Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Co ma wiara wspolnego z umyslem ?
Z umysłem? Wszystko. W końcu jest jego wytworem. Wątpliwości pojawiają się, gdy zapytamy jak wiara ma się do poprawnego rozumowania.
Rozmieniasz się na drobne. Poszukaj bardziej zasobnego źródła. Pomyśl ile dzieci miałoby posiłek gdyby zrezygnować z finansowania religii w szkołach. Z pewnością przepełnieni cnotami katolicy natychmiast zażądają przesunięcia funduszy z zajęć religii na potrzeby głodujących dzieci i pokażą "genderowcom" co w życiu jest ważniejsze ;)
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos..._i_wyzsze.html
"Premier dodał też, że chce rozwiązać problem tzw. przypadkowych nietrzeźwych, czyli ludzi, którzy wsiadają za kierownicę, będąc przekonani, że już wytrzeźwieli. - Nasza wyobraźnia nie wykracza poza te kilka godzin, więc aby ograniczyć to zjawisko, chcemy wprowadzić obowiązek posiadania alkomatu."
Tusk sam na to wpadł czy ktoś mu podrzucił ten "genialny" pomysł? No brawo, czapki z głów.
Cytat:
Zamieszczone przez Baal-Melkart
Wątpliwości pojawiają się, gdy zapytamy jak wiara ma się do poprawnego rozumowania.
Powstaje tylko pytanie:Co mamy definiowac jako "poprawne rozumowanie"?
Cytat:
Tusk sam na to wpadł czy ktoś mu podrzucił ten "genialny" pomysł? No brawo, czapki z głów.
Donaltomaty to bedzie ryza(zlota) zyla kasiory ;)
Cytat:
Rozmieniasz się na drobne. Poszukaj bardziej zasobnego źródła. Pomyśl ile dzieci miałoby posiłek gdyby zrezygnować z finansowania religii w szkołach. Z pewnością przepełnieni cnotami katolicy natychmiast zażądają przesunięcia funduszy z zajęć religii na potrzeby głodujących dzieci i pokażą "genderowcom" co w życiu jest ważniejsze ;)
Znalezc pieniadze w tym kraju nie jest trudno gorzej jest z ich wydawaniem na pozyteczne cele i ku spolecznemu dobru.Co innego ziomalom:
http://niezalezna.pl/50415-gigantyczne- ... urzednikow
...to tylko w samej stolicy.Chociaz juz niedlugo nasze lasy beda nas wspierac finansowo wiec kto wie moze bedzie tych pare zlotowek na miske strawy dla dziatwy:
http://niezalezna.pl/50419-brutalny-sko ... -panstwowe
Cytat:
gender obala tożsamość kulturową wynikającą z płci. Nie obala płci biologicznej.
Tutaj ostatecznie pokazałeś swoją niewiedzę. Gender właśnie neguje wartość płci biologicznej na rzecz płci kulturowej. Dlatego wymyślają te przebieranki chłopców za dziewczynki i odwrotnie żeby dziecko samo sobie wybrało w jakiej roli lepiej się czuje. Działasz nie po raz pierwszy na zasadzie "nie wiem ale się wypowiem". Nie tylko Ty zresztą.
Cytat:
ttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15234164,Tusk__Obowiazkowe_alkomaty_w_kaz dym_aucie_i_wyzsze.html
"Premier dodał też, że chce rozwiązać problem tzw. przypadkowych nietrzeźwych, czyli ludzi, którzy wsiadają za kierownicę, będąc przekonani, że już wytrzeźwieli. - Nasza wyobraźnia nie wykracza poza te kilka godzin, więc aby ograniczyć to zjawisko, chcemy wprowadzić obowiązek posiadania alkomatu."
Ej, nie wrzucaj takich linków bo Chochlik jeszcze dostanie dysonansów poznawczych i będzie smutny. A kto wie, może nawet przestanie się bać Kaczora u władzy :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
przejrzałem kilka stron z artykułami dotyczącymi tej sprawy i praktycznie nigdzie nie znalazłem rewelacji, które pojawiły się na portalu w wpolityce.pl na temat tych książeczek.
To tylko swiadczy o rzetelnosci "wpolityce.pl" i braku profesjonalizmu odwiedzanych przez ciebie portali ;)
Być może, tyle, że portal "wpolityce.pl" zasugerował się artykułem z gościa niedzielnego, więc prawda być może leży po środku.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Praktycznie wszędzie odnalazłem jedynie informacje o tym, że mężczyźni w różnych krajach mogą nosić różne stroje, przypominające sukienki, na temat rewelacji z książki nic nie było.
