Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Cytat:
A co do gender, to co w Polsce zostanie z tej ideologii, gdy pieniążki na jej propagowanie przestaną płynąć?
To samo co z pseudo-rolników dopłatowych, LGBT, ekoterrorystów i każdą hołotą podpiętą pępowiną do unijnego żłoba ;)
Ps: paranoja unijna o której na pewno nie słyszeliście: jeden koleś ode mnie z wioski miał wczoraj kontrol z dopłat. Kontrolerzy jak każda biurwa muszą pokazać że są potrzebni więc stwierdzili, że źle policzone GPS-em hektary i kazali dokaszać 40 arów pola. Dzisiaj jeździł ciągnikiem z kosiarką po polu (miejscami śnieg leży), jutro będzie grabił i prasował a w poniedziałek mają sprawdzić czy "siano" zebrane :lol: Koleś do Guinessa się nadaje jak nic, pierwszy zaczął sianokosy w 2014 bo już w styczniu :lol:
Ta cała unia bije na łeb paradoksy PRLowskie i Bareję :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez Zakapior-san
Cytat:
Czyli genderystą jest ks. Oko i reszta polskiego kapłaństwa, prawicowcy bo to słyszę z ich ust, podczas gdy ich przeciwnicy nic nie wspominają o takiej opcji.
Taaa Stalin też był prawicowcem wedle tego oryginalnego, wyssanego z czterech liter toku myślenia :roll: Ty czasem czytasz co piszesz? :roll:
A ja widzę, że źle słuchasz swoich guru bo to oni zarzucają to gender, podczas gdy obrońcy mówią o czymś zupełnie innym.
Cytat:
Cytat:
Wytłumacz mi jak można pomniejszyć wartość płci biologicznej?
Jw to nie pytanie do mnie (LOLx2) :roll: Na przykład jeden z teoretyków gender Eric Walter Rothenbuhler uważa, że:
[quote:i8futi94]Cechy uznawane za genetycznie przypisane kobiecie lub mężczyźnie wynikają z uwarunkowania kulturowego lub presji społecznej. Wiele cech rzekomo „kobiecych” i „męskich” i mających pochodzić z różnic biologicznych teoria gender uważa za ukształtowane w ramach wychowania i socjalizacji.
Popytaj tego pana o co mu chodziło.[/quote:i8futi94]
Z chęcią zapytam a tymczasem poproszę link do całości, bo nie wypowiem się mając jedynie wyrwany z kontekstu fragment.
Cytat:
''Cechy uznawane za genetycznie przypisane kobiecie lub mężczyźnie wynikają z uwarunkowania kulturowego lub presji społecznej. Wiele cech rzekomo „kobiecych” i „męskich” i mających pochodzić z różnic biologicznych teoria gender uważa za ukształtowane w ramach wychowania i socjalizacji.''
ale mógłbyś np. podać listę tych cech?
Cytat:
Tutaj ostatecznie pokazałeś swoją niewiedzę. Gender właśnie neguje wartość płci biologicznej na rzecz płci kulturowej. Dlatego wymyślają te przebieranki chłopców za dziewczynki i odwrotnie żeby dziecko samo sobie wybrało w jakiej roli lepiej się czuje. Działasz nie po raz pierwszy na zasadzie "nie wiem ale się wypowiem". Nie tylko Ty zresztą.
właśnie dobrze napisał. nie neguje wartości płci biologicznej- po prostu neguje to co niesie za sobą płeć biologiczna w sferze kultury np. ubiór.
bo w jaki sposób noszenie sukienki wynika z biologii? czy noszenie sukienki robi z chłopca dziewczynkę? noszenie spodni robi z dziewczynki chłopca?
to lepiej Twoim zdaniem jak ta rola jest narzucona przez społeczeństwo niż świadomie wybrana przez jednostkę? co za zamordyzm...
Cytat:
Konserwatywno-patriotyczni socjaliści? Czego jak czego ale fantazji Ci chwilami zazdroszczę :lol:
dobija mnie brak znajomości historii własnego kraju u tzw. patriotów.
poczytaj o moczarowcach, piaseckim, endekach w pzpr itd.
Poza tym konserwatywno-patriotycznymi socjalistami można teraz z całą odpowiedzialnością nazwać PiS, Solidarną Polskę jak i Ruch Narodowy. Ale to istniało również w PZPR.
to żadna fantazja- to nasza polska rzeczywistość ;)
a tak wygląda walka z dewiacjami u nas:
http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34 ... NajCzytSST
Cytat:
Ty bronisz gender to sam podaj.
Cytat:
właśnie dobrze napisał. nie neguje wartości płci biologicznej- po prostu neguje to co niesie za sobą płeć biologiczna w sferze kultury np. ubiór.
bo w jaki sposób noszenie sukienki wynika z biologii? czy noszenie sukienki robi z chłopca dziewczynkę? noszenie spodni robi z dziewczynki chłopca?
to lepiej Twoim zdaniem jak ta rola jest narzucona przez społeczeństwo niż świadomie wybrana przez jednostkę? co za zamordyzm...
