Na multi a i owszem świnki będą używane. Natomiast jak ja będę grał Rzymem w singla i przeciwnik będzie miał słonie to też użyję świnek... bo nie widzę w tym nic złego.Cytat:
Wątpię żeby AI używało psów, świń i kobiet
Wersja do druku
Na multi a i owszem świnki będą używane. Natomiast jak ja będę grał Rzymem w singla i przeciwnik będzie miał słonie to też użyję świnek... bo nie widzę w tym nic złego.Cytat:
Wątpię żeby AI używało psów, świń i kobiet
Cytat:
Zamieszczone przez polakma
Naprawdę chciałbym widzieć twoje zachowanie w takiej sytuacji :lol:
Ja też, ale chyba instynktownie by się ją chyba zasłonił tak sądzę...Cytat:
Zamieszczone przez Wald
Proszę nie cytuj wypowiedzi nad sobą ;)
A twoją odpowiedź zostawię bez mojego komentarza ;)
Ale to prawda:)
No przecież że każdy próbowałby się zasłonić a nie rzucić jak głupi na psa.
Może porobimy wstępne pomysły jakie 117 frakcji się tam znajdzie?
Połowa, jeśli nie więcej to będą Celtowie + Germanie.
dobra myśl KLA:) teraz to już zacznie się niekończący temat;) nie szukam w googlach ale Kalisz pamiętam rysował się już na rzymskich mapach... Jak można byłoby nazwać region Kalisii? Kalisium?
Oby powstał jakiś mod odblokowujący wszystkie te ze 117 frakcji :D
od której zaczniesz?Cytat:
Zamieszczone przez Gaeth I
Ja mam wątpliwości czy CA zna aż 117 ludów żyjących w tamtym czasie ;)
Fajna mapka z TWCenter:
http://i.imgur.com/PP7j0zJ.jpg
Jak widać trochę tych frakcji może być, jak dodamy do tego emergent, to może dobijemy do 117... choć dla mnie (i mojego komputera) i 80 brzmi wystarczająco. ;)
A gdzie Calisia (Καλισία) :?: :!: :P
A widzisz ją gdzieś tutaj?
http://wiki.totalwar.com/images/1/1e/Suebi4.jpg
Widzę, że tam jest, tylko nie jest zaznaczona ani podpisana. 8-)
Na tej mapce z TWC jest ok. 2/3 liczby zapowiadanych frakcji. Jeśli znamy już sporo regionów, głównie barbarzyńskich naprawdę trudno będzie im wcisnąć te 117 frakcji, bo wiele odpada ze względu na rozmiary prowincji.
Nie wiem na ile można wierzyć tej mapce, ale jeśli faktycznie tak będzie wyglądała, to nawet nieźle. Brakuje mi tylko na niej Etolów i Związku Achajskiego. Zastanawiam się też w którym roku ma się zaczynać gra jeśli mają być Senonowie (okolice dzisiejszej Ankony), którzy zostali podbici przez Rzym w 283 p.n.e. Poza tym jak patrzę na tę mapę to nie wiem jak chcą na niej upchać 117 frakcji. Jajcarski podpis Balearów - Germans. Everywhere. :lol:
Zależy jakie będą, ale patrząc na tą mapkę powyżej to pewnie Wandalami/Słowianami lub SarmatamiCytat:
Zamieszczone przez Vlad
Ta mapka jest zrobiona przez fanów, w oparciu o prowincje jakie znamy z 8 previewów frakcji i domysły. :)
Ja się cieszę jak patrzę na te 117 frakcji, że jednak kupiłem sobie 4 rdzeniowca z "k"... podkręcę do 5.0ghz i tura będzie śmigać 8-)
ps. wątpię, że dadzą takich Seleucydów jak na mapce... okroją ich.
Tia, żeby upchnąć te 117 frakcji, zachować balans itd. zrobią Seleucydów Wschodnich, Zachodnich, Północnych... :lol:
Spora Armenia, duża Bakria, spory Pont jakaś rebelia tu i tam, może jakiś syn, wój się zbuntuję, albo 3-4 z rodzinki ;)... jakoś w miarę "sensownie" można to zrobić...
Z TWC:
Cytat:
In this september rally point episode Jack Lusted stated there'll be 700 units
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... O0w#t=269s
Now we can read from many sources, that there'll be "only" 500. For example here http://www.pcgamer.com/2013/03/29/gdc-2 ... -factions/
So what about other 200? Sold as DLC? Cancelled? Diffferent counting methods? Or what?
Możliwe, że aż 200 jednostek będzie w DLC, czyli załóżmy ze 4-5 skinpacków jednostek (jak ETW, NTW, ale Rome 2 ma więcej możliwości) plus kilka frakcji DLC (jak STW2). To by się zgadzało. Nie brzmi wesoło.
