Nie tylko pod górami, ale także nawet pod morzem :mrgreen:
Wersja do druku
Nie tylko pod górami, ale także nawet pod morzem :mrgreen:
Zwierzoludzie też? W przypadku krasnoludów i zielonek idzie to zrozumieć (sama nazwa mówi: podziemna droga), ale zwierzoludzie mają chyba "zwierzęce ścieżki" prawda?
Tak, zwierzoludzie mają zwierzęce ścieżki, które jednak działają na identycznej zasadzie co podziemna droga. Co z tego że mają różne nazwy skoro działają w ten sam sposób?
No wiesz, mimo iż nie mam ich kupionych, to nie zauważyłem aby Beastmeni mieli płetwy, a i skrzel zapewne także nie posiadają w miejsce płuc. Czepiam się szczegółów, ale to one świadczą o jakości produktu.
Może przechodzą jakimś brodami, mieliznami, czy inną płycizną - w rolę wchodzi tylko wąski akwen wody, bardziej cieśniny i zatoki niż otwarte morza (tzn ruch musi zakończyć się już na drugim brzegu).
Może masz rację, wszak szczegółowych map wybrzeży Starego Świata raczej nie mamy ;)
http://wiki.totalwar.com/w/Realm_Of_...ves_Wallpapers tapety z DLC :>
Dla zaciekawionych kampanią osobną:
Oczekujcie zatem live'a w środę.Cytat:
While we're here, we might as well tell you that we're streaming as usual on Wednesday - tune into Total War Live for a campaign overview, Community Highlight of the Week and you may even see someone starting their own Wood Elf campaign - that's right. Gameplay.
Nic nie stoi na przeszkodzie by sobie takie sporządzić płynąc na pokładzie okrętu. Poza oczywiście wrażymi okrętami i morskimi potworami. Do tego jednak potrzebna jest inna gra - Man'O'War Corsair :mrgreen:
Na tym może jednak zakończmy offtop - jeśli pragniesz poznać akweny Starego Świata, zawsze można kontynuować dyskusję w innym wątku.
Mnie najbardziej drażni to że podziemna/leśna droga odbiera znaczenie mapie. Na 250 godzin tylko raz walczyłem na Przełęczy Czarnego Ognia. Raz była to bitwa wampiry kontra księstwa lub Tilea.
Krasnoludzkie i goblinskie podziemne sciezki tez mogliby ograniczyc do wybranych rejonow tylko a nie ze mozna przejsc pod ziemia z jednego kranca mapy na drugi. Patrzac na lore to nawet Skaveni nie przekopali absolutnie wszystkiego (choc GW mialo kilka absurdalnych pomyslow typu tunel pod oceanem do Lustrii).
Ewentualnie jakby przynajmniej podziemne tunele mialy jakas fizyczna forme (cos jak podziemia w HoMM) a nie ze dzialaja jak teleportacja.
Przejścia podziemiami powinny być ograniczone do rejonów górskich. Przechwycenie armii która korzysta z podziemi też powinno działać inaczej. Zawsze powinna być szansa że trafimy tam na jakieś Greenskiny, a nie tylko gdy jest w pobliżu jakaś armia która może nas przechwycić. Gdyby była szansa że trafimy na jakąś losowo wygenerowaną armię rebelianckich orków, trzeba by było korzystać z tej opcji rozważnie.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...6f&oe=58C8F7AA
Panowie - o 17:00 śledźcie Porę Objawienia:
https://www.twitch.tv/totalwarofficial
Potwierdzono Szarego Czarodzieja (Magia Cienia) i Jadeitowego Czarodzieja (Mag Życia) w FLC:
http://store.steampowered.com/app/551821/
http://store.steampowered.com/app/551820/
Co było do przewidzenia. Całe forum wiedziało o tym od dawno. ;)
Cytat:
Wednesday (3PM GMT) will feature the much-anticipated Wood Elves in battle, Thursday (2PM GMT) will showcase the Mini-Campaign and Friday (3PM GMT) will feature multiplayer! We’ll have a different developer every day to give us a creator’s view into the new DLC. See you then!
Zapowiada się zatem parę live'ów, następujących dzień po dniu.
A tu zapraszam na live'a od Ninjahunda z DLC Leśnych Elfów:
https://www.twitch.tv/ninjahund
W tej wczorajszej transmisji był Midenhaim (midenland) w bitwach multi jako osobna frakcja: nie miał księży. Było to zmodowane czy co?
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads...q1htyavb2s.bmp
Wie ktoś o co chodzi?
