500 Kb/s. Czyli leci szybko jak ma ochote.
-
Przymierzam się do zakupu nowej karty graficznej, obecnie mam GF570 coś tam...., planuję zakupić jakiegoś GF 770, nie wiem jednak czy mój procesor temu podoła, procek to i-5 2500 3,30ghz, jak myślicie czy jest sens inwestować w nową kartę, czy trochę poczekać i zmienić procek,płyte,karte..... a może polecacie jakąś inną kartę :?:
-
Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
Przymierzam się do zakupu nowej karty graficznej, obecnie mam GF570 coś tam...., planuję zakupić jakiegoś GF 770, nie wiem jednak czy mój procesor temu podoła, procek to i-5 2500 3,30ghz, jak myślicie czy jest sens inwestować w nową kartę, czy trochę poczekać i zmienić procek,płyte,karte..... a może polecacie jakąś inną kartę :?:
W jakie gry grasz i / lub planujesz grać i w jakiej rozdzielczości? I w jakiej kwocie ma być karta?
-
Co sądzicie o takim laptopie? Jak na taką cenę jest dość mocny?
http://www.alsen.pl/notebooki,k19/lapto ... 11962.html
-
Seria X550 jest dość solidna. Cienka obudowa wykonana z dobrego materiału. Dobra cena jak za lapka na i5. Jeżeli potrzebujesz kompa do multimediów (uwaga na matową matrycę) i biura to mogę polecić. Sporą wadą dla mnie są tylko 2 porty USB i do tego umieszczone bardzo blisko siebie. Jeżeli wsadzisz w jeden np. modem 3G to możesz mieć problem z podłączeniem drugiego urządzenia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Seria X550 jest dość solidna. Cienka obudowa wykonana z dobrego materiału. Dobra cena jak za lapka na i5. Jeżeli potrzebujesz kompa do multimediów (uwaga na matową matrycę) i biura to mogę polecić. Sporą wadą dla mnie są tylko 2 porty USB i do tego umieszczone bardzo blisko siebie. Jeżeli wsadzisz w jeden np. modem 3G to możesz mieć problem z podłączeniem drugiego urządzenia.
Kupuje kompa do codziennego użytku, więc i do gier, mam nadzieje, że będą w miare ładnie śmigać (nie oczekuje cudów ale jak na 2200zł i pod tym względem mam wrażenie źle nie jest)
-
Procek jest dobry, ale model karty graficznej jest jednym z podstawowych. Niżej jest tylko GF 710. Do grania nie bardzo się to nadaje. Zresztą możesz sobie sam sprawdzić jak wygląda przybliżona wydajność w grach:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.90247.0.html
-
Cytat:
Zamieszczone przez janker92
Cytat:
Zamieszczone przez PaskudnyPludrak
W jakie gry grasz i / lub planujesz grać i w jakiej rozdzielczości? I w jakiej kwocie ma być karta?
Gram w różne gry, od starych,niezależnych po niektóre najnowsze hiciory jak serie AC,czy TW,Metro, czekam na nowego Wiedźmina itd itp
Obecnie gram w rozdzielczości 1280×1024, ale właśnie planuję również wymianę monitora w niedalekiej przyszłości, więc w grę wchodzą również wyższe rozdzielczości, na kartę mogę przeznaczyć ok 1300zł.
-
Cytat:
Gram w różne gry, od starych,niezależnych po niektóre najnowsze hiciory jak serie AC,czy TW,Metro, czekam na nowego Wiedźmina itd itp
Obecnie gram w rozdzielczości 1280×1024, ale właśnie planuję również wymianę monitora w niedalekiej przyszłości, więc w grę wchodzą również wyższe rozdzielczości, na kartę mogę przeznaczyć ok 1300zł.
Z tego co się orientuję Metro i AC bardziej opierają się na GPU, więc wymiana procka będzie miała wyraźnie mniejszy wpływ niż karty. TW z drugiej strony wymaga lepszego procesora. Z tym że zakup karty graficznej z tego przedziału to nie jest inwestycja na rok czy dwa. Spokojnie będzie można ją przemontować w przyszłości na nową płytę główną.
W okolicach 1300pln można dostać AMD HD 7950 albo 7970. Testów i porównań z GF 770 pewnie jest mnóstwo w sieci.
Przy kartach z tej półki mocno zachęcam do jak najszybszej wymiany monitora na 1920x1080 albo nawet 1920x1200. Różnica w jakości obrazu w porównaniu z 1280x1024 jest drastyczna, wiem po sobie.
-
Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Procek jest dobry, ale model karty graficznej jest jednym z podstawowych. Niżej jest tylko GF 710. Do grania nie bardzo się to nadaje. Zresztą możesz sobie sam sprawdzić jak wygląda przybliżona wydajność w grach:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.90247.0.html
Ja nie oczekuje cudów za 2000zł- w takiej cenie chyba ciężko o znacznie lepszą kartę graficzną z podobnym prockiem i w przyszłości ewentualną możliwością podwojenia ilości ramu choć nie wiem czy to wiele da przy tej karcie graficznej.
"TW z drugiej strony wymaga lepszego procesora"
Dodam też, że ja lubię głównie pograć w strategie, jakieś futbol managery , a nie super wymagające dla grafiki strzelanki :)
-
Czy jak kupuje na steam, to oni do mnie dzwonią czy coś? Prosili o podanie numeru więc pytam... :)
I czy jakoś to weryfikują albo coś?
Ile się czeka na otrzymanie gry w bibliotece?
Przeczytałem, że kilka sekund, ale minęło już ze 40 minut i nic...
