-
Re: Homoseksualiści i ich tolerancja.
Cytat:
po drugie biedroń jest przede wszystkim aktywistą i politykiem. nie rozumiem czemu się go utożsamia z osobami homo i ze wszystkimi lgbt.
Bo za takiego sam się uważa, wystarczy posłuchać jego wypowiedzi publiczne, oczywiście że nie wszystkie, na tym ludzie budują sobie opinię. A czy jest faktycznie reprezentatywny dla osób homoseksualnych, nie wiem, trzeba byłoby się jakiegoś geja spytać. Podejrzewam że nie, bo robi to z gracją słonia w składzie porcelany, gdyby reprezentował jakąkolwiek inną sprawę, np. mi bliską wolałbym by przestał... :roll:
-
Ujme to tak,widze ze nikt nie zwrocil uwagi wczesniej na to co pisalem Homoseksualizm w mysl starozytnosci jest pedofilia czy tez pederastia oba zwroty wywodza sie z greckiego i oznaczaja to samo.Druga rzecz nie widze potrzeby uczyc sie angielskiego gdyz wieksze tradycje ma greka starozytna angielski jest narzucony i krotko uzywany,nie zapomnijmy ze swego czasu na dworze angielskim mowiono po francusku.Trzecia sprawa ujme to tak gdyby Bog czy tez Natura chcieli bysmy byli tej samej plci mielibysmy na poczatku dwoch Adamow a nie Adama i Ewe po co roztrzasac rzeczy oczywiste,te zaburzenie trzeba leczyc.
-
Nikt nie zwraca uwagi na ten postu z 2 powodów. Pierwszy jest taki że wszystko w tym temacie zostało już powiedziane. A drugi jest taki że w ogóle nie używasz znaków interpunkcyjnych przez co cholernie ciężko coś takiego się czyta ;)
-
Cytat:
Trzecia sprawa ujme to tak gdyby Bog czy tez Natura chcieli bysmy byli tej samej plci mielibysmy na poczatku dwoch Adamow a nie Adama i Ewe po co roztrzasac rzeczy oczywiste,te zaburzenie trzeba leczyc.
:lol: :lol: :lol:
-
Zaznaczyłem opcję drugą. Dodałbym jednak do niej zakaz propagowania homoseksualizmu, no i obleśnego zachowania w miejscach publicznych, ale to tak samo u zdrowych par.
-
jednym słowem Iran ideałem państwa? :)
ehehe. zauważam z rozbawieniem, że ci co zwykle straszą dzikimi muslimami sami mają poglądy z nimi identyczne :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
jednym słowem Iran ideałem państwa? :)
Pieronie! toż to dziecko z przedszkola prowadzi poważniejsze dyskusje. Nie wiem, jak jest w Iranie, ale nawet jeżeli w tej jednej sprawie mam podobne zdanie, co tamtejsza władza, to nijak nie znaczy to, że Iran jest moim ideałem państwa.
Co do muslimów: są dla nas ogromnym zagrożeniem, ale trzeba im przyznać, że laicyzacja i libertynizm jeszcze ich nie zepsuły, tak jak zrobiły to z Zachodem.
-
Szariat czy homoterror. Co tu wybrać.
-
akurat kwestia wolności jest podstawowa. jesli ktoś chce przemocą pozbyć się niechcianego przez niego odmiennego zdania to o czym tu dyskusja?
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
akurat kwestia wolności jest podstawowa. jesli ktoś chce przemocą pozbyć się niechcianego przez niego odmiennego zdania to o czym tu dyskusja?
A ten post to się jakoś odnosi do poprzednich wypowiedzi, czy to takie luźne przemyślenia autora?
-
Do obu.Z wojownikami tolerancji nie ma rozmowy panocku :D
-
Heh, wojownikami tolerancji... nie jesteśmy wojownikami tolerancji, tylko zwykłymi ludźmi, którzy mają dosyć socjopatycznych zachowań niszczących społeczeństwo od środka.