To niby jest samo-zamordyzm społeczeństwa polskiego, że facet ma nosić spodnie a kobieta sukienkę? Litości :shock: A to, że chłopak woli bawić się żołnierzykami i samochodami a dziewczynka lalkami to też nie wynika z biologicznch uwarunkowań tylko z genderowskiej płci kulturowej tak? Rozumiem, że ty się w dzieciństwie wolałeś bawić lalkami, stąd te teorie :lol:
Cytat:
dobija mnie brak znajomości historii własnego kraju u tzw. patriotów.
poczytaj o moczarowcach, piaseckim, endekach w pzpr itd.
Dobija mnie nieznajomość własnego obozu wśród socjalistów. Moczar- stalinowiec, partyjny betoniarz, kat wolnościowców w łódzkim. Piasecki- były narodowiec a potem zajadły stalinowiec próbujący zniszczyć kościół od środka. Obaj z narodowcami mają tyle wspólnego co antysemityzm. Tacy ci endecy z PZPR :shock:
Znów o podziale prawica, lewica... ludzie nie da rady tego tak podzielić, no chyba, że jakiś zadeklarowanych komuchów czy nacjonalistów, choć tych ostatnich to też nie do końca, bo gospodarczo pewnie będą bardzo w lewo.
Przypomina mi się mój spór z profesorem o Piłsudskiego... dla mnie zakwalifikowanie go jako lewaka nie ma sensu, jako prawicowca też. Brał z ideologii jak mu się podoba i co mu się podoba, tak zresztą jak większość dzisiejszych partii. Misz, masz nic więcej.... inna sprawa czy to źle, bo po obu stronach barykady są wyznawane częściowo dobre sprawy. Trzeba to jakoś sensownie łączyć, ale tylko "ciepła woda w kranach".
ps. http://pl.wikipedia.org/wiki/Partyzanci_(frakcja_PZPR) . Naprawdę dla niektórych Hitler jest lewakiem, a innych prawicowcem... nie zaklasyfikowałbym go ani na lewo, ani na prawo, nawet jeśli chodzi o ideologię był popaprańcem.
Cytat:
Cytat:
Ty bronisz gender to sam podaj.
A Ty atakujesz, więc to Ty kolego powinieneś podać listę tych skoro wrzuciłeś oderwany od całości cytat lub choćby link do reszty. Odbijanie piłeczki pokazuje tylko to, że nie potrafisz umotywować swoich poglądów na tą kwestię.
Skoro zarzucasz coś komuś mówisz co masz do niego, a nie twierdzisz - nie lubię Cię i już. A dlaczego nie lubisz to temu komuś nie wyjaśnisz już.
Jaka szkoda ze zwolennicy gender nie interesuja sie naprawde istotnymi kwestiami w tym kraju.Jezeli nawet Tuskowa Vizja Nadaje ze tak jest to musi byc tragicznie
http://tvn24bis.pl/informacje,187/ponad ... 86819.html
Z bezrobociem akurat patrząc na innych np. Hiszpanie, nie jest tak źle... nie jest też dobrze, ale akurat Tuskowi udało się przejść jakoś przez kryzys i to głównie dlatego, że nic nie robił, nie wydawał bez sensu kasy, nie zaciągał dużo więcej długu. Boję się jednak, że teraz przed wyborami zacznie głupio wydawać kasę z OFE...
Dziwi mnie bezrobocie w pow. Radomskim... Radom to nie aż takie małe miasto, do Wawy też nie aż tak daleko (słyszałem o kilku osobach dojeżdżających, nie mówiąc o przeprowadzce). Tak samo Elbląg, też nie małe miasto, a do Trójmiasta jeszcze bliżej. Złotoryja, blisko Niemcy, ale może po prostu tam na czarno pracują a tutaj jeszcze kuronia biorą. Bo Braniewo, Wałbrzych, Pisz już mnie nie dziwią...
Kolejne dyrektywy z EUrokolchozu
http://biznes.onet.pl/unia-uwedzila-wed ... news-detal
Cytat:
Zamieszczone przez Barsa
Z bezrobociem akurat patrząc na innych np. Hiszpanie, nie jest tak źle... nie jest też dobrze,
Wez pod uwage liczbe Polakow ktorzy wyemigrowali z kraju zaraz po otwarciu granic w 2004 a to "nie jest też dobrze" zmieni sie w tragicznie :?
Cytat:
Powstaje tylko pytanie:Co mamy definiowac jako "poprawne rozumowanie"?
Odpowiedź jest prosta - takie rozumowanie, które pozwala na weryfikację i które doprowadza do konkretnych wniosków.
Religia nie jest weryfikowalna i nie prowadzi do konkretnych wniosków. Nauka owszem.