Selea stwierdził ,że będzie sonda na ten temat. Ja osobiście jestem za różnorodnością legionów, lecz zamiast np nazwy Legio V Alaudae wystarczyłoby: Legio V lub Legio Alaudae
Wersja do druku
Selea stwierdził ,że będzie sonda na ten temat. Ja osobiście jestem za różnorodnością legionów, lecz zamiast np nazwy Legio V Alaudae wystarczyłoby: Legio V lub Legio Alaudae
Witam ... moze mi ktos powiedziec gdzie trzeba wkleic ten folder Mask z ikonek buldoga ? ja tego nie widze nigdzie
Nie wiem jak wygląda rozpakowane archiwum, ale sądzę że przy prawidłowej instalacji system powinien zapytać o scalenie folderów, nadpisanie plików, bez ręcznego kopiowania po kolei elementów.Cytat:
Zamieszczone przez Bradley
no ja nie mam takiego folderu mask ...dlatego zadalem pytnie ..nie wiem dlaczego
Ta nasza wymiana zdań nadaje się do pomocy technicznej, a nie tutaj :?
Jak możesz nie mieć tego folderu? Ściągnąłem przed chwilą obie potrzebne wersje, podstawową BullGoda i nakładkę do DeI. W pierwszym archiwum znajduje się folder data, a w nim folder UI i dwa pliki .pack. Wklejasz "UI" i jeden z plików .pack do data Rome 2. W folderze "UI" jest kolejny folder "units", a nim następne: "icons" i "mask". Ale to Ciebie nawet nie powinno interesować. Po prostu wrzucasz do data i następuje scalenie folderów "UI", oryginalnego i tego z archiwum.Cytat:
Zamieszczone przez marchlew
Nakładka do DeI jest tak samo skonstruowana, tylko że nie ma plików .pack. Za to masz folder UI ( a w nim znowu folder "units" i tak dalej), więc wypakowując archiwum do data od razu otrzymujesz zapytanie o zamienienie plików.
To jest naprawdę banalne. Możesz nawet w jednym miejscu poza Rome 2 wypakować oba foldery, połączyć te o takiej samej nazwie i dopiero wtedy wkleić do folderu data gry.
dziekuje za wszystko juz to zrobilem ..sorry ale jestem wiekowy i ie ogarniam takiego czegos ..musze powoli i do celu i udalo sie ..jeszcze raz dzieki
Czy już zapowiedziano datę wyjścia wersji 1.1? Pytam się właśnie o tę wersję ponieważ czekam na pełne 1.0 i kilka pierwszych łątek, które wyeliminują potencjalne problemy z modem. :)
a ja mam pytanko z innej beczki - jak bardzo trzeba wkurzyć jakąś frakcję, żeby wypowiedziała mi wojnę? Mam stosunki na -328 i dalej gamoń nie chce mi wypowiedzieć wojny...
Sam ją wypowiedz albo dołącz do wojny, po stronie ich wroga.
nie nie... to nie takie łatwe chodzi o to, że zablokowałem się "politycznie" i nie mam za bardzo kierunku w którym mogę puścić ekspansję... zarówno frakcja o której tutaj myślę jak i ja mamy tych samych sojuszników... jeśli ja wypowiem jej wojnę, to wszyscy naskoczą na mnie (bardzo prawdopodobne), natomiast liczę na to, że jeśli ona mi wypowie, to sytuacja będzie odwrotna...Cytat:
Zamieszczone przez Samick
polityka Panie, polityka...
Cytat:
Zamieszczone przez Samick
Nie spodziewałbym się za wcześniej niż dwa, trzy miesiące. Z drugiej strony mod obecnie ma dopiero 4 miesiące ;D
Gdybyś napisał to wcześniej, to radziłbym tylko jedno z tego o napisałem: spróbuj jednak przez dołączenie do rozgrywanej już wojny. Dyplomatycznie nie wypowiadasz im wojny, więc i szanse na dołączanie Waszych sojuszników nie po tej stronie co trzeba jest minimalna. Robiłem tak wielokrotnie, co prawda dochodziło do zerwania sojuszu, ale nigdy do wojny. Chyba że poniesiesz spektakularną klęskę i stracisz terytoria. Jest to jedyny sposób, by wybrnąć w miarę normalnie z sytuacji.Cytat:
Zamieszczone przez PioterC
Ostatecznie w kampanii partyjskiej moje państwo było podzielone przez zwartą linię państewek z północy na południe, tak że w Seleucji kończyła się jedna część, druga zaczynała w Azji Mniejszej i ciągnęła się na zachód. Musisz tylko podpisać prawo o przemarsz wojsk, żeby nie psuć sobie relacji i nie rozbija sojuza. :) I wilk cały i owca syta, ponieważ sojusznicy to wiele korzyści. Przy okazji przypominam że o wszystkim tym napisane jest w poradniku (odnośnik w podpisie).