Od lat zauważam niezwykle ciekawą prawidłowość, że zazwyczaj katolików, gołąbki pokoju i miłości, cechuje niezwykły wręcz brak szacunku dla drugiego człowieka, chęć zabraniania głoszenia poglądów innych niż te 'słuszne', niczym islamscy fundamentaliści, czy wręcz agresja skierowana na wszystkich tych, którzy nie chcą się dostosować.
-
Od lat zauważam niezwykle ciekawą prawidłowość, że zazwyczaj (homoseksualistów czy lewaków), gołąbki pokoju i miłości, cechuje niezwykły wręcz brak szacunku dla drugiego człowieka, chęć zabraniania głoszenia poglądów innych niż te(poprawnie politycznie), niczym islamscy fundamentaliści, czy wręcz agresja skierowana na wszystkich tych, którzy nie chcą się dostosować.
Mam tak samo.
-
a kto chce ci czegoś zabraniać? na pewno nie ja ;p
''A ten post to się jakoś odnosi do poprzednich wypowiedzi, czy to takie luźne przemyślenia autora?''
oczywiscie, ze sie odnosi do twojego postulatu zakazywania tego co ci sie nie podoba. a po avku widzę, że pewnie nie skonczyłoby się na zakazie, ale i na fizycznej eksterminacji ;> ehehe
poza tym czy wstawianie zbrodniarza do avka nie łamie regulaminu..? ;]
-
Ja tylko zakaz propagowania bym wniósł. Tobie zależy żeby było więcej homo?
Cytat:
poza tym czy wstawianie zbrodniarza do avka nie łamie regulaminu..?
Zapraszam do książek historycznych(!).
-
i co w tych książkach wyczytam? że nie wprowadził terroru? że nie przesladował przeciwników politycznych? nie torturował opozycjonistów? nie odbierał im dzieci? chętnie poczytam takie książki, bo chyba te moje kłamią :lol:
i co to znaczy zakaz propagowania? i jakie niby propagowanie dzisiaj ma miejsce? i co to są obleśne zachowania?
-
To dziwne, bo to nie ja wykazuje dyktatorskie zapędy ustalania norm, nie ja w prostactwie stwierdzam, że powinno być tak jak chcę kosztem wolności innych, nie ja deklaruje się jako katolik po to aby chwilę później z agresją reagować na przejaw wszelkich oznak niepodporządkowania się doktrynie.
Problem polega na tym, że jak się jest zwyrodnialcem to nic rozsądnego w głowie narodzić się nie może. Ludzie tacy jak Ty są totalnym zaprzeczeniem społecznie zdolnego obywatela wolnego państwa, a Twoje poglądy prowadzą jedynie do dalszej eskalacji tej idiotycznej spirali agresji.
-
Witia, jak na zdecydowanego przeciwnika, cytuję - "tzw. własnego zdania" - to sporo masz własnych poglądów.
Czyżby sprzeczność wewnętrzna - jesteś przeciwnikiem "tzw. własnego zdania", ale tylko gdy podmiotem tego zdania jest inna osoba? ;)
PS:
Czy ten temat kiedyś umrze śmiercią naturalną :?: Bo mnie już denerwuje, że ciągle wskakuje mi na 1 miejsce w zakładce "Moje posty"...
-
Cytat:
To dziwne, bo to nie ja wykazuje dyktatorskie zapędy ustalania norm, nie ja w prostactwie stwierdzam, że powinno być tak jak chcę kosztem wolności innych, nie ja deklaruje się jako katolik po to aby chwilę później z agresją reagować na przejaw wszelkich oznak niepodporządkowania się doktrynie.
ale jednocześnie Witia akceptujesz wręcz z entuzjazmem państwo, które ma prawo owe normy ustalać w każdej nawet najgłupszej dziedzinie ograniczając wolność jednostki.
nie przeszkadza ci, że panstwo może o takich rzeczach decydować?