Sugerujesz zatem ze cytaty z ksiazeczki "Gdybym była chłopcem. Gdybym był dziewczynką" sa wyssane z palca zas rodzice a za nimi portal umyslnie wprowadzili w blad opinie publiczna :?:
Nic nie sugeruje, taka książka istnieje i cytaty z niej są prawdziwe, nie byłem tam, więc nie wiem czy rodzice ją widzieli czy nie. Czy wprowadzili w błąd też nie wiem, w ostatnim okresie szaleństwie z "gender" wszystko może być możliwe. Z artykułów wynikało jedynie, że troje rodziców nie zgodziło by ich dzieci uczestniczyły w takich zajęciach.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Jedyną stroną, którą to potwierdziła był gość niedzielny wydawany w Katowicach, o dziwo nawet :shock: portal fronda.pl nic o tym nie wspomniał.
Dajesz tylko dowod na swoj waski horyzont poznawczy ;)
Sprawdziłem kilka różnych portali, jednym z nich był fronda.pl, na którym było przekierowanie do całości artykułu na innym portalu.
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
gender obala tożsamość kulturową wynikającą z płci. Nie obala płci biologicznej.
Tutaj ostatecznie pokazałeś swoją niewiedzę. Gender właśnie neguje wartość płci biologicznej na rzecz płci kulturowej. Dlatego wymyślają te przebieranki chłopców za dziewczynki i odwrotnie żeby dziecko samo sobie wybrało w jakiej roli lepiej się czuje. Działasz nie po raz pierwszy na zasadzie "nie wiem ale się wypowiem". Nie tylko Ty zresztą.
Zastanów się, nie da się negować wartości płci biologicznej bo wynika ona właśnie z biologii. Nawet jakbyś się przebrał w sukienkę, złożył stanik, umalowałby się to i tak byłbyś nadal samcem bo to wynika z Twojej anatomii! Nie da się zanegować wartości płci biologicznej na rzecz płci kulturowej ponieważ są to różne pojęcia dotyczące różnych aspektów życia.
Na Twoim miejscu nie martwił bym się o mój dysonans poznawczy, bardziej skupiłbym się na Twoim miejscu na własnej osobie.
Cytat:
Zastanów się, nie da się negować wartości płci biologicznej bo wynika ona właśnie z biologii. Nawet jakbyś się przebrał w sukienkę, złożył stanik, umalowałby się to i tak byłbyś nadal samcem bo to wynika z Twojej anatomii! Nie da się zanegować wartości płci biologicznej na rzecz płci kulturowej ponieważ są to różne pojęcia dotyczące różnych aspektów życia.
Ale tłumacz to genderystom, to oni pomniejszają wartość płci biologicznej a nie ja LOL :!:
Podczas gdy trwa napinanie się, przed kolejną zrzutą (zwaną WOŚP :mrgreen: ) na niewydolną polską służbę zdrowia, NFZ myczkiem, boczkiem:
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,36001,15222567.html
"NFZ zmienia drastycznie zasady finansowania oddziałów neonatologii, na których lekarze ratują życie m.in. wcześniakom. - Zamiast 15 tys. na leczenie jednego dziecka dostaniemy 1 tys. zł..."
Ciekawe, ale nie ma o tym ani słowa w mediach głównego nurtu... 8-)
To ciekawe, bo ja o tym czytalem i slyszalem w mediach "glownego nurtu".
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
Ale tłumacz to genderystom, to oni pomniejszają wartość płci biologicznej a nie ja LOL :!:
Czyli genderystą jest ks. Oko i reszta polskiego kapłaństwa, prawicowcy bo to słyszę z ich ust, podczas gdy ich przeciwnicy nic nie wspominają o takiej opcji.
Wytłumacz mi jak można pomniejszyć wartość płci biologicznej? Bo przecież to jest główny zarzut wobec gender.
Cytat:
Czyli genderystą jest ks. Oko i reszta polskiego kapłaństwa, prawicowcy bo to słyszę z ich ust, podczas gdy ich przeciwnicy nic nie wspominają o takiej opcji.
Taaa Stalin też był prawicowcem wedle tego oryginalnego, wyssanego z czterech liter toku myślenia :roll: Ty czasem czytasz co piszesz? :roll:
Cytat:
Wytłumacz mi jak można pomniejszyć wartość płci biologicznej?
Jw to nie pytanie do mnie (LOLx2) :roll: Na przykład jeden z teoretyków gender Eric Walter Rothenbuhler uważa, że:
Cytat:
Cechy uznawane za genetycznie przypisane kobiecie lub mężczyźnie wynikają z uwarunkowania kulturowego lub presji społecznej. Wiele cech rzekomo „kobiecych” i „męskich” i mających pochodzić z różnic biologicznych teoria gender uważa za ukształtowane w ramach wychowania i socjalizacji.
Popytaj tego pana o co mu chodziło.
Cytat:
Zamieszczone przez Janek
To ciekawe, bo ja o tym czytalem i slyszalem w mediach "glownego nurtu".
To dobrze, że wychwytujesz istotne wydarzenia :)
A co do gender, to co w Polsce zostanie z tej ideologii, gdy pieniążki na jej propagowanie przestaną płynąć? 8-)