Prawdopodobnie jako darmowa zawartość, a do kampanii dojdzie zapewne wraz z dodatkowymi jednostkami ;) To samo jest z tą nową frakcją Zwierzoludzi ;)
To tylko do multi? Czy jeszcze nie wiadomo?
Bo ja tej transmisji za bardzo nie oglądałem, na początek się spóźniłem, a sam pokaz jakoś mi się nie podobał i szybko zgasiłem.
O nawet model dla Red Diuka chyba zrobili
https://us.v-cdn.net/5022456/uploads...foj9qj7fhn.png
:o Czyli być może zapełnią nam grę i dadzą go grywalnego ^^
Fajnie, że będziemy mieli alternatywne frakcje głównych nacji :) - zwłaszcza, ze Mousillion z modem na "bretonizację" ich jednostek będzie wyglądać miodnie :)
Tu należy się wstrzymać do wydania Bretonii, bo raczej dopiero wtedy dojdzie (jeśli dojdzie) Mausillon. Zaś z Middenlandem może być różnie, on raczej wymagał będzie zwierzaków i nie jest pewne czy będzie w głównej kampanii.
Skoro był wyciek z Diukiem to chyba można być pewnym, że Mousillon dostaniemy (powtarza się historia z Garamantami w Attyli). Middenland moim zdaniem jak dojdzie, to właśnie do głównej kampanii - Creative Assembly nigdy się nie garnęło do łatania kampani z DLC więc nie ma co liczyć, że te śmierdzące lenie zrobią więcej niż naprawa najbardziej uciążliwych bugów. Zapewne masz rację, że Middenland będzie ekskluzywnym dodatkiem dla posiadaczy Zwierzoludzi - w końcu trzeba jakoś skusić tych co nie lubią Beastmenów do ich zakupu. Jednak z nacji imperialnych to chyba jeszcze Valmir von Raukov występuje jako legendarny lord, więc mam nadzieję że kiedyś tam doczekamy się grywalnego Ostlandu (a to mogłaby być naprawdę hardcore'owa kampania - z jednej strony Karl Franz i Wampiry, z drugiej Kislev i najazdy Chaosu).
Cieszy mnie za to, że skoro pojawiają się grywalne subfrakcje pokroju Nocnych Goblinów czy Dzikich orków, to tym bardziej pewnego dnia pojawi się mój ukochany Kislev. :D
Kilka słów od człowieka który odwiedził studio twórców gry. W tym co nieco o "dużych dodatkach" i potwierdzenie mrocznych elfów, troszkę informacji o okrętach, licencji.
http://www.gram.pl/artykul/2016/12/0...assembly.shtml
W tym tekście nie podoba mi się tylko jeden fragment
Bo zaczynam się martwić o wizje podboju całego świata jedną rasą.Cytat:
Pamiętacie pierwsze zapowiedzi? Że oprócz głównej gry będą dwa samodzielne wielkie dodatki, które dla posiadaczy całości otworzą możliwość gry na olbrzymiej mapie? Świetnie. Zapomnijcie. Nie będzie samonośnych rozszerzeń. Będą dwie kolejne pełnoprawne gry. Robione pieczołowicie, wzbogacane i rozwijające koncepcje rozgrywki. Co się nie zmienia, to fakt, że razem utworzą coś większego
"...Co się nie zmienia, to fakt, że razem utworzą coś większego" - Ituriel, dzięki temu zdaniu można być chyba spokojnym o światową dominację swoją ulubioną armią ;)
Ten gościu z gram.pl zawsze pisał głupoty, i widzę że przez ostatnie lata nic się nie zmieniło. Jeśli chodzi o same "dodatki" to szczerze mówiąc już z pierwszych wypowiedzi twórców wynikało że będą to "osobne gry".
Owszem, czymś na zasadzie FotS czy RotS dla S2.
Dobrze, zatem mamy już 6 DLC za sobą tj. Chaos, Zwierzoludzi, Krew, Ghorsta, Skarsnika i WE. Teraz pora na siódme DLC. Zacznijmy od obstawiania:
1. Albo Lord Pack z czymś dla Imperium i Orków + grywalny na single'u Middenland z nowymi jednostkami.
2. Bretonnia w formie FLC trafi wraz z DLC dla Wampirów i Imperium - u Imperium braków jest jeszcze co nie miara, a u Wampirów to Tron Sabatów ("mount" dla Wampirzyc) i Duchy, a żeby nie było jeszcze nieporozumień co do Lordów u Wampirów - brakuje Nekrarchy i Lahmii - ostatni typ wampirów raczej przy Królach Grobowców się pojawi.