Domen:
życzysz najlepszemu tematowi na forum śmierci..?! :evil:
-
Ten temat jest niezniszczalny, nic i nikt go nie zabije. Moi gladiatorzy muszą rozlewać swą krew! :P
Witia - ostrzeżenie niespodziankowe nr. 3 :cry:
-
Cytat:
Witia - ostrzeżenie niespodziankowe nr. 3
Tego, to może zróbmy ankiete czy nie wprowadzić na wrzesień podwojonego limitu ostrzeżeń, bo może mi braknąć :)
Cytat:
Witia, jak na zdecydowanego przeciwnika, cytuję - "tzw. własnego zdania" - to sporo masz własnych poglądów.
Moje poglądy nie wynikają ze ślepego wyznawania danej ideologii, tylko próby zrozumienia co w ogólnym kontekście jest najbardziej korzystne, rani najmniej osób. Czym innym uznanie, że dobrze jak ludzie szanują się wzajemnie, a czym innym trwanie na stanowisku, że Słońce krąży wokół Ziemi, nieprawdaż?
Cytat:
ale jednocześnie Witia akceptujesz wręcz z entuzjazmem państwo, które ma prawo owe normy ustalać w każdej nawet najgłupszej dziedzinie ograniczając wolność jednostki.
nie przeszkadza ci, że panstwo może o takich rzeczach decydować?
Od tego jest inny temat, w którym nie podajesz rozsądnych argumentów tylko trwasz dzielnie w obronie ideologii, opierając się na przesłankach z których jest zbudowana, czyli robisz dokładnie to samo co przykładowy muslim czy katolik broniący sensu swojej wiary opierając sie o święte księgi.
Dopóki tego nie zrozumiesz nie będziemy mieli o czym rozmawiać.
-
Cytat:
Tego, to może zróbmy ankiete czy nie wprowadzić na wrzesień podwojonego limitu ostrzeżeń, bo może mi braknąć
Każdy łorze jak może. :P
-
Witia- wlasnie to byly argumenty ;)
skoro jestes za monopolem panstwa w decydowaniu o tym co jest złe/dobre, pożądane/niepożądane, szkodliwe/nieszkodliwe to pogódź się z tym, że to może obrócić się przeciwko tobie np. w tej kwestii o jakiej tu rozmawiamy czyli jakiś radykalny prawicowy rząd przejmie władzę i ustali, że zwiazki homo są zakazane i przymusowo leczone. Oczywiście rozumiem, że pogodziłbyś się z tym lub nawet przyklasnął, bo 'panstwo wie co robi' i wcale nie zależy mu na regulowaniu każdego aspektu życia swoich poddanych?
-
Cytat:
Witia - ostrzeżenie niespodziankowe nr. 3
:lol: :lol: Widzę Witia Ty to się w tańcu nie p*** 8-)
Cytat:
przykładowy muslim czy katolik broniący sensu swojej wiary opierając sie o święte księgi.
Katolicy nie wysadzają innych ludzi z powodu obrazy ich Boga, nie żądają głowy autora gdy jak to mają muslimy w zwyczaju coś napisze niepochlebnego o ich cudownej religii. Przecież to porównanie jest irracjonalne, gdyby katolicy byli takimi niedobrymi fundamentalistami jak muslimy to by kwestii pedałów w ogóle nie poruszano, a ten kto by poruszył, miałby ciężkie życie 8-)
Cytat:
W którym miejscu był agresywny :roll: ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
bo chyba te moje kłamią :lol:
Prawdopodobnie tak właśnie jest. Raz w swojej niewiedzy i naiwności poszedłem do biblioteki rejonowej po jakąś książkę o Hiszpanii. No i znalazłem z lat 80-tych typowego paszkwila pisanego dla PRL-owskiej władzy. Może też na takie trafiłeś.
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
i co to znaczy zakaz propagowania? i jakie niby propagowanie dzisiaj ma miejsce? i co to są obleśne zachowania?