Mam nadzieję że CA nie będzie aż tak pazerne i jak zrobią np. DLC z greckich polis to jedno DLC odblokuje wszystkie polis, a nie na każde polis osobne DLC.
Nie liczylbym na to. Bedą chcieli maksymalnie wycisnąć potencjał tej gry tak że spodziewałbym się znacznie większej ilości dlc z frakcjami niż 3-4. Raczej to będzie koło 6-10.
Zawsze powtarzam: "paysafecard" i jedna dobra promocja na 75 % i problem z DLC znika ;) :D
Znając CA te 200 jednostek to będą tylko elitarne jednostki, więc gracz, który nie będzie miał DLC będzie grał tylko podstawowymi jednostkami :( Więc jeżeli komuś będzie zależało na zwycięstwach w kampaniach multiplayer to będzie musiał je kupić. Pazerność CA nie zna granic.Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
A może będzie 500 jednostek lądowych i 200 morskich? Brzmi bardziej prawdopodobnie, niż 200 jednostek w DLC... Ile było dotąd najwięcej dodanych, 30? Poza tym frakcja odblokowana w DLC nie znaczy przecież, że jej jednostek nie będzie w podstawowej wersji gry (bo komp musi czymś walczyć), co najwyżej dostanie kilka dodatkowych, elitarnych.Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Tak jak w ETW na multi i w bitwie gracza były dostępne państwa, które nie były grywalne w kampanii. NTW chyba też się to tyczy.
Dokładnie, np. Portugalia niegrywalna w singlu a na multi tak :)
Nie wiem czy to możliwe, żeby było aż 200 rodzajów jednostek morskich. To prawie połowa jednostek lądowych, których było więcej niż 2 razy więcej i były bardziej różnorodne. Okręty można podzielić na maksymalnie 3 kręgi kulturowe, bo wówczas Rzym, Kartagina i hellenistyczny wschód podobnie "pływał". Jeśli zrobią np. 70 jednostek morskich to i tak będzie bardzo dużo.
W tym wątku na TWC było wspomniane, że w pierwszej wersji, wśród tych 700 wliczało się również świty (ancillaries?).
Myślę że w tych 700 jest na pewno 500 jednostek lądowych + X jednostek morskich + jednostki w stylu szpiega, pozostała liczba to jednostki które dodadzą w DLC, a to już nie będzie 200, no przynajmniej tak myślę
A ja jestem ciekawy skąd tyle jednostek wytrzasną. Chyba to jest liczone razem z żołnierzami co w oddziale mają inny zarost i inną tarczę....
Biorąc pod uwagę ilość frakcji To wychodzi, że KAŻDA frakcja miałaby po kilka RÓŻNYCH jednostek, co jest niemożliwe.
Pewnie będzie ze 100 jednostek jednostek różniących się wizualnie, a reszta to rekolory ze zmienionymi nazwami i oczko -/+ do statystek.
Oj tam, oj tam. Po prostu nie będzie 700 rodzajów jednostek. A to, że je zapowiadali w pierwszej wersji... cóż, zapowiadali także, że nie będzie płonących świń.
Najlepsze jest to, że żadnego obrazka z przekreśloną świnią nie było. Owszem, był obrazek ze świnią ale był też znaczek OK (ptaszek) i dopisek: Historical accuracy.
To KLA sobie ubzdurał, że ta świnia była przekreślona i po dziś dzień powtarza to jak mantrę. Podobnie zresztą robią jego KLAkierzy. A jeszcze lepsze jest to, że KLA praktycznie w ogóle w gry TW nie gra.
Edit:
Proszę bardzo
http://img217.imageshack.us/img217/6057/rezzed.jpg
Do tego dopisek:
Historia inspiruje; prawda jest dziwniejsza niż fikcja.
Nie ja to rozpocząłem. Widziałem to pisane setki razy i nawet na tym forum, więc pisałem ostatnio o przekreślonej świni. Udowodnij mi gdzie to ode mnie zaczęła się dyskusja. Czekam.
Chyba nie wzięło się to samo, no nie? I tu i na TWC ludzie o tym pisali dużo wcześniej.
Ty to wciąż powtarzasz i za każdym razem przedstawiasz jako pewnik i swój główny argument antyświński.
Nie takiej odpowiedzi oczekiwałem.
Nie chodzi mi o ostatni tydzień po konferencji z San Francisco kiedy o tych świniach pisałem. Posty o przekreślonych świniach były pisane dużo wcześniej, więc nie wiem skąd pomysł, że to ode mnie się zaczęło.
Dajcie już spokój z tymi świniami. Nie podoba mi się że są, wg mnie psuje to klimat gry ale nie chce mi się o nich dyskutować godzinami.