-
Nie dzwonią. Wybierasz grę, płacisz, instalujesz i tyle. Gra jest dodana automatycznie po zapłaceniu, dostaje się tylko maila z potwierdzeniem.
-
Jestem idiotą. Gry nie było, bo nie potwierdziłem! :)
-
Mam problem. Z menu start poznikały mi ikonki, zostało tylko kilka. W folderze menu start są oczywiście te które widać. Mam pytanko w związku z tym. W rejestrze mam coś takiego jak menustart i mam tam wpisy do tych wszystkich ikonek ale nie mam ich w menu start. Da się je jakoś przywrócić? Próbowałem znaleźć jakąś pomoc w necie ale nic nie mogłem znaleźć. Co posprawdzać, podopisywać by wszystko wróciło do normy?
-
Co sądzicie o tym laptopie? Czy jest dobry jak na tą cenę? I czy opłaca się dysk 500GB HDD + 8GB SSD, czy lepiej kupić 1TB HDD?
http://allegro.pl/laptop-lenovo-g500s-i ... 21472.html
-
Jeśli do prac biurowych i starsze gry to ujdzie ale coś nowszego to raczej kiepsko , 720GT to najsłabsza karta z nowego segmentu 700.
-
-
Kupujesz komputer ale do jakich zastosowań? Na mój gust wszystkie, które wrzuciłeś nadają się... do biura.
-
Wyłącznie do gier. Oczywiście nie chodzi o takie full wypas, tylko normalne jak Total Wary i inne strategiczne.
PS Dlaczego myślisz, że nadają się do biura? Co w nich nie tak, może znajdę coś lepszego, tylko co jest źle? :)
-
Total Wary? Masz na myśli m.in. Rome II? :) Problem stanowią karty graficzne, a raczej ich brak. W trzech podanych konfiguracjach to integry, w jednym przypadku zabytek od AMD. W jakiej rozdzielczości będziesz chciał grać i jaki możesz przeznaczyć budżet na zakup?
-
A masz rację! Tam pisało 2GB ale to pamięć operacyjna tej karty... Cóż 350-400 funtów... Góra 450
-
Zdecydowanie lepiej byłoby złożyć komputer w tej cenie. Na aukcjach na pewno nie znajdziesz nic ciekawego. Nie znam się niestety na brytyjskich sklepach, bo rozumiem, że tam mieszkasz.
W przypadku Rome II istotny jest mocny procesor wspomagany dobrą kartą. Nie wiedzieć czemu, po wspaniałym Szogunie 2, spartolili optymalizację w Rzymie.
Edit:
Wyczytałem, że tu warto poszukać http://www.scan.co.uk/
Ostatnio wypadłem z obiegu jeśli chodzi o wiedzę na temat najnowszego sprzętu. Może Baal spróbuje ci coś złożyć :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez polakma
A masz rację! Tam pisało 2GB ale to pamięć operacyjna tej karty... Cóż 350-400 funtów... Góra 450
To kwota na same podzespoły? Bo jak dojdzie jeszcze monitor (21,5" lub 22" to koszt rzędu 400 zł wzwyż, nie wiem jak w Anglii) to będzie kiepsko. W ogóle mam problem bo nie wiem jak kształtują się ceny podzespołów na Wyspach. Interesuje Cię "gotowiec" czy podjąłbyś się samodzielnego złożenia?
Np. taka konfiguracja:
Płyta główna - MSI B85-G43 z podstawką 1150 pod procesory Intela - ok. 300 zł
procesor - Intel i5-4570 BOX - ok. 720 zł
karta graficzna - Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 PCI-E BOX - ok. 650 zł
pamięci - Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3 - ok. 290 zł.
dysk twardy - Seagate Barracuda ST1000DM003 (3.5", 1TB, 64MB, SATA/600) - ok. 230 zł
zasilacz - Corsair CX500 - ok. 220 zł
napęd optyczny - ok. 60 zł
obudowa - od 150 zł
Hmm, wyszło ok. 2600 zł, chyba za dużo :?
No dobra, można zmienić
zasilacz - Corsair VS 450W - ok. 160 zł
procesor - Intel Core i5 4440 - ok. - 660 zł
karta graficzna - tej wolałbym nie ruszać, ale w ostateczności można spróbować z GTX 650 Ti - ok. 550 zł lub Radeon R7 260X - ok 500 zł.
Teraz wychodzi ok. 2350 zł.
Opcją może być kupienie "gotowca" z przyzwoitym procesorem i dokupienie we własnym zakresie karty graficznej.
-
Mnie interesuje gotowiec, bez kupna żadnych elementów. Cóż będę szukać dalej, nawet może dopłacę... Pożyjemy zobaczymy. :mrgreen:
Okej znalazłem coś nowego. Póki promocja!
1 http://www.ebay.co.uk/itm/141079723218
2 http://www.ebay.co.uk/itm/140967167179
-
Pierwszy ma dobry procesor, ale jest bez systemu operacyjnego i ma słabą kartę. Drugi ma mniej wydajny procesor (zwłaszcza porównując wydajność na jeden rdzeń), ale ma system operacyjny i lepszą kartę.
Może:
1. http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-I5-4...item20d96ea82d - bez systemu
2. http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-I5-4...item20d96ea82d - bez systemu
3. http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-I5-4...item1c394eb795 - najciekawsza opcja z dotychczasowych trzech, ale... bez systemu
4. http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-I5-4...item1c394ebb66 500 funtów, ale z systemem.
5. http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-I5-4...item20d90206b8 bliźniacza konfiguracja do nr 3, ale z wydajniejszym procesorem.