Propagowanie to ma miejsce jak cholera. Od parad, przez różnego sortu sztukę, po pop-kulturę. Homoseksualizm, jako choroba, powinien być traktowany jak choroba. Jak ktoś ma to przykro, nie zabijemy go za to, ale po co się tym przechwalać?
-
Cytat:
Moje poglądy nie wynikają ze ślepego wyznawania danej ideologii,
Z "tzw. własnym zdaniem" jest tak samo. Jeśli ktoś ślepo wyznaje czyjąś ideologię to raczej własnego zdania nie ma.
Cytat:
Czym innym uznanie, że dobrze jak ludzie szanują się wzajemnie, a czym innym trwanie na stanowisku, że Słońce krąży wokół Ziemi, nieprawdaż?
Ależ Słońce faktycznie krąży wokół Ziemi - ten kto twierdzi inaczej, nie zna ogólnej teorii względności Einsteina. ;)
Cytat:
Domen:
życzysz najlepszemu tematowi na forum śmierci..?!
Tak - i to szybkiej. Lepsze to niż długotrwałe męczarnie.
-
Cytat:
Propagowanie to ma miejsce jak cholera. Od parad, przez różnego sortu sztukę, po pop-kulturę. Homoseksualizm, jako choroba, powinien być traktowany jak choroba. Jak ktoś ma to przykro, nie zabijemy go za to, ale po co się tym przechwalać?
czyli jesteś za cenzurą? zakazem wolności zgromadzeń?
to gdzie moje porównanie do Iranu było przesadzone? :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
czyli jesteś za cenzurą? zakazem wolności zgromadzeń?
to gdzie moje porównanie do Iranu było przesadzone? :D
Jeżeli te zgromadzenia godzą i to mocno w dobre obyczaje i normy zachowania to jak najbardziej. Tak samo jestem za zakazem zgromadzeń ludzi robiących pod siebie. Za pewną cenzurą też jestem, np. treści pedofilskich. Z kolei konstytucja III RP zakłada cenzurę treści nazistowskich i komunistycznych.
-
Cytat:
Widzę Witia Ty to się w tańcu nie p***
A jak. Albo rybki albo akwarium :)
Cytat:
Cytat:
Jeżeli te zgromadzenia godzą i to mocno w dobre obyczaje i normy zachowania to jak najbardziej. Tak samo jestem za zakazem zgromadzeń ludzi robiących pod siebie. Za pewną cenzurą też jestem, np. treści pedofilskich. Z kolei konstytucja III RP zakłada cenzurę treści nazistowskich i komunistycznych.
Tylko widzisz kolego, problem rozbija się o to, że pojęcia 'dobre obyczaje' oraz 'normy' są totalnie niedefiniowalne i względne jak diabli. Moje 'dobre obyczaje' moga być inne od Twoich.
Po drugie, homoseksualizm nie jest choroba, chyba że w Twoim matrixie, ale nie jestem osobą kompetentą do analizowania urojeń :) Oddaje pole innym.
Cytat:
Z "tzw. własnym zdaniem" jest tak samo. Jeśli ktoś ślepo wyznaje czyjąś ideologię to raczej własnego zdania nie ma.
Ja nie trzymam się swoich poglądów na siłę. Wielokrotnie zmieniałem je pod wpływem odpowiedniej argumentacji innych, tak więc nie należę do osób, które barykadują swój mózg w obawie przed zburzeniem prywatnego ładu, co jest cechą charakterystyczną fanatyków, ideologów, oszołomów.
Cytat:
Ależ Słońce faktycznie krąży wokół Ziemi - ten kto twierdzi inaczej, nie zna ogólnej teorii względności Einsteina.