Od razu mówię, że oba te pomysły nie są pozbawione sensu. Middenland mógłby dojść wraz z brakującymi jednostkami, które uzyskał w dodatku "Storm of Chaos" - Kapłana Ulryka jako bohatera i Arcykapłana Ulryka, Rycerzy Białego Wilka, Wolf-kinów, Synów Ulryka etc. Z kolei same Imperium mogłoby dostać 3 brakujących magów, Lorda Czarodzieja, Mistrza Zakonu, Inżyniera i trochę jednostek.
PS. Jeśli na Reddicie, bądź gdziekolwiek, jest zaktualizowana lista FLC o te nowe, co wraz z WE wyszły, to prosiłbym o linka do niej.
"An old friend" to może być Kislev. W końcu to nierozerwalny sojusznik Imperium i przedmurze ludzkiej cywilizacji od dość długiego czasu.
Jeśli Kislev będzie grywalna frakcją to zapowiada się najtrudniejsza kampania jak do tej pory :D
Chodziło mi raczej o to, co będzie łącznie z Bretką/Grombrindalem za free w formie DLC ;)
A co do "An Old Friend" - o ile wiem, nie sprecyzowano, czym właściwie to FLC ma być. Możliwości jest zatem wiele, począwszy od właśnie Kislevu przez grywalny na single'u Middenland, Mousillon, przez jakiegoś LL'a, skończywszy na samym Nagashu. W End Times dodano kilka nowych LL'ów (i jest to jedyna zaleta tego czegoś) i jednym z nich jest właśnie Nagash, a biorąc pod uwagę to, że w świecie Warhammera parę razy się "zrespawnował" to i on jest tu możliwy ;)
Z tym że Nagasha ciężko nazwać czyimkolwiek przyjacielem. Najbardziej pod nazwę starego przyjaciela pasuje Kislev, bo krasnoludy już są. Oby nie Middenland, bo oprócz jednego zakonu rycerskiego dostaniesz kalkę Imperium (bo w końcu Middenland to część Imperium w bitewniaku).
Darmowym DLC przy Bretonni ma być "new lord", czyli nowy rodzaj generała.
Nie zgodzę się - Middenland dorobił się w VI edycji (a konkretniej w Storm of Chaos) kilku dodatkowych jednostek, Lorda, Bohatera i Legendarnego Lorda (i chodzi mi tu o przywódcę kościoła Ulryka). A co do New Lord to chodzi o Legendarnego Lorda Wampirów. Proponuję poszukać na Reddicie - w jednym z postów pod newsem o FLC dał Darren info o tym.
EDIT: Ba, nawet o tym parę postów temu wspominałem:
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...l=1#post421385
Jak dla mnie to niebawem przed nami Skaveni (zapewne nie nastepne dlc bo oddzielaja wieksze mniejszymi), ale mechanika bedzie pewenie jak u elfow - brak RO i spaczen (warpstone) zamiast bursztynu.
Co do "old friend" - może dodadzą Morgana Bernhardta jako LL? To protagonista Dark Omen i Shadow of the Horned Rat.
Z tym, że Morgan Bernhardt to najemnik z gier od EA. Nie z gier GW (w bitewniaku go i jego wojaków nie ma).
Podobnie masz z Kasquitem z Mark of Chaos i mroczną elfką - Lileath. Też inna licencja i nie da rady ich dać tutaj.
A co do Skavenów - wątpię. Prędzej Lord Pack, albo Elfy + Jaszczury.
Ja czekam teraz cały czas na raso-paka bo to w nim widzę szanse na ludzkie nacje typu Kislev, Tilea, Estalia i Księstwa. Tym bardziej że takiej paczki nie było jeszcze.
Biały karzeł ma dojść w styczniu dla wszystkich (ciekawe czy sam).
A później dopiero koło lutego bretka z dwoma dodatkowymi flc: LL wampirów (mój typ Red diuk z Mousillon i jako Old friend Middenland. Przy takim obrocie sprawy będę prze szczęśliwy.
Inną sprawą jest to czy Biały karzeł i Bretonia (wraz z całym FLC) będzie towarzyszyć też jakieś dlc.
1. A czego właściwie oczekujesz od Księstw Granicznych? Że będą grywalne? Sorki, ta rasa w ogóle niczym się nie wyróżnia.
2. Ten LL Wampirów to równie może być: Zachariasz, V'Soran, Izabella, Konrad, bądź Krell.
3. Edycja Starego Świata będzie, więc na DLC bym nie liczył :P