Ja gdy miałem do odbicia prowincje niby sojusznika lub państw z którymi nie chciałem wojny, prowadziłem intensywne działania agentami, wszczynałem bunty i pomagałem rebeliantom(osłabianie garnizonu itp) w zdobyciu miasta. Potem to już tylko formalność. Najlepiej szukać miast w których już coś zaczyna szwankować.
@up
też stosuję czasem taką metodę - bywa skuteczna, ale trzeba sobie szpiega ładnie podtrenować, żeby miał większe powodzenie w wzniecaniu buntów.
Kolejna wersja 0.82f Divide et Imperia.
Kiedyś coś mi mignęło w tym temacie o laboratorium jednostek. Jest ktoś kto rzeczywiście testuje pojedyncze formacje przeciwko sobie ?
Teoretycznie ja mam na TWC taki temat.
Wrzuć linka.
Ostatnia burza mózgów w sprawie rekrutacji rzymskich legionów zaowocowała wersja 0.82g
Jestem ciekaw czy uda się rozwiązać problemy związane z oblężeniami. Były one już w przypadku vanilli, teraz w DEI gdy zmieniono wielkość oddziałów zauważyłem ogromne problemy z przejściem przez bramę, wspięciem się na mury etc.
Ale głupotą nic nie przebije jednostek na murach, które muszę pobiec kawałek w przeciwną stronę po chwili zawrócić i ruszyć we wskazanym kierunku. Szkoda, strasznie szkoda.
Czy ktoś ma problem z funkcjonowaniem gry? Dzisiaj po aktualizacji 1.10 gry oraz 82g DeI, podczas uruchamiania pojawia się błąd programu i następuje powrót do pulpitu. Wyłączyłem wersję Steam i pobrałem wersję standardową moda. Gra się uruchomiła ale przy kończeniu tury ponownie została zamknięta. To samo dzieje się gdy chce zapisać grę.
tak, mam to samo - gra się ładuje a potem wywala na pulpit - błąd programu :x
Ja mam problem jak zapis chce zrobic po porazce z Dalmatami i zawiesza sie i ..klops
U mnie to samo, dodatkowo Steam jakiegoś bakcyla mi na komputer ściągnął. nie miałem głosu, nie mogłem na YouTube żadnego filmu odtorzyć.
ja mam wersje z forum ,glos mam ale cos nie tak jest z gra
Kilka godzin temu czytałem, że jest/był problem z wersją steam. Plik do ręcznego pobrania i instalacji jest tutaj:
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... 1-03-14%29
To wersja 0.82g z dzisiaj, dlatego do jej nazwy został dodany dopisek Rewizja.
Wiadomo ..zawsze mozna liczyc na Marengo ..:-) dziekuje w imieniu reszty
Ach ten Ja :lol:
Sa jakies mody poza dodatkiem z steam...ktore dodaja krew w walce ?
Oczywiście Blood and Gore Pack pod Rome 2 musisz posiadać.
Jednak aby było więcej krwi, musiałbyś wyłączyć w DeI Formację Ataku, czego się zwykle nie robi, ale pojawia się wtedy więcej animacji śmierci, czyli jest też więcej krwi. Po drugie, znacznie poprawia efekty krwi mod Mech Donalda:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =193968352
oraz podobno ten mod odblokowuje animacje śmierci, które nie są wyświetlane w podstawce
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =208344533
W Formacji Ataku jednostki walczą w bardziej statyczny sposób, ale ma to zapobiec powstawaniu efektu "bloba", co nie zmienia faktu że w innym modzie nie zauważyłem jej braku i wyglądało to dobrze, więcej żołnierzy angażuje się w walkę bez negatywnych wrażeń.
nie widac efektow krwi .. tylko jak procarze moi scigali galow to kilka razy blyskla krew ..nie wiem od czego to zalezy ..mam jeden i drugi mod ..co podales
Bo aby mieć dobre efekty krwi musisz mieć dlc i ten mod też go wymaga do całościowego działania.
W pierwszym zdaniu mojego poprzedniego postu jest to wyraźnie napisane. Mod Mech Donalda działa najlepiej z ustawieniem jakości terenu/podłoża na poziom ekstremalny, wtedy kałuże krwi dłużej pozostają widzialne.
Hmmmmm ..mam reforme Mariusza i legionisci do werbunku sa bez kolorow ...wie moze ktos dlaczego ..inne jednostki maja wszystko co potrzeba :-)
Witam ...szuka, sposobu na pokonanie lojalistow ...maja 12 armii i stoja kolo siebie //moze ktos wie jak to ugrysc
Kiedy wyjdzie wersja 0.9?
Czy po wygraniu wojny domowej i obraniu kierunku na imperium ..istnieje grozba nowej wojny domowej ?
Nie.
Znacie jakiś Submod na rekrutację legionów? Usuwający okręgi rekrutacji i umożliwiający rekrutacje wszystkich legionów w jednym miejscu? :D