Takie żarty skierowane do elektronika nie mają zbyt dużej siły rażenia ;)
Cytat:
Witia- wlasnie to byly argumenty
skoro jestes za monopolem panstwa w decydowaniu o tym co jest złe/dobre, pożądane/niepożądane, szkodliwe/nieszkodliwe to pogódź się z tym, że to może obrócić się przeciwko tobie np. w tej kwestii o jakiej tu rozmawiamy czyli jakiś radykalny prawicowy rząd przejmie władzę i ustali, że zwiazki homo są zakazane i przymusowo leczone. Oczywiście rozumiem, że pogodziłbyś się z tym lub nawet przyklasnął, bo 'panstwo wie co robi' i wcale nie zależy mu na regulowaniu każdego aspektu życia swoich poddanych?
Nie ten temat.
Nie podałeś nigdy żadnych argumentów poza wrzucaniem linków z bezsensownymi obrazkami i opini ideologów :)
Cytat:
Katolicy nie wysadzają innych ludzi z powodu obrazy ich Boga, nie żądają głowy autora gdy jak to mają muslimy w zwyczaju coś napisze niepochlebnego o ich cudownej religii. Przecież to porównanie jest irracjonalne, gdyby katolicy byli takimi niedobrymi fundamentalistami jak muslimy to by kwestii pedałów w ogóle nie poruszano, a ten kto by poruszył, miałby ciężkie życie
Chyba nie do końca zrozumiałeś czego komentowany przez Ciebie tekst dotyczy, bo ta kontra kompletnie nie uderza w problem który poruszyłem :)
-
Cytat:
Z kolei konstytucja III RP zakłada cenzurę treści nazistowskich i komunistycznych.
Nie zakłada cenzury prewencyjnej. Co najwyżej kary za rozpowszechnianie takich treści.
Cytat:
Takie żarty skierowane do elektronika nie mają zbyt dużej siły rażenia
Ale to nie był żart. :)
-
Cytat:
Chyba nie do końca zrozumiałeś czego komentowany przez Ciebie tekst dotyczy, bo ta kontra kompletnie nie uderza w problem który poruszyłem
Teksty ad personam, gdy jak sobie wrzucacie mnie nie interesują. Ja chciałem tylko zaznaczyć różnicę między katolikami czy w ogóle chrześcijanami i muslimami bo jest ogromna, więc wszelkie teksty odnośnie ideologii katolickiej w zestawieniu z muslimami wyglądają blado i to jest zupełnie inna bajka. Katolicy to nie są fundamentaliści jakby niektórzy chcieli i dopuszczają inne zdanie. A kwestia wiary to jest już sprawa indywidualna
-
Cytat:
Katolicy to nie są fundamentaliści jakby niektórzy chcieli i dopuszczają inne zdanie.
Wśród muzułmanów fundamentaliści też stanowią mniejszość.
-
Cytat:
Ale to nie był żart.
No właśnie tego się obawiałem i postanowiłem załagodzić sytuację :)
Cytat:
Teksty ad personam, gdy jak sobie wrzucacie mnie nie interesują. Ja chciałem tylko zaznaczyć różnicę między katolikami czy w ogóle chrześcijanami i muslimami bo jest ogromna, więc wszelkie teksty odnośnie ideologii katolickiej w zestawieniu z muslimami wyglądają blado i to jest zupełnie inna bajka. Katolicy to nie są fundamentaliści jakby niektórzy chcieli i dopuszczają inne zdanie. A kwestia wiary to jest już sprawa indywidualna
A mnie chodziło o coś zupełnie innego :) O podejście do analizowania problemów. Religie były jedynie przykładem.
-
Cytat:
Nie podałeś nigdy żadnych argumentów poza wrzucaniem linków z bezsensownymi obrazkami i opini ideologów
ale szczerze- czy jakikolwiek argument byś uznał za racjonalny?
nie mam ochoty się bawić w nawracanie betonu ;) tym bardziej, że bardziej niż o wiarę chodzi tu o rozumienie pewnych pojęć w pewien sposób, który jest ci obcy.
ale pokłócić się, potrollować zawsze można ^^
Cytat:
Tylko widzisz kolego, problem rozbija się o to, że pojęcia 'dobre obyczaje' oraz 'normy' są totalnie niedefiniowalne i względne jak diabli. Moje 'dobre obyczaje' moga być inne od Twoich.
dlatego państwo cię wyręczy i ustali jakie obyczaje są dobre a jakie złe :)
-
Pierdzielenie. Obyczaje, a już szczególnie normy, to elastyczne, ale jak najbardziej definiowalne pojęcia. Inna sprawa, że są one zmienne i różne dla różnych społeczeństw, czy grup. W społeczeństwie polskim za jak najbardziej nieobyczajne uznaje się robienie kupy w środku miasta, czy paradowanie w samych świecących majtkach po platformie.
Jeszcze mam jedno pytanie, co rozumiecie pod enigmatycznym wyrazem "fundamentalista"?
edycja:
Odnośnie homoseksualizmu jako choroby: na czym opierasz osąd, że nie jest to choroba? Na decyzji WHO, która zmieniła zdanie w latach 70-tych, a która to zmiana była decyzją jak najbardziej polityczną, a nie naukowym odkryciem. Świadkowie tamtych wydarzeń już powiedzieli wiele o naciskach ze strony homoseksualnego lobby.
-
a na czym opierasz osąd, że jest to choroba? :| bo razi twoje poczucie estetyki widok dwóch osób tej samej płci całujących się lub o zgrozo! trzymających się za ręce?
to też jest nieobyczajne? :lol:
i ciekawe jak by miało wyglądać ''leczenie''. Pewnie stare dobre pranie mózgu lub elektrowstrząsy :lol: w ten sposób można wyleczyć wszystko- od katolicyzmu zaczynając :]
-
Skoro za chorobę uznajemy pociąg do dzieci, zwierząt, trupów i drzew to według mnie chorobą też jest pociąg do osób tej samej płci. Chodzi mi o sam pociąg, a nie zasadność obcowania z w/w.
Chciałem tylko podkreślić, że osąd WHO, który stał się dogmatem od kiedy jest przychylny homoseksualistom, niewiele miał wspólnego z nauką, a bardzo dużo z polityką.
-
ehehe
no tak nie ma to jak porównać współżycie dwóch dorosłych osób do czynności zupełnie różnych od tego. Zauważ chociażby tę różnicę, że tym co różni te choroby z normalnym seksem jest wlasnie obecność dwóch osób, które uczestniczą w danym akcie z własnej woli.
no idąc twoja logiką czym się rozni pociąg do odmiennej płci od pociągu do dzieci, zwierząt i trupów?
-
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
no tak nie ma to jak porównać współżycie dwóch dorosłych osób do czynności zupełnie różnych od tego. Zauważ chociażby tę różnicę, że tym co różni te choroby z normalnym seksem jest wlasnie obecność dwóch osób, które uczestniczą w danym akcie z własnej woli.
Czytajże wszystko i ze zrozumieniem. Pisałem o samym pociągu, a nie o tym, czy dziecko albo koza jest świadomym "uczestnikiem".
Cytat:
Zamieszczone przez glaca
no idąc twoja logiką czym się rozni pociąg do odmiennej płci od pociągu do dzieci, zwierząt i trupów?
Chociażby tym, że pociąg do odmiennej płci wynika przede wszystkim z potrzeby prokreacji. Jeżeli ta potrzeba jest zaburzona, to możemy uznać to za chorobę, tak jak uznajemy za taką aseksualność, czy impotencję.
-
Cytat:
Zamieszczone przez mc1908
Chociażby tym, że pociąg do odmiennej płci wynika przede wszystkim z potrzeby prokreacji. Jeżeli ta potrzeba jest zaburzona, to możemy uznać to za chorobę, tak jak uznajemy za taką aseksualność, czy impotencję.
a może akurat dwie kochające się osoby tej samej płci obcują ze sobą płciowo np w celu osiągnięcia miłosnych uniesień? A nawet dwie osoby różnych płci też uprawiają seks, tylko po to by doznać orgazmu.
Czyli co, choroba i należy to leczyć...
poszukaj innych argumentów na poparcie swojej